tak udał się, mimo ,że byłem krótko, a na dworze było zimno i padało, w środku ciepło i wesoło
i frekwencja dosyć dobra była, nawet nie wiem ile osób, alee chyba caaały dłuugi stół zajęty był![]()
tak udał się, mimo ,że byłem krótko, a na dworze było zimno i padało, w środku ciepło i wesoło
i frekwencja dosyć dobra była, nawet nie wiem ile osób, alee chyba caaały dłuugi stół zajęty był![]()
spoko, tylko za bardzo lod do auta sie kleił ostatnimi czasy, bywało tak ze silnik 30 min odpalony i skrobanie bo latwo nie puszczał , po za tym gitarra![]()
Na razie jakoś obie dają radęw 166 przydałoby się chyba olej w skrzyni wymienić bo biegi ciężej chodzą od tych w 147.
Ja przez warunki pogodowe póki co straciłem ręczny i cierpliwość do zimy ;p
Taaa... no na mojej ostatnimi czasy była centymetrowa warstwa lodu. Póki co wszystko oskubane, bo musiałem się do spryskiwaczy dostać (z tak usyfionymi szybami i tak nic nie widziałem)![]()
Zainwestowałem nawet w półplandekę, bo już dosyć miałem skuwania lodu z szyb
U was też alfy tak długo się grzeją? 10 minut spokojnej jazdy, a silnik nadal niedogrzany...
@Bajon: Jak się spisuje podgrzewanie cieczy?![]()
No niestety, wszystkie nowe diesle tak mają. Tylko w moim jumperze cieplutko szybko się robi, ale to 2,5 D na pompie![]()
Wszystkie nowe diesele mają fabrycznie montowane podgrzewacze cieczy, i grzeją się natychmiastowo. W BMW1 ciepło sie robi po dosłownie 2-3 minutach (nie wiem jak wygląda temperatura silnika, bo w BMW1 nie ma takiego 'cuda' jak wskaźnik temperatury silnika) To samo jest w Merolach, Audi, Skodach, Renault itd.
@ largo - dzisiaj odstawiam auto do mechanika. Jutro podgrzewacz będzie już zamontowanyMam nadzieję, że dzieki temu łatwiej przetrwam zimę.
Poza tym Alfa znosi kolejną zimę bezproblemowo. Odpala, wszystko działa (prócz wyświetlacza centralnego, który przy większym mrozie się nie załącza)
P.S. proponuję załozyć temat o zimie na forum. Będzie łatwiej wymieniać informacje, i będzie czytelniej niż tutaj.
Hu hu ha, Hu hu ha nasza zima złamy się zimy nie boimy ...