Jak dobrze zakisi,to wpadnie.
hmm takie małe pytanie czy ktoś kto będzie jutro ma może jedną ramkę odsprzedać?
Ostatnio edytowane przez Mkiolaj ; 17-07-2013 o 17:08
Ktoś? coś? dziś?![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Izany poć roweremstaniemy se razem na kresce dla jaj
![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Nie da rady bo do Zabrza teraz jadę na kole(za dwa tygodnie mogę podjechać do Ciebie i razem przyjedziemy na 3 stawy). Ale dzisiaj wsiadaj i spalisz maca/kfc od razu
![]()
UWAGA !
Dręczy nas od pewnego czasu kwestia bezpieczeństwa podczas ćwiartek. Postanowiliśmy więc napisać kilka podpunktów dotyczących kwestii organizacji. Oczywiście nie będziemy nikogo karać za nieprzestrzeganie tych reguł, bo jest to właściwie niemożliwe. Nie chcemy żebyście robili to dla nas tylko dla własnego bezpieczeństwa i dla jeżdżących.
1* Na załączonym obrazku kolorem czerwonym zaznaczyliśmy miejsce, w którym prosimy NIE STAWAĆ, ani pieszo ani samochodami, utrudnia to wjazd/wyjazd samochodów na/z parkingu. Przy wyjeździe nie widać czy jedzie coś z góry czy z dołu i w ostateczności ktoś niepewnie zaczyna wyjeżdżać stojąc połową auta na pasie drogi. Ta sama sytuacja dotyczy wjazdu na parking. Gdy skrzyżowanie będzie wolne od publiczności oraz samochodów zaparkowanych zaraz przy wjeździe to cała organizacja ruchu w tym miejscu będzie przebiegać dużo sprawniej.
2* W skrajnych przypadkach uprasza się publiczność stojąca w pobliżu tamtego miejsca o minimum zaangażowania i podpowiadanie wyjeżdżającemu z parkingu czy może jechać czy też nie.
3* W miarę możliwości uprasza się również kierowców o nie przejeżdżanie w poprzek drogi na parking oraz z niego. Lepiej byłoby, gdyby każdy uznał, że po obu stronach jest nakaz skrętu w prawo.
4* Prosimy też o: NIE wychylanie głów poza ramy chodnika (jest on wystarczająco długi na całej prostej żeby móc spokojnie stanąć i obserwować), NIE stawanie jedną nogą na jezdni ani nie przechodzenie czy też przebieganie w miejscu innym niż pasy (także na pasach o nie przebieganie na siłe przed jeżdżącymi samochodami, nic się nie stanie jeśli ktoś poczeka te 10 sekund dłużej żeby przejść), NIE machanie telefonami z flash'em żeby zrobić zdjęcie czy nakręcić film.
5* Do jeżdżących: ścigamy się tylko w jedną stronę, nie ma więc sensu butować auta pod górke wracając na start, prosimy więc robić to z rozwagą.
6* Samochody, które pojedynczo jadą z góry prosimy przepuszczać i czekać aż przejadą miejsce skrzyżowania.
Zasady te tyczą się wszystkich, bez wyjątków, zarówno nas jak i was, jedyne więc czego od was wymagamy to ich uszanowania.
Liczymy, że każda osoba, która jeździ na spoty i przeczytała ten post będzie się stosować do treści w nim zawartych oraz przekazywała dalej tę informację. Z góry dziękujemy i jak co tydzień zapraszamy w czwartek![]()
będzie ktoś jutro?
I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)