Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ręcznymi pianownicami, jak np to: http://allegro.pl/shiny-garage-mesto...919823775.html
Szkoda pieniędzy czy też rewelacyjny zakup?
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ręcznymi pianownicami, jak np to: http://allegro.pl/shiny-garage-mesto...919823775.html
Szkoda pieniędzy czy też rewelacyjny zakup?
Wprost przeciwnie, jak nie masz dostępu do myjki ciśnieniowej to pianownica ręczna też da radę. Idealnie nie będzie, ale pianę nałożysz. W sumie dałoby się taniej robiąc pianownicę z marolexa, ale oszczędność w granicach 10-20 zł, więc równie dobrze możesz brać gotowca.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
W pianownicy ręcznej zużyjesz mało piany. Pewnie coś około 40-50ml na jedno mycie. Ja posiadam pianownicę Epoca i sobie chwalę. Miałem kiedyś o pojemności 2L ale sprzedałem bo była jakaś nieporęczna. Z kolej 1L jest za mała i brakuje mi piany na całe auto. Taka 1,5 L powinna być w sam raz.
Co do piany to będzie lepsza z pianownicy ręcznej niż np karchera serii 2 + pianownica PA.
Moja pianownica jest po tuninguzałożyłem sobie wentyl samochodowy i zamiast machać ręcznie pompuję kompresorem.
[QUOTE=kicaj;1755347]Moja pianownica jest po tuningu założyłem sobie wentyl samochodowy i zamiast machać ręcznie pompuję kompresorem.[/QUOTE
no właśnie jak to się sprawdza, [MENTION=27138]KHOT[/MENTION] - przerobiłes marolexa na wentyl ?
Bo jak sobie pomysle o pompowaniu swojego, to mi się nie chce
- - - Updated - - -
[QUOTE=kicaj;1755347]Moja pianownica jest po tuningu założyłem sobie wentyl samochodowy i zamiast machać ręcznie pompuję kompresorem.[/QUOTE
no właśnie jak to się sprawdza, [MENTION=27138]KHOT[/MENTION] - przerobiłes marolexa na wentyl ?
Bo jak sobie pomysle o pompowaniu swojego, to mi się nie chce![]()
147 powodów do zadowolenia
Przerobiłeś i sprawdza się to świetnie, aczkolwiek żałuję teraz że większej bańki nie mam niż 2000, bo by się objętość na zapas powietrza przydała, tak z litr jeszcze i by było super. Problem tylko w pompowaniu, bo do dużego kompresora nie zawsze mam dostęp, a nie znalazłem jeszcze szybkiego i wydajnego kompresorka na gniazdo zapalniczki.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
No i gitara. Do wiosennej listy zakupów dorzucam pianownicę ręczną. A oto mój skromny arsenalik: http://zapodaj.net/bcb394166c7c8.jpg.html
Ostatnio edytowane przez CuoreRosso ; 21-01-2016 o 12:31
U mnie sprawdza sie bardzo dobrze tyle ze ja pianuje w garazu i biegam z pianownica w reku a w drugiej ma pistolet do pompowania. Trzeba tylko kupic porzadna koncowke zaciskowa albo zakrecana na zawor bo te standardowe spadaja. Cos mi swita w glowie ze ktos pompowal korzystając z kola zapasowego. Mi pianowanie auta zajmuje minute moze dwie.
Ok chłopcy. Pytanie,za 100 punktow. Istnieje coś co jest tak skuteczne na rysy jak pasta turbo tempo a utrzymuje się dłużej? Tempo jest ok. Efekt bardzo ok ale trwałość bardzo nie ok. Po każdym deszczu trza poprawiac.. może ktoś z kolegów zna coś co da rade.
Ps
Megs swirl x testowałem i w sumie to to samo co to turbo tylko 10 razy droższe. Są w ogóle jeszcze jakieś pasty które są dedykowane pod ryski?
To przykładowe foto działania tempo
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 30-01-2016 o 20:35
[C
Jest - no na przykład menzerna 3000 na padzie polish i maszyna dual action.