Strona 31 z 40 PierwszyPierwszy ... 2122232425262728293031323334353637383940 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Ja jeździłem Cuprą 290KM i wybrałem Giuliettę Veloce. Jestem zadowolony. Oba pojazdy mają + i - jednak Alfa ma to coś. Seat nie wyróżnia się w tłumie a Giulietta przykuwa wzrok.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Giulietta już jest trochę "przechodzona" - argument o przykuwaniu wzroku jakoś mniej do mnie ostatnio przemawia. Seat w full ledzie wygląda pięknie. Jak kupowałem Mazdę 6 poliftową jak wyszła tylko w 2015r w Soul Red, to ludzie robili mi więcej zdjęć, niż jadącemu za mną AMG czy i8 ) a teraz? mazda na mazdzie... Te Julki już też troche spowszedniały jednak.

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Światła LED w Seacie to porażka , podobno lepiej wziąć halogeny u nich bo lepiej świecą Xeno w Alfie to jedne z najlepiej świecących świateł w klasie kompakt. Audio tez powinno lepiej grać.

Co do utarty wartości nie byłbym taki pewien które będzie więcej tracił...Giulietta dobrze trzyma cenę a Seat jak na niemca wyjątkowo słabo.
    Leon z tym nowym silnikiem pewnie mniej spali a osiągi będą zbliżone. Jestem pewien jednak, ze Alfa da więcej radości podczas jazdy. Do tego masz gwarancję w Alfie, że silnik Ci się nie rozleci. Z TSI bywa różnie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

Dzięki Żuczek. Czemu silnik Alfy jest dużo lepszy niż nowe TSI? Niemcy nie uporali się jeszcze z tymi problemami po dobrych kilku latach z tymi silnikami? A jak z zawieszeniem? W 147 wydawałem fortunę na wahacze I ile gwarancji jest na Alfę?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Na słowo TSI włosy na rękach stają - tyle problemów ile mają te silniki przypomina mi 2.0 TDI. Jakimś dziwnym trafem każdy dokupuje dodatkowa gwarancje. Ale co mi po niej jak wóz będzie w ASO a ja zap.... na piechotę.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto

Domyślnie

Ale Seat ma 4 lata gwarancji, a Alfa - dwa Więc dokupywać za bardzo nie ma czego

dobra, to jeszcze jedno pytanie - bo zastanawiam się, czy dziewczynie nie dać mazdy 6 a sobie nie wziąć jakiegos powiedzmy "hot hatcha". I jak teraz wypada Giulietta Veloce vs Leon Cupra 290? To chyba pytanie głównie do D154573R Julka ma 50KM mniej i chyba kilka nM mniej, ale nie oszukujmy się - tej różnicy nie będzie widać w 99% czasu użytkowania (choć 0-100 chyba też z pół sek wolniej?). Bardziej kwestia zawieszenia - leon ma 4x4 i ponoć niezłą szperę, jak to wygląda w QV/Veloce? Co Cię skłoniło do kupienia akurat alfy z tej dwójki, poza sentymentem?

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Niemcy nie uporali się jeszcze z tymi problemami po dobrych kilku latach z tymi silnikami? A jak z zawieszeniem? W 147 wydawałem fortunę na wahacze
    TSI 150KM z Leona to nowy silnik, być może lepszy niż wcześniejsze ale to się okaże… Zawieszenie w Giulietcie jest wytrzymałe, nie ma co porównywać ze 147.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Z poprawieniem silników TSI jest jak z 2.0TDI- niby ulepszone niby ciągle lepiej, a i tak sie pier... ile wlezie.
    Ja szukając auta oglądałem leona z zewnątrz nawet spoko te światła led robią wrażenie ale wnętrze- materiały spoko tylko ten siermiężny wygląd jak z początku lat 90-tych
    w takim wyborze jedyna przewaga to naprę na 4 łapy i tyle - reszta - cóż...

Mieszka w
    Płock
    Auto

Domyślnie

Cupra to zwykła ośka - nie ma napędu na 4 koła.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał makaronek Zobacz post
    Ale Seat ma 4 lata gwarancji, a Alfa - dwa Więc dokupywać za bardzo nie ma czego

dobra, to jeszcze jedno pytanie - bo zastanawiam się, czy dziewczynie nie dać mazdy 6 a sobie nie wziąć jakiegos powiedzmy "hot hatcha". I jak teraz wypada Giulietta Veloce vs Leon Cupra 290? To chyba pytanie głównie do D154573R Julka ma 50KM mniej i chyba kilka nM mniej, ale nie oszukujmy się - tej różnicy nie będzie widać w 99% czasu użytkowania (choć 0-100 chyba też z pół sek wolniej?). Bardziej kwestia zawieszenia - leon ma 4x4 i ponoć niezłą szperę, jak to wygląda w QV/Veloce? Co Cię skłoniło do kupienia akurat alfy z tej dwójki, poza sentymentem?
    Cupra 290 ma napęd na przód. Dopiero ma się pojawić Cupra z napędem na 4 koła.

Porównać oba pojazdy mogę tylko na podstawie jazdy próbnej (oszczędzam jeszcze swoją Veloce). Cupra zachowuje się jak porywisty wiatr. Wciskasz gaz do dechy i walczysz z kierownicą, żeby Ci nie uciekła. Julka jest "ustatkowana", ale lepiej mruczy (o ile mnie BOSE nie robi w konia). Polecam sprawdzić samemu.

Nie ukrywam, że w wyborze pomógł wygląd. Może niektóre rozwiązania w tej Alfie nie są tak nowoczesne jak w Cuprze, ale jak dla mnie tapicerka i ten biały materiał w standardzie w Cuprze to jakaś pomyłka. Siedzenia w Veloce robią robotę. W obu samochodach znajdziemy kontrasty. Super wykończenie i miejscami kicz. Julkę w pełnej opcji kupimy taniej niż Cuprę. Sporo taniej i mamy poczucie, że jest wszystko co mogło być.