Jeżeli chodzi o krokowca, miałem podobnego (podobnej budowy) w Fiacie Bravo 1.4 99r. Jak padał to obroty spadały na biegu jałowym "dusząc silnik" a jak wyzionoł ducha to nawet nie odpalał.
Może ktoś zrobić zdjęcie tego krokowca w którym miejscu jest usytuowany?
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
Tu masz wszystko, jak na dłoni - krokowiec jest przykręcony na tym zdjęciu po prawej stronie przepustnicy - ta czarna podłużna część.
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...372635813.html
to coś??!, heh ja to odkręcałem jak czyściłem przepustnicę, ale tam praktycznie nie ma co czyścić bo chyba wystaje jakiś bolec który wchodzi w drucik w przepustnicy (lub odwrotnie, jakoś tak).
Ostatnio edytowane przez motofan ; 12-01-2011 o 23:44
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
czemu wymiana krokowca nic nie da jak przynajmniej na kompie pokazało taki błąd przynajmniej tak mówił mechanik?
jak możesz napisz mi którzy to ci specialiśći, sam jestem z leborka i ciekawi mnie gdzie taki autoryzowany renomowany servis bo pewnie zanm artystow sprzedawcow ;p;p a jak chodzi ci o naprawde dobry warsztat moge dac ci namiary.
co do elektrozaworka to nie wiem czemu dalej prowadzicie eksperymenty na nim... i czemu nikt mnie nie sluchal jak pisalem o tym juz dawno temu, tylko upieraliscie sie na innych pierdolach. no chyba ze kazdy lubi sobie przypisywac to jako wlasna teorie - to luz !