Strona 31 z 175 PierwszyPierwszy ... 21222324252627282930313233343536373839404181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1749

Temat: Chip tuning - Mapy

alfarock
    Gość

Domyślnie

73501858

paawel84
    Gość

Domyślnie

witam wszystkich potrzebuje cos pod sterownik 0281011491 jak by sie cos znalazło to dajcie znac

sstuning
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał paawel84 Zobacz post
    witam wszystkich potrzebuje cos pod sterownik 0281011491 jak by sie cos znalazło to dajcie znac
    Szkoda Kolego że nie wrzuciłeś swojego oryginalnego softu.
    Miałem akurat kiedyś taką Alfę odczytaną, więc zrobiłem Tobie na szybko moda.

ZMIENIONE:
    -limiter momentu obrotowego,
    -ciśnienie doładowania,
    -ciśnienie na listwie,
    -limit ciśnienia doładowania i ciśnienia listwy,
    -dawka paliwa przy pedale gazu wciśniętym w ponad 85%
    -parę innych a co i o ile - to tajemnica zawodowa

Oczywiście w dalszym ciągu jest to gotowiec - nie jest to maksimum możliwości Twojego auta, ani nie jest to soft idealnie spasowany pod Twoją Alfę.

Oczywiście jeśli będziesz chciał dopieścić program, to zapraszam do Nowego Sącza.

Pozdrawiam
    Marek (SS Tuning)

pliczek:
    http://www.megaupload.com/?d=2FVWCWPO

Daj znać jak się zachowa auto po wgraniu
    Ostatnio edytowane przez sstuning ; 04-06-2010 o 22:43

Kayrol
    Gość

Domyślnie

z tego co wypatrzyłem w winolis to mapka gładziudka będzie miękki przyjemny ciąg

a moge i ja do passata dostać ? hehe żart

sstuning
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    z tego co wypatrzyłem w winolis to mapka gładziudka będzie miękki przyjemny ciąg

a moge i ja do passata dostać ? hehe żart
    Widzę że się orientujesz w temacie
    Generalnie robiąc softy staram się żeby moc przyrastała gładko, a nie robić dużą dziurę z dołu i kopa od 2000obr - musi być jak oryginał, tylko mocniej

A co do Passata - bo widzę, że masz w benzynce - to chwilowo mam dość benzyniaków - dopiero co zrobiłem nowego Dodga Chargera, a już walczymy z montażem i ogarnięciem połączenia SMT6 i Subaru Imprezą GT/WRX/STI/SZCZEP z 1997 roku.
    Ostatnio edytowane przez sstuning ; 04-06-2010 o 22:39

Kayrol
    Gość

Domyślnie

co do zwiększenia mocy w 2.8 to w gre wchodzi tylko PES G2 kit do VAG'a ale to 3.5K $

sstuning
    Gość

Domyślnie

Heh kompresorek zero problemu z dziurą w dole - piękna sprawa.
    Tylko cena niestety wysoka, aczkolwiek w stosunku do efektu - bardzo atrakcyjna.
    A nie myślałeś o tym żeby jakiegoś Rotrexa z Mercedesa wytargać i resztę jakoś kompletować?

I czy przypadkiem nie wiesz gdzie w PL można dostać mniejsze koło pasowe do SLK 200 Kompressora 163PS?

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Z tego co czytam to da się kupis PES G2 używanego, ale towar chodliwy bo podobno jest to kit plug & play - wszystkie potrzebne częsci razem z czipsem - kilka godzinek roboty i jest " god to go "

co do tego kółka to poszukał bym na necie szczegółowych wymiarów i je poprostu wytoczył na tokarce po co przełacać

sstuning
    Gość

Domyślnie

Patrząc po fotkach to jest P&P, ale co do chipa z zestawu, to jednak podchodziłbym z dystansem - po pierwsze producent takiego zestawu zawsze zostawia spory marginesy, m.in. na błędy w montażu, zużycie silnika, zaniedbania serwisowe itp. + nie wie czy nie masz czegoś jeszcze pomodzonego w aucie (np. wydech), tak samo dolot - każdy może zrobić go inaczej montując ten zestaw. Ja bym jeszcze do tego dorzucił mocniejszą pompę paliwa, i na koniec stroił pod setup, a nie ufał uniwersalnemu softowi.

A co do toczenia kółka na tokarce - to już hurtem pojechać i na aledrogo wystawić te co zostaną

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sstuning Zobacz post
    A co do toczenia kółka na tokarce - to już hurtem pojechać i na aledrogo wystawić te co zostaną
    dziwie się ze nie ma takich rzeczy

Co do limitu .. ten PES daje niemal 100hp, czyli passat był by szybszy i lżjeszy od W8.
    300koni to jednak by wystarczyło na Polskie warunki Ciekawi mnie co wtedy z LPG i ile by palił PB i lpg

sie podjarałem
    Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 04-06-2010 o 23:09