73501858
![]()
73501858
![]()
witam wszystkich potrzebuje cos pod sterownik 0281011491 jak by sie cos znalazło to dajcie znac![]()
Szkoda Kolego że nie wrzuciłeś swojego oryginalnego softu.
Miałem akurat kiedyś taką Alfę odczytaną, więc zrobiłem Tobie na szybko moda.
ZMIENIONE:
-limiter momentu obrotowego,
-ciśnienie doładowania,
-ciśnienie na listwie,
-limit ciśnienia doładowania i ciśnienia listwy,
-dawka paliwa przy pedale gazu wciśniętym w ponad 85%
-parę innycha co i o ile - to tajemnica zawodowa
Oczywiście w dalszym ciągu jest to gotowiec - nie jest to maksimum możliwości Twojego auta, ani nie jest to soft idealnie spasowany pod Twoją Alfę.
Oczywiście jeśli będziesz chciał dopieścić program, to zapraszam do Nowego Sącza.
Pozdrawiam
Marek (SS Tuning)
pliczek:
http://www.megaupload.com/?d=2FVWCWPO
Daj znać jak się zachowa auto po wgraniu
Ostatnio edytowane przez sstuning ; 04-06-2010 o 22:43
z tego co wypatrzyłem w winolis to mapka gładziudka będzie miękki przyjemny ciąg
a moge i ja do passata dostać ? hehe żart![]()
Widzę że się orientujesz w temacie
Generalnie robiąc softy staram się żeby moc przyrastała gładko, a nie robić dużą dziurę z dołu i kopa od 2000obr - musi być jak oryginał, tylko mocniej
A co do Passata - bo widzę, że masz w benzynce - to chwilowo mam dość benzyniaków - dopiero co zrobiłem nowego Dodga Chargera, a już walczymy z montażem i ogarnięciem połączenia SMT6 i Subaru Imprezą GT/WRX/STI/SZCZEPz 1997 roku.
Ostatnio edytowane przez sstuning ; 04-06-2010 o 22:39
co do zwiększenia mocy w 2.8 to w gre wchodzi tylko PES G2 kit do VAG'a ale to 3.5K $![]()
Heh kompresorekzero problemu z dziurą w dole - piękna sprawa.
Tylko cena niestety wysoka, aczkolwiek w stosunku do efektu - bardzo atrakcyjna.
A nie myślałeś o tym żeby jakiegoś Rotrexa z Mercedesa wytargać i resztę jakoś kompletować?
I czy przypadkiem nie wiesz gdzie w PL można dostać mniejsze koło pasowe do SLK 200 Kompressora 163PS?
Z tego co czytam to da się kupis PES G2 używanego, ale towar chodliwy bo podobno jest to kit plug & play - wszystkie potrzebne częsci razem z czipsem - kilka godzinek roboty i jest " god to go "
co do tego kółka to poszukał bym na necie szczegółowych wymiarów i je poprostu wytoczył na tokarcepo co przełacać
![]()
Patrząc po fotkach to jest P&P, ale co do chipa z zestawu, to jednak podchodziłbym z dystansem - po pierwsze producent takiego zestawu zawsze zostawia spory marginesy, m.in. na błędy w montażu, zużycie silnika, zaniedbania serwisowe itp. + nie wie czy nie masz czegoś jeszcze pomodzonego w aucie (np. wydech), tak samo dolot - każdy może zrobić go inaczej montując ten zestaw. Ja bym jeszcze do tego dorzucił mocniejszą pompę paliwa, i na koniec stroił pod setup, a nie ufał uniwersalnemu softowi.
A co do toczenia kółka na tokarce - to już hurtem pojechać i na aledrogo wystawić te co zostaną![]()
Ostatnio edytowane przez Kayrol ; 04-06-2010 o 23:09