Powiedzcie co przywróci uszczelki do ładnego, czarnego stanu?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Powiedzcie co przywróci uszczelki do ładnego, czarnego stanu?
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Waterspoty to ślady po wodzie na lakierze (w miejscu wysychania kropli).
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Zewnętrzne (jak przy szybach) czy te wewnętrzne (we wnekach drzwi)?
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Auto Finesse revive trim dressig używam od chyba kilku lat na kilku samochodach i się skończyć nie chce, nie wymaga częstego nakładania - ze 2-3 razy w roku, bardzo fajny i wydajny prepearat.
Używałem go też kilka razy na wnętrze ale później musi auto postać z dzień i trzeba przetrzeć bo tłustawy, ale się ładnie wchłania i po kilku dniach jest mat a plastiki/gumy odświeżone na długo.
Teraz kilka razy użyłem Duraglossa DURAGLOSS 271 RUBBER BUMPER BLACK DRESSING - też ok, może mniej tłusty ale to na razie kilka razy użyłem to się więcej nie wypowiem, ale wielkich różnic między nimi nie ma.
Żadnego z powyższych żałował nie będziesz. Ten pierwszy zwłaszcza zaskoczy Cię wydajnością, na wiele lat będzie. Drugi całkiem możl,iwe że też, ale mam krótko póki co to się nie wypowiem.
Właśnie również czytałem, że z 601 warto połączyć np. 105. Ale czy lepiej zastosować sealant, wosk płynny lub twardy? I środek na gumę, kawałki asfaltu i felgi, raczej każdy zda egzamin, tylko kwestia tego ile mogę wydać, czy są lepsze i gorsze? Dopytuję, ponieważ przeglądając sklepy z kosmetykami, widzę że są pewne przedziały cenowe kosmetyków. Jednak te droższe, aby dały pełny efekt, potrzebne jest bardzo dobre przygotowanie powierzchni oraz odpowiedni sprzęt, czego na ogólnodostępnej bezdotykowej myjni nie ma. Dlatego nie chciałbym kupić bardzo dobrych środków, ale z powodu warunków jakie mam, będę je marnował i osiągał efekt jak przy użyciu tych troszkę tańszych.
Nie nie nie
po pierwsze - najlepszy kosmetyk na dupiasto położonym lakierze nie będzie zdawał egzaminu.
Po drugie kosmetyki "gorszego sortu" na najlepiej przygotowanym lakierze będą do poznania jedynie przez osoby zboczone na tym punkcie i będą miały ciut gorszą w niektórych przypadkach wytrzymałość. Powiedzmy, że stosunek wydajności do ceny pominiemy - bo kupując droższe kosmetyki w nominalnych pojemnościach - jak koledzy wyżej skazujemy sie na konkretny produkt na kilka sezonów.
Podstawą jest przygotowanie lakieru. Bez tego - nie warto się brać za smalcowanie - bo to będzie januszowanie a nie autodetailing.
Porządny prewash - nawet przy użyciu tańszych środków czy to K2 - sam używam piany deepera od K2 - wszelkie płyny do felg opon - polecany wcześniej rotor czy akra do silników - fakt nie zadziała na felgach jak Tuga, Megsy, PureBoysy - nie będzie krwawienia czy czego jeszcze - ale kosztuje 10% ceny i też te powierzchnie podomywa.
Konieczne mocny i konkretny prewash na całym aucie. usuwanie smoły i żywicy, porządna dekontaminacja + glinkowanie i końcowe mycie - dopiero wtedy siadasz do jakiejkolwiek roboty - bo bez tego najlepszy wosk dupy nie urwie.
Dlatego kolejność powinna być taka
dobre przygotowanie lakieru -> tańsze kosmetyki -> złapanie bakcyla (czytaj choroba pod nazwa autodetailng) -> droższe kosmetyki->przebudzenie i zorientowanie się, że miesięcznie wydajesz na kosmetyki do auta więcej niż rocznie na siebie->korzystanie z ulubionych i koniec z eksperymentowaniemto tak w skrócie z przymrużeniem oka
147 powodów do zadowolenia