może w skrzyni oleju ni ma - jak wymieniałeś obie chłodnice to może i olejowa dostała
może w skrzyni oleju ni ma - jak wymieniałeś obie chłodnice to może i olejowa dostała
Hej, miałem robione z silnikiem; opuszczany wózek z przodu, miska olejowa itd. Po naprawie zbieżnosc (bylo minimalnie tylko nieprawidlowo). Autko po naprawie czasami miewało stuki podczas kręcenia kierownicą - najcześciej przy zmianie kierunku krecenia kierownica, na postoju czy parkingowym manewrowaniu. Po ok 1500km w trasie gdzie sporadycznie stukało pojedzilem w swieta po miescie i stuki mi się nasiliły...
UPDATE:
Podjechalem wiec na SKP i pozniej do mechanika. Diagnoza walnięta przekładnia kierownicza.
Ma ktoś doświadczenia z regeneracją magla? Wydaje mi się to bezpieczniejsza opcja niż kupno używki kota w worku, bo większość zakładów daje roczną gwarancję na magiel.
Ostatnio edytowane przez mareckiw ; 30-12-2022 o 00:29
Cześć , w sobotę po umyciu auta na myjni bezdotykowej ( nie wiem czy to może być przyczyną czy to tylko zbieg okoliczności ) zaczęła mi szwankować elektronika w aucie. Wyskoczyły błędy min. poduszki powietrznej, systemu start stop, hamulców, zapięcia pasów bezpieczeństwa. W niedzielę podczas jazdy autem to samo, po odpaleniu raz wyskakiwały błędy od razu, innym razem po przejechaniu kilku kilku minut. Dzisiaj rano jadąc do pracy , co prawda raptem 5 minut problem ten nie wystąpił. Miał ktoś podobny przypadek ? Jechać z tym do Aso żeby sprawdzili czy jakieś błędy dalej nie występują, czy ten typ tak ma i np. odpięcie akumulatora na chwilę naprawi problem ?
Z góry dzięki za pomoc, miłego dnia , pozdrawiam !
![]()
Nie zaszkodzi odpiąć aku i sprawdzić czy problem nadal będzie występował, ale wygląda to trochę jak jakaś przetarta wiązka. Auto jest z USA i składane? Najlepiej byłoby się podpiąć komputerem i sprawdzić błędy.
sprawdź body przy stopach pasażera czy nie ma śladu zalania- ostatnio znów jest ponoć kłopot.
Ostatnio edytowane przez dario_ldz ; 02-01-2023 o 15:22
Podszybia z przodu nie mają jakichś zatkanych odprowadzeń?
I zdaje się z tyłu był jakiś problem zalewania sterownika przez uszczelnienie nad lampami i zdaje się była jakaś poprawka technologiczna do tego, nie wiem czy przed czy po lifcie, poszukaj. Mgliście to pamiętam ale coś było o tym na forum.
Chociaż, MY21 to gwarancja... może szkoda czasu na drążenie samemu :-).
Faktycznie przyczyną był niski stan oleju.
Sugerowałem mechanikowi kierunek niskiego poziomu oleju. Twierdził, że uzupełniali po naprawie i parametry były w normie.
Ostatecznie po weryfikacji i jeździe próbnej ze mną stwierdzili, że uzupełnili poziom o 300ml i to wystarczyło.
Po uzupełnieniu ponownie wykonano adaptację skrzyni.
Problem zniknął