Co do mikrofibr, ich nigdy nie jest za dużo, także do tych 2 coś bym dorzucił. Przed woskiem przydałby się jakiś cleaner i do kompletu aplikator, co do tego pierwszego, to np. DJ Lime Prime albo DG 652. Jeszcze bym zapomniał, jakieś APC do czyszczenia zakamarków.
Wstępne mycie, szampon, glinka, mycie, osuszanie, cleaner, wosk
Ostatnio edytowane przez kandy ; 22-03-2016 o 11:39
Moje 147 powodów do szczęścia
nie wiem jak ten unique wychodzi cenowo - ale uzywalem nielsena tar & glue remover, który wychodził wtedy najtaniej - a auto uwalone asfaltem tak, że pod palcami bylo czuć fakturę na całym lakierze domyło idealnie więc tutaj bym sie zastanowił nad czyms tanszym. podobno moje auto tez calkiem przyzwoicie domywa a kosztuje kolo dychy w kauflandzie
- - - Updated - - -
No i osobiście wosk dodo bym wyrzucił i w miejsce tego kupił coś innego - jak naturalny - to może lusso oro - sam się intensywnie nad nim zastanawialem ewentualnie dlugodystansowo - Hitempa
147 powodów do zadowolenia
Akurat teraz Unique Hades jest troszkę tańczy od Nielsen'a. Może rzeczywiście nie jest złym pomysłem spróbowanie tego szamponu Moje Auto. Głównie szukałem szamponu z neutralnym pH, żeby nałożony wosk miał jak największą żywotność. A z woskiem pokombinuję, ponieważ podany przez ciebie, niestety nie zmieści się w moim założonym budżecie na początek. Później jak się "wkręcę" to nie wykluczam, że taki kupięAle dzięki za wszystkie porady.
- - - Updated - - -
Wiedziałem, że się zamotam i o czymś zapomnę. Dzięki za zwrócenie uwagi!![]()
Może kwestia tego, że Dodo zupełnie mi nie przypadł do gustu - no po prostu ani lakier po nim mi sie nie podobał, ani wytrzymałości to nie miało - lusso nie miałem - to taki strzał w podobnej kasie. Teraz no już nie ma w tej kasie w której kupiłem ale body wychodził w cenie samplera Dodo - wg mnie najlepszy strzał wtedy
nie mówie o szamponie a o "usuwaczu" smoły i żywicy
No to jak już wyjaśniliśmy - pewnie wziąłbym "co taniej"![]()
Jest już dostępny Dark Angel,tylko cena poszła w górę i wynosi teraz 109,90 za 33ml