Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Z K2 ja sobie chwalę bardzo K2 BOLD - psik psik na opony i załatwione. Na krótko ? - to znów psik psik. Bez bawienia się w szczoteczki, gąbeczki i pędzelki do opon. Szybko tanio i wystarczająco. Jeżdżę od jakiegoś czasu i jeszcze pojeżdżę 2x w tygodniu wzdłuż budowy S19. Wszelki detailing traci sens, mimo ze czyszczą drogę nonstop kurz lub błoto . Oraz kamienie - już szybę mam załatwioną i się na wymianę umawiam. Nie wspominając o pewnie odpryskach na masce i dachu , nawet nie oglądam. Jesteśmy bezbronni na takie rzeczy :-/
    Tego Rotona szkoda że nie znałem wcześniej, potrzebuję co jakiś czas coś mocnego do felg bez bawienia się ale i żeby nie zżerało wszystkiego wkoło z lakierem włącznie , zdążyłem co ADBL vampire kupić, jeszcze nie próbowałem. Ten Roton silny jest ?
    Mam porównanie z zielona Tuga. Jak robiłem porównanie to Roton ma taką samą siłę.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar kandy
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS '08r

Domyślnie

Cytat Napisał ziellony01 Zobacz post
    Przeczytałem wszystkie rady i prosiłbym o ocenę zestawu, który chciałbym zakupić:
    - wiadra + rękawica do mycia + pianownica ręczna, nie wybrałem konkretnej firmy, coś wykombinuję
    - UNIQUE Athena piana aktywna pH neutralne
    - ADBL Shampoo pH neutralne
    - Felgi K2 Roton
    - Glinka ValetPRO Yellow
    - Żywica i asfalt UNIQUE Hades
    - Wosk Dodo Juice Blue Velvet naturalny wosk twardy ciemne lakiery
    - pędzelek do uszczelek i zakamarków
    - ręcznik do osuszania
    - mikrofibra x 2 do polerowania
    - gąbkowy aplikator x 2
    - Elementy gumowe konserwacja K2 BOLD lub Dodo Juice Tyre Trim Dressing,
    hmm... Chyba wszystko???

Najpierw wstępne mycie, szampon, glinka, mycie, osuszanie, wosk ?
    Co do mikrofibr, ich nigdy nie jest za dużo, także do tych 2 coś bym dorzucił. Przed woskiem przydałby się jakiś cleaner i do kompletu aplikator, co do tego pierwszego, to np. DJ Lime Prime albo DG 652. Jeszcze bym zapomniał, jakieś APC do czyszczenia zakamarków.
    Wstępne mycie, szampon, glinka, mycie, osuszanie, cleaner, wosk
    Ostatnio edytowane przez kandy ; 22-03-2016 o 11:39

Moje 147 powodów do szczęścia

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

nie wiem jak ten unique wychodzi cenowo - ale uzywalem nielsena tar & glue remover, który wychodził wtedy najtaniej - a auto uwalone asfaltem tak, że pod palcami bylo czuć fakturę na całym lakierze domyło idealnie więc tutaj bym sie zastanowił nad czyms tanszym. podobno moje auto tez calkiem przyzwoicie domywa a kosztuje kolo dychy w kauflandzie

- - - Updated - - -

No i osobiście wosk dodo bym wyrzucił i w miejsce tego kupił coś innego - jak naturalny - to może lusso oro - sam się intensywnie nad nim zastanawialem ewentualnie dlugodystansowo - Hitempa
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Ten Roton silny jest ?
    Potwierdzam, Roton daje rade z duzymi zabrudzeniami

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ziellony01
    Mieszka w
    Konin/ Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    nie wiem jak ten unique wychodzi cenowo - ale uzywalem nielsena tar & glue remover, który wychodził wtedy najtaniej - a auto uwalone asfaltem tak, że pod palcami bylo czuć fakturę na całym lakierze domyło idealnie więc tutaj bym sie zastanowił nad czyms tanszym. podobno moje auto tez calkiem przyzwoicie domywa a kosztuje kolo dychy w kauflandzie

- - - Updated - - -

No i osobiście wosk dodo bym wyrzucił i w miejsce tego kupił coś innego - jak naturalny - to może lusso oro - sam się intensywnie nad nim zastanawialem ewentualnie dlugodystansowo - Hitempa
    Akurat teraz Unique Hades jest troszkę tańczy od Nielsen'a. Może rzeczywiście nie jest złym pomysłem spróbowanie tego szamponu Moje Auto. Głównie szukałem szamponu z neutralnym pH, żeby nałożony wosk miał jak największą żywotność. A z woskiem pokombinuję, ponieważ podany przez ciebie, niestety nie zmieści się w moim założonym budżecie na początek. Później jak się "wkręcę" to nie wykluczam, że taki kupię Ale dzięki za wszystkie porady.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał kandy Zobacz post
    Co do mikrofibr, ich nigdy nie jest za dużo, także do tych 2 coś bym dorzucił. Przed woskiem przydałby się jakiś cleaner i do kompletu aplikator, co do tego pierwszego, to np. DJ Lime Prime albo DG 652. Jeszcze bym zapomniał, jakieś APC do czyszczenia zakamarków.
    Wstępne mycie, szampon, glinka, mycie, osuszanie, cleaner, wosk
    Wiedziałem, że się zamotam i o czymś zapomnę. Dzięki za zwrócenie uwagi!

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

- - - Updated - - -

Dlaczego stawiasz lusso przed dodo? Mialem obydwa. Look po Dodziaku lepszy i posiedzi miesiac na lakierze, lusso jeszcze krocej. Zapach obydwu jest rewelacyjny.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Może kwestia tego, że Dodo zupełnie mi nie przypadł do gustu - no po prostu ani lakier po nim mi sie nie podobał, ani wytrzymałości to nie miało - lusso nie miałem - to taki strzał w podobnej kasie. Teraz no już nie ma w tej kasie w której kupiłem ale body wychodził w cenie samplera Dodo - wg mnie najlepszy strzał wtedy

Cytat Napisał ziellony01 Zobacz post
    Akurat teraz Unique Hades jest troszkę tańczy od Nielsen'a. Może rzeczywiście nie jest złym pomysłem spróbowanie tego szamponu Moje Auto. Głównie szukałem szamponu z neutralnym pH, żeby nałożony wosk miał jak największą żywotność.
    nie mówie o szamponie a o "usuwaczu" smoły i żywicy

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ziellony01
    Mieszka w
    Konin/ Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Domyślnie

Może kwestia tego, że Dodo zupełnie mi nie przypadł do gustu - no po prostu ani lakier po nim mi sie nie podobał, ani wytrzymałości to nie miało - lusso nie miałem - to taki strzał w podobnej kasie. Teraz no już nie ma w tej kasie w której kupiłem ale body wychodził w cenie samplera Dodo - wg mnie najlepszy strzał wtedy

nie mówie o szamponie a o "usuwaczu" smoły i żywicy
    Ja też. Może druga część zdania cię zmyliła, gdzie wspominam o szamponie. Ale Unique Hades, czyli "usuwacz" smoły i substancji klejących, jest tańszy od Nielsen Tar & Glue Remover.

Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

No to jak już wyjaśniliśmy - pewnie wziąłbym "co taniej"

Użytkownik Znawca Avatar pabloXXL
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Jest już dostępny Dark Angel,tylko cena poszła w górę i wynosi teraz 109,90 za 33ml