O kurcze , świetnie wygląda z tymi felgami.![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
To może ja się wypowiem w kwestii dystansów, bo przerabiałem ten temat dość wnikliwie nie tylko w teorii.
Otóż rozstaw kół z przodu jest większy niż z tyłu. Natomiast z przodu można zamontować grubsze dystanse niż z tyłu z tego względu, że z przodu jest po prostu więcej miejsca w nadkolach i nie będzie ocierać, co często po montażu zbyt grubych dystansów z tyłu ma miejsce.
Montaż dystansów o grubości 10mm to kłopotliwa sprawa, bo w zasadzie koło ustawia się na chybił trafił. Co prawda stożek śruby ustawi koło na piaście centrycznie, ale otwór centrujący felgi nie będzie się opierał na flanszy piasty i montując koło niejako trzeba trzymać je w powietrzu...
Minimalna grubość dystansu z flanszą centrującą felgę to 16mm, co jednak w przypadku niektórych felg zbyt dużo i koła będą za bardzo wystawać, a piaskowanie tylnych drzwi i błotników będzie mocno zauważalne.
Pozdrawiam.
- Rafał
Czyli w drugiej kwesti ja się pomyliłem.przepraszam![]()
Ori 16 do 159 maja et 34 a ori 16 z julki maja et 41![]()
znalazłem fotki 9-ki , to chyba alu z audi
Dodano po 8 minutes:
i jeszcze coś z ukłonem w stronę misia bo wiem że też lubi ciemne kółeczka a takie do srebełka bardzo pasują
![]()
Ostatnio edytowane przez Nikos ; 20-06-2014 o 22:05 Powód: Dodano