Strona 32 z 155 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637383940414282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1544

Temat: Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    "Eurotax prognozuje także niższą utratę wartości Alfy."

WHAT???!!!
    Ja osobiście z tego akurat sie nie cieszę, ale to dlatego że na nową mnie nie stać a jak zobaczyłem ją na żywo to.... musze ją mieć
    Nie zmienia to faktu że Alfa tym modelem może odmienić swój wizerunek i wartość.
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    "Eurotax prognozuje także niższą utratę wartości Alfy."

WHAT???!!!
    Ale to jest ten wzmiankowany wcześniej poprzeinaczany tekst #279,#281, również pod wskazanym linkiem tabele są tak samo zamienione jak w wersji papierowej.

Zatem należałoby to zweryfikować bezpośrednio na stronie Eurotax.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 09-11-2016 o 12:17
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Znikłby chyba drugi koronny argument przeciwników Alfy...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

W teście Auto Świata Alfa dostała baty od BMW , w niczym praktycznie nie pokonując konkurenta. Trochę słabo to wygląda, jedyne pocieszenie to fakt, iż tym modelem awansowała to konkurowania z najlepszymi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    W teście Auto Świata Alfa dostała baty od BMW , w niczym praktycznie nie pokonując konkurenta. Trochę słabo to wygląda, jedyne pocieszenie to fakt, iż tym modelem awansowała to konkurowania z najlepszymi.

....a w teście np. przewaga BMW w powadzeniu dzięki adaptacyjnemu zawieszenie (+ 5000), versus Alfa na seryjnym.
    No i BMW droższe o 25.000 ale taki szczegół...

Taka sama ocena za elastyczność mimo przewagi Alfy itd.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pitero
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    Giulietta Sprint

Domyślnie

Shmee na temat Giulii.
    Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja bym się AŚ nie sugerował i nie przejmował. To taki "rynsztok" motoryzacyjny

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

W szczególności, że pomylone są kolumny z danymi technicznymi i punktacją [emoji1]

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Byłem dziś na jeździe testowej Giulia. Miałem okazje przyjrzeć sie czarnej Giulii Super 2.2 180ps at8. Auto bardzo mi sie spodobało i naprawdę bardzo chce je mieć. Jest kilka rzeczy, które mnie pozytywnie zaskoczyło (wnętrze, skrzynia i zawieszenie), są też jednak pewne wady, ale sa w pełni akceptowalne (wygłuszenie kabiny mogłoby byc trochę lepsze, klekot diesla na postoju słychać zdecydowanie bardziej niz w konkurencji). Mówiąc o konkurencji mam na myśli auta spod znaku VAG z silnikiem 2.0 tdi, będące wyposażeniem floty w mojej firmie, którymi zdarza sie ad hoc wyjeżdżać w delegacje i którymi zrobiłem kilka tysięcy kilometrów (Audi a4 quattro B8, Volkswagen Passat B8, Skoda Octavia III).

Giulia prowadzi sie zdecydowanie przyjemniej niz wyżej wymienione flotowki z mojej firmy. Jest bardzo zwrotna (świetny promień skrętu), swietnie trzyma sie drogi (nawet na mokrej nawierzchni) i można pobawić sie w naprawdę fajne przeciążenia przy gwałtownych manewrach (a siły przeciążeń poobserwować na wyswietlaczu miedzy zegarami). Co ciekawe zawieszenie jest zarazem sztywne, dobrze trzymające sie drogi i pozwalające na precyzyjne prowadzenie z jednej strony a także bardzo komfortowe i sprężyste z drugiej (wjazd w lekko zapadnięte studzienki kanalizacyjne nie objawia sie przyprawiającym o ból zebow mocnym odbiciem zawieszenia). Widać, ze przy projektowaniu zawieszenia nie poświecono komfortu na ołtarzu bezkompromisowej precyzji prowadzenia i zawieszenie nie jest ortodoksyjnie sztywne i zabetonowane. Mi sie to podoba.

Podoba mi sie tez wnętrze, w którym czuc premium i odszczekuje moje opinie z przełomu czerwca i lipca, kiedy utkwiło we mnie wrażenie, ze wnętrze Giulii jest przeciętne i do tego ciasnawe. Przy drugim i lepszym (mniej pospiesznym) podejściu do tematu zauważa sie dobre wykonanie, duży komfort a wrażenie "ciasnowatosci" ustępuje wrażeniu bycia otulonym solidnymi, gustownymi materiałami i sprytnie skrojonymi liniami. Powtórzę jeszcze raz, wnętrze jest naprawdę przyjemnie wykonane. I nie rozumiem komentarzy i recenzji mówiących o tym, ze do jakości Audi czy BMW sporo mu brakuje (jak dla mnie jakość wykonania wnętrza Giulii bije na głowę Audi A4 B8). Jeżeli zaś o materiały chodzi, to sa naprawdę w porządku. Z ciekawości szukałem tych wszystkich ohydnych twardych plastików w dolnej części wnętrza, o których tyle sie pisze i wiecie co? One zupełnie nie sa w zasięgu ręki podczas jazdy, wiec jakie to ma znaczenie? Tym bardziej, ze nie sa wcale takie najgorsze. Jak dla mnie zupełnie porównywalne z tym, co jeszcze kilka lat temu np. Opel stosował w dość eksponowanych elementach wnętrza.

Kolejna duża przewaga Giulii względem omawianych flotowek VAG jest napęd (silnik + skrzynia). Bardzo ładnie te elementy ze sobą współpracują. Zmiany biegów sa płynne, subtelniejsze niz w DSG, biegi wydają sie byc dłuższe a redukcje mniej nerwowe niz w przypadku VAG-owej dwusprzeglowki.

Wady? Duża głośność silnika na postoju i podczas gwałtownego ruszania. Tu nawet Skoda Octavia wypada lepiej (o Audi A4 nawet nie wspominając). P. Marek Babiński spuentował to mówiąc, ze Alfisci kochają brzmienie silnika i nie wybaczyliby Alfie bycia samochodem bezglosnym. Kolejna wada jest jakość spasowania zewnętrznych powłok karoserii. Jak we wnętrzu nie ma sie do czego przyczepić, tak na zewnątrz trochę bolą nie wszędzie estetycznie sie ze sobą schodzące szczeliny (ale przy czarnym nadwoziu nie jest to duży problem [emoji6]). Więcej wad w ciagu tych kilkudziesięciu minut nie zauważyłem. Podoba mi sie to auto i pracuje nad tym, zeby wkrotce stało sie moim autem służbowym [emoji4].

Ostatnio edytowane przez ArcoMancino ; 09-11-2016 o 22:13

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

julka i 159 tez w testach z bmw nie wygrały

- - - Updated - - -

@ArcoMancino spoko masz pracę
    Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...