Tak? Boost pressure to ciśnienie doładowania, jeśli tak jest podpisane ciśnienie w kolektorze (atm + boost) to jest to mylące... 159 pokazywała samo ciśnienie doładowania na wskaźniku, ale nie pamiętam jak to się miało do odczytu z MESa.
Tak? Boost pressure to ciśnienie doładowania, jeśli tak jest podpisane ciśnienie w kolektorze (atm + boost) to jest to mylące... 159 pokazywała samo ciśnienie doładowania na wskaźniku, ale nie pamiętam jak to się miało do odczytu z MESa.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Witam,
Od dłuższego czasu śledzę ten wątek i dyskusje czy się da, ile się da itp.
Jako ,że świat należy do odważnych, a do Mastersa mam zaufanie i nie jedeno auto już u niego robiłem , w załączeniu co Masters "wymodził" w moim aucie.
Przyrost uważam za zacny a banan na twarzy mam za każdym przyciśnięciem pedału gazu.
Pomiar zrobiony na PB RACING 100. Auto po modzie należy zalewać minimum PB98.
Program robi się po kablu bez rozklejania kompa ( ale sterownik należy wymątować z auta).
Potwierdzam, zgranie softu do moda zajmuje ładnych kilka godzin. Na całą akcję trzeba poświęcić cały dzień.
Pozdrawiam!
KonarOCP
Z tego co czytałem to 280KM do podobnych wartosci mozna podnieść- w sumie jeśli tam nie ma innych różnic to wychodzi na to że spokojnie można było brac 200 podnieść moc we własnym zakresiez przyrost zacny z 200 na prawie 310 KM. Pewnie teraz wiecej osób sie zdecyduje jak już po gwarancji beda
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
W przypadku Stelvio to moze nie ma różnicy bo oba można brać z Q4, w Giulii nie ma tego wyboru. Q4 to od razu 280HP, albo jak chcesz zderzaki Veloce i wszystkie fotele itp to nie opłaca się wychodzić od Super. Bez Q4 to za to RWD 200HP (przynajmniej poza UK gdzie wszystkie są RWD). No tak, modzi się na ponad 300HP i kolega to potwierdził. W przypadku wersji 200HP to jest fajna sprawa, bo przyrost jest imponujący - zasługa że praktycznie to ten sam silnik/osprzęt co w 280HP obecnie (z drobnymi wyjątkami). Nie wiadomo na jak długo taki sam osprzęt będą używać. Z doświadczeń z np Giuliettą wiem, że po czasie producent może dojść do wniosku że czas potanić słabsze wersje i zmieni w takiej 200HP turbinę na mniejszą czy coś innego (tak było np w Giuliettach Sprint 150HP, pierwsze wychodziły z turbiną od 170HP, potem była wkładana mniejsza).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dziękuję, czyli potwierdzają się informację, że fabryczne dane w katalogu są zaniżone o ok. 10% w stosunku do rzeczywistości.
Czy u tego tunera jest możliwość zmian dla poszczególnych programów DNA? Np. w taki sposób, aby te ok. 300KM pojawiało się tylko w razie potrzeby po przełączeniu w tryb D?