Czujniki kosztują (w zależności od typu) jakieś 30 -50 zł/szt.
Zapraszam do kontaktu sklep@autosklep24.pl . Mam w ofercie termostaty BEHR oraz EPS.
Czujniki kosztują (w zależności od typu) jakieś 30 -50 zł/szt.
Zapraszam do kontaktu sklep@autosklep24.pl . Mam w ofercie termostaty BEHR oraz EPS.
Ale dalej nie jest napisane czy EPS (Gates) ma czujnik w komplecie.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
Witam,
Czytałem wszystkie posty. Kilka osob ma podobny problem, ale ja przedstawie jeszcze swoj. Otoz wskaznik temperatury silnika w kabinie mojej Alfy ciągle oscyluje w okolicach 50 stopni, z tym ze rzadko ta granice przekracza. Mam ta Alfke 2 lata a tylko raz stojac w korku temp. złapała 90 stopni po czym wlaczyl sie wentylator i szybko temp spadla.
W aucie jest cieplutko, chociaz musi minac kilka minut zeby sie nagrzalo w srodku. Czasami jest nawet bardzo goraco. Weze rowniez cieple. Czujnik temp. niedawno wymieniany na nowy.
Czy to napewno zepsuty termostat?
Ma czujnik,bo sam taki montowalem.Już ponad miesiąc i funkcjonuje.Jak ja Dzwonilem do autosklep 24,to powiedzieli,że nie wiedzą nic o tych termostatach,ale ta firma robi paski rozrządu i ludzie chwala je sobie,więc chyba dobre.Ja mogę go polecić.
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
"What We Do In Life, Echoes In Eternity"
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Zdiagnozowałem dokładniej problem z temperaturą wody: Termostat otwiera się przy temperaturze pokazywanej przez ECU: 68C (wskaźnik kabinowy pokazuje 50-70). Czy to wadliwy termostat który zmienił swoje własciwosci? Czy to wadliwie wskazujące czujniki temperatury? Bo termostat zachowuje sie prawidłowo, tylko, że o 10C szybciej się otwiera![]()
Termostat masz do wymiany jest już zużyty
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dzięki za info. Termostat został wymieniony (Gates). Nagrzewa się do 88 stopni (przy temp. ok 8 stopni ok 20km). Po czym widać delikatny spadek. Niestety rura do chłodnicy staje się ciepła już przy 50C. To oznacza że nowy termostat jest nieszczelny i należy go ponownie wymienić (gwarancja 2 lata, jednak oczekiwanie na rozpatrzenie dość kłopotliwe bez termostatu).
Kolejny raz okazuje się że warto zainwestować w oryginał , ewentualnie BEHR. One są jednak najlepsze.