Strona 32 z 96 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637383940414282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 960

Temat: Porady eksploatacyjne

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał TILT Zobacz post
    Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?
    Tak, coś około 5 litrów, ale niecałe chyba. Ale i tak dość szybko schodzi, bo spryskiwacze reflektorów włączają się za każdym razem ze spryskiwaczami szyby, no chyba, że osiągnie się "rezerwę", to działają tylko te na szybę.
    ___

Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Czyli jest jakaś kontrolka rezerwy płynu do spryskiwaczy? W 147 mam spryskiwacze reflektorów (w ramach pakietu winter, którego niestety nie oferują w Giuliecie) i zbiornik jest faktycznie większy ale nic nie sygnalizuje kończącego się płynu.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Giulietta 1.4 MA TCT

Domyślnie

Czyli jest jakaś kontrolka rezerwy płynu do spryskiwaczy? W 147 mam spryskiwacze reflektorów (w ramach pakietu winter, którego niestety nie oferują w Giuliecie) i zbiornik jest faktycznie większy ale nic nie sygnalizuje kończącego się płynu.
    Nie ma, irytuje mnie to w sumie Tak samo jak spryskiwacze reflektorów które uruchamiają się za każdym razem, nawet jeśli psikasz co chwilę.. Może jest jakaś opcja zamontowania kontrolera który będzie "przepuszczał" sygnał co X psiknięć?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bussum / Netherland
    Auto
    giulietta 1.4TB distinctive

Domyślnie

Tak z ciekawosci. Do czego jest pierwszy od prawej przelacznik na desce rozdzielczej? Ja mam u siebie przeciwmgielne przod/tyl, S&S, centralny i jeden slepy - irytuje mnie to za kazdym razem jak na niego patrze

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    pomorskie
    Auto
    Giulietta 1.4 MA Distictive Sport+Premium

Domyślnie

Jest to przełącznik do wyłączenia systemu skrętnych reflektorów biksenonowych

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Rezerwa płynu do spryskiwaczy jest zaimplementowana podobnie jak rezerwa paliwa w Trabancie. Po prostu rurki zasilające są na różnych poziomach w zbiorniku. To przebłysk włoskiego geniuszu, który w sumie mi się podoba, bo znaczy że nigdy się nie zepsuje. I też mnie irytuje fakt, że spryskiwacze reflektorów działają za każdym razem, ale tego nie pokonamy. W sumie była tu z parę lat temu dyskusja nt. jak to obejść, ale trzeba by instalować jakiś dodatkowy układ elektroniczny. Szkoda zachodu, minie zima, będzie się znów jeździć na dziennych częściej i mniej błota na jezdniach będzie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał buczo Zobacz post
    Nie ma, irytuje mnie to w sumie Tak samo jak spryskiwacze reflektorów które uruchamiają się za każdym razem, nawet jeśli psikasz co chwilę.. Może jest jakaś opcja zamontowania kontrolera który będzie "przepuszczał" sygnał co X psiknięć?
    Pogrzeb w wątkach. Któryś z kolegów znających się na elektronice coś takiego proponował, a i może wykonał, nie pamiętam już.
    ___

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Rezerwa płynu do spryskiwaczy jest zaimplementowana podobnie jak rezerwa paliwa w Trabancie. Po prostu rurki zasilające są na różnych poziomach w zbiorniku.
    Genialne . Proste rozwiązania są najlepsze .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ciastek C
    Mieszka w
    Mazowsze :)
    Auto
    Escorcik ;)

Domyślnie

Podobno część pakietu zimowego jest dostępna tj, podgrzewane dysze spryskiwaczy
    1+1 = 69 czyli Wyższa Matematyka Stosowana

Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Wszystko jest dostępne (podgrzewane fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej i spryskiwacze reflektorów) ale nie ma pakietu w którym można kupić to wszystko taniej niż pojedyncze elementy. Szkoda bo brałbym bez zastanowienia a tak wziąłem tyko podgrzewane fotele. Sprzedawca powiedział że pewnie nie było zapotrzebowania.