Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?
Czy zbiornik płynu do spryskiwaczy jest większy w samochodach ze spryskiwaczami reflektorów?
Czyli jest jakaś kontrolka rezerwy płynu do spryskiwaczy? W 147 mam spryskiwacze reflektorów (w ramach pakietu winter, którego niestety nie oferują w Giuliecie) i zbiornik jest faktycznie większy ale nic nie sygnalizuje kończącego się płynu.
Tak z ciekawosci. Do czego jest pierwszy od prawej przelacznik na desce rozdzielczej? Ja mam u siebie przeciwmgielne przod/tyl, S&S, centralny i jeden slepy - irytuje mnie to za kazdym razem jak na niego patrze![]()
Jest to przełącznik do wyłączenia systemu skrętnych reflektorów biksenonowych
Rezerwa płynu do spryskiwaczy jest zaimplementowana podobnie jak rezerwa paliwa w Trabancie. Po prostu rurki zasilające są na różnych poziomach w zbiorniku. To przebłysk włoskiego geniuszu, który w sumie mi się podoba, bo znaczy że nigdy się nie zepsuje. I też mnie irytuje fakt, że spryskiwacze reflektorów działają za każdym razem, ale tego nie pokonamy. W sumie była tu z parę lat temu dyskusja nt. jak to obejść, ale trzeba by instalować jakiś dodatkowy układ elektroniczny. Szkoda zachodu, minie zima, będzie się znów jeździć na dziennych częściej i mniej błota na jezdniach będzie.
- - - Updated - - -
Pogrzeb w wątkach. Któryś z kolegów znających się na elektronice coś takiego proponował, a i może wykonał, nie pamiętam już.
Podobno część pakietu zimowego jest dostępna tj, podgrzewane dysze spryskiwaczy![]()
1+1 = 69czyli Wyższa Matematyka Stosowana
Wszystko jest dostępne (podgrzewane fotele, podgrzewane dysze spryskiwaczy szyby przedniej i spryskiwacze reflektorów) ale nie ma pakietu w którym można kupić to wszystko taniej niż pojedyncze elementy. Szkoda bo brałbym bez zastanowienia a tak wziąłem tyko podgrzewane fotele. Sprzedawca powiedział że pewnie nie było zapotrzebowania.