W ustawieniach programu jest opcja testu elma dokładnie nie pamiętam ale na pewno w ustawieniach.
jak widać z abs i airbag się łączy z ecu nie a kabel to kkl/vag nie elm
A przelaczasz przelacznik w poz. 1?
Witam.
Mam kilka pytań:
1) Gdzie w alfie 159 znajduję się interfejs diagnostyczny?
2) kupiłem kiedyś do Renault przewód. Moge go urzyć do diagnostyki i usuwania błędów bez jego modyfikacji? FES do tego wystarczy?
3) Jakiej wielkości jest program FiatEcuScan ? Bo ściągnałem taki co ma 20MB, ale do takiego auta taki rozmiar? W clio DDT2000 zajmował chyba 300MB.
Dzieki za odp
Pozdrawiam
1. Interfejs znajduje się przy skrzynce bezpieczników w kabinie, wkrętak krzyżakowy Ci potrzebny i trzeba pociągnąć odważnie
2. Taki kabel powinien spasować, FES wystarczy (z tego co widzę do Renault stosuje się kabelki ELM327 i VAG KKL- o takie chodzi).
3. FES ma 20MB... ot mały sprytny program.
z tym pociaganiem odważnie to też trzeba uważać - u mnie za którymś tam razem złamała się jedna z nóżek![]()
Witam.
Wszystko znalazłem, kabelek zadziałał. Chociaż nie wiem czy zczytał wszystko, bo nie sprawdzałem dokładnie. Ale błedy pokazał i wykasowałem je. Oczywiście dalej jest coś nie tak - i tak pali m isię lapmka silnika, a błędów brak.
Może oprócz FES'a jeszcze jakiś inny programik ?
Dzięki za pomoc
A, mnie szczęka opadła, jak wszedłem na stronkę i okazało się, że jest ten programik pod WM, zainstalowałem i teraz będę musiał sprawdzić, jak to będzie działało
Wielkie dzięki za info![]()
witam jak kupie ten http://allegro.pl/interfejs-fiat-alf...849803732.html będzie ok czy jakieś przeróbki będzie trzeba czynić ? jakby któryś z kolegów podrzucił soft na pw do tego interfejsu było by miło![]()