Strona 32 z 152 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637383940414282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1514

Temat: kolektor ssący JTDM - kompleksowo

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kupujacy123
    Mieszka w
    PL
    Auto
    159 SW jtdm-czarna w czerwonej ;)

Domyślnie

@Fleyvor zadzwoń do Pawła z Pablo gargage, odezwij się do maly_777 (nie robie reklamy, żeby nie było)-ludzie sprawdzeni, znają się na rzeczy.

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Nie ubywa ci płynu chłodniczego ?

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Fleyvor
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

nie bardzo wiem jak sobie poradzic bo ten pablo jest z warszawy to jakies 180 km odemnie i gdzie ja sie podzieje wracac do domu busem? bez mozliwości sprawdzenia co ktos robi z moim autem? no nie wiem czy to dobre wyjscie a w aucie niczego mi nie ubywa

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

O uczciwość PabloGarage nie musisz się martwić.
    Jesteś pewien że biały dym to nie para wodna przez wilgoć?
    Sprawdziłbym jednak stan (jakość) płynu - są specjalne urządzenia. Jak nie to czepiłbym się świec.

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Mieszka w
    Świdnik
    Auto

Domyślnie

nie nie biały dym to nie para bo jak wyjade z garazu do po tej sekundzie kiedy zadymi jest chwila kiedy nie dymi i zaczyna znow kiedy wyjade na dwor i wtedy para sie pojawia ale dymić na bialo zaczął już w sierpniu kiedy było ciepło. Coś napewno mam źle w aucie bo po zimnym postoju odpale silnik to slychać takie dziwne sapanie (nie można nazwać tego że pracuje na 3 cylindrach czy jakieś falowanie obrotów nic z tych rzeczy). I w momencie owego sapania auto puszcza bąka kiedy sapanie ustaje i dymek rownież i wszystko pozniej jest idealnie. Zostały mi tylko do wymiany świece, rozrusznik, akumulator nie wiem co tam jeszcze. Trochę nie chce mi się pakować kolejnych pieniedzy w auto bez efektu i żeby ktoś wogóle mógł zobaczyć w czym jest problem auto musi postać z 8 godzin a auto jest mi potrzebne i nie bardzo moge sobie pozwolić na takie przestoje. A u tego Pablo zastępczego pewnie nie dostane.

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Chciałem umówić się w najbliższym czasie na wywalenie klap z kolektora w warsztacie w Szczecinie, który cieszy się dobra opinią na forum Ital Car Service http://italcarservice.pl/ .
    Jednak właściciel zniechęcił mnie do robienia tego. Powiedział, że usuniecie klap wirowych z kolektora powoduję, że powietrze w kolektorze dostaje nieprawidłowych zawirowań i w konsekwencji (klapy eliminują zawirowania) turbosprężarka zużywa się bardziej. Mówił, że widział już kilka przypadków, że po wywaleniu klap za jakiś czas trzeba było turbo regenerować lub wymieniać.

Przeczytałem dużo na forum na temat wywalenia klap, mnóstwo pozytywnych wrażeń po ich usunięciu i zdecydowałem jednak , że za jakiś czas wyczyszczę dokładnie kolektor lub jak będzie w kiepskim stanie (mocowania klap) kupie nowy.

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Maricin, też to słyszałem od warsztatu... Zrobiłem to, i nie narzekam, nic nie faluje, wszystko pracuje ok.

Fleyvor, jakie masz ciśnienie na cylindrach? Korekty sprawdzałeś? Test przelewowy?
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Mieszka w
    Świdnik
    Auto

Domyślnie

ciśnienie sprawdzone wszystko prawidłowo, korekty wtrysków w normie od 0,0 do 0,5, test przelewowy robiony. Wszystko w normie. A sapanie i biały bąk po odpaleniu występuje.

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Ciśnienie na listwie?
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Mieszka w
    Świdnik
    Auto

Domyślnie

a jak sie mierzy ciśnienie na listwie? nikt mi tego nie mierzył. Robione byly proby przelewowe itp. I jak by coś było źle na listwie zadzialal by czujnik i blad na kompie?