@Fleyvor zadzwoń do Pawła z Pablo gargage, odezwij się do maly_777 (nie robie reklamy, żeby nie było)-ludzie sprawdzeni, znają się na rzeczy.
@Fleyvor zadzwoń do Pawła z Pablo gargage, odezwij się do maly_777 (nie robie reklamy, żeby nie było)-ludzie sprawdzeni, znają się na rzeczy.
Nie ubywa ci płynu chłodniczego ?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
nie bardzo wiem jak sobie poradzic bo ten pablo jest z warszawy to jakies 180 km odemniei gdzie ja sie podzieje
wracac do domu busem? bez mozliwości sprawdzenia co ktos robi z moim autem? no nie wiem czy to dobre wyjscie
a w aucie niczego mi nie ubywa
![]()
O uczciwość PabloGarage nie musisz się martwić.
Jesteś pewien że biały dym to nie para wodna przez wilgoć?
Sprawdziłbym jednak stan (jakość) płynu - są specjalne urządzenia. Jak nie to czepiłbym się świec.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
nie nie biały dym to nie para bo jak wyjade z garazu do po tej sekundzie kiedy zadymi jest chwila kiedy nie dymi i zaczyna znow kiedy wyjade na dwor i wtedy para sie pojawiaale dymić na bialo zaczął już w sierpniu kiedy było ciepło. Coś napewno mam źle w aucie bo po zimnym postoju odpale silnik to slychać takie dziwne sapanie (nie można nazwać tego że pracuje na 3 cylindrach czy jakieś falowanie obrotów nic z tych rzeczy). I w momencie owego sapania auto puszcza bąka kiedy sapanie ustaje i dymek rownież i wszystko pozniej jest idealnie. Zostały mi tylko do wymiany świece, rozrusznik, akumulator nie wiem co tam jeszcze. Trochę nie chce mi się pakować kolejnych pieniedzy w auto bez efektu i żeby ktoś wogóle mógł zobaczyć w czym jest problem auto musi postać z 8 godzin a auto jest mi potrzebne i nie bardzo moge sobie pozwolić na takie przestoje. A u tego Pablo zastępczego pewnie nie dostane.
Chciałem umówić się w najbliższym czasie na wywalenie klap z kolektora w warsztacie w Szczecinie, który cieszy się dobra opinią na forum Ital Car Service http://italcarservice.pl/ .
Jednak właściciel zniechęcił mnie do robienia tego. Powiedział, że usuniecie klap wirowych z kolektora powoduję, że powietrze w kolektorze dostaje nieprawidłowych zawirowań i w konsekwencji (klapy eliminują zawirowania) turbosprężarka zużywa się bardziej. Mówił, że widział już kilka przypadków, że po wywaleniu klap za jakiś czas trzeba było turbo regenerować lub wymieniać.
Przeczytałem dużo na forum na temat wywalenia klap, mnóstwo pozytywnych wrażeń po ich usunięciu i zdecydowałem jednak , że za jakiś czas wyczyszczę dokładnie kolektor lub jak będzie w kiepskim stanie (mocowania klap) kupie nowy.
Maricin, też to słyszałem od warsztatu... Zrobiłem to, i nie narzekam, nic nie faluje, wszystko pracuje ok.
Fleyvor, jakie masz ciśnienie na cylindrach? Korekty sprawdzałeś? Test przelewowy?
ciśnienie sprawdzone wszystko prawidłowo, korekty wtrysków w normie od 0,0 do 0,5, test przelewowy robiony. Wszystko w normie. A sapanie i biały bąk po odpaleniu występuje.
Ciśnienie na listwie?
a jak sie mierzy ciśnienie na listwie? nikt mi tego nie mierzył. Robione byly proby przelewowe itp. I jak by coś było źle na listwie zadzialal by czujnik i blad na kompie?