Wczoraj było sprzątanie a dziś została u Cinka na kilka dni - m.in. przeróbka kolektora, nowy termostat, rozrząd, "poprawienie" pracy EGR i DPForaz nowy program. Przy okazji sprawdzenie turbo i sprzęgła.
Wczoraj było sprzątanie a dziś została u Cinka na kilka dni - m.in. przeróbka kolektora, nowy termostat, rozrząd, "poprawienie" pracy EGR i DPForaz nowy program. Przy okazji sprawdzenie turbo i sprzęgła.
a ja właśnie wróciłem z myjni, full zestaw dla belli![]()
W sobotę wymyłem, odkurzyłem, nawoskowałem a dzisiaj jadę po pracy zmieniam olej i filtr powietrza![]()
Dziś w końcu wymieniłem aluski z 15 na 17 cali, w oponach już letnie powietrze. Myjnia, trochę wosku i porządki.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Dziś wymieniony olej, filtry oleju, powietrza, kabinowe, zregenerowana turbina. Wcześniej zaślepiony EGR (na razie tylko sprzętowo, w planach jeszcze software). Na weekend planowane mycie, wosk i kostki zapachowe do WC pod maską(ktoś zgadnie po co?)
eee kostka po maske? tak ci leje woda ?![]()
BingoNo może nie krasnoludki (chociaż kto wie), obstawiam raczej na osiedlowe szczury, które w drugim samochodzie (Panda) zeżarły przedwczoraj dwa kable zapłonowe w ciągu nocy, z czego jedną wtyczkę gryzoń sobie zabrał i schował nad amortyzatorem. Zachowałem ją sobie jako dowód, z śladami zębów szczura (chyba). Kostka zapachowa z WC odstrasza te małe gnoje (dzięki za poradę dla Bogdana z ASO)
Myślę, że tutaj mogę przyznać wyróżnienie za kreatywność![]()
Ostatnio edytowane przez psylo ; 20-04-2012 o 07:19