One w ogóle w zakrętach lubią sobie machnąć tyłkiem... Jakiś czas temu cały zakręt przeleciałem bokiem, bez użycia ręcznego...
One w ogóle w zakrętach lubią sobie machnąć tyłkiem... Jakiś czas temu cały zakręt przeleciałem bokiem, bez użycia ręcznego...
Ja bym miał korektor pewnie na zbyciu
A co do machania bokiem to wynika z konstrukcji tylnego zawieszenia, kiedyś o tym czytałem, wynika że nasze belki mają tendencję do przechylania kół w zakrętach w jedną stronę, co powoduje nadsterowność. A żeby to pogłębić wystarczy wejść w zakręt z gazem w podłogę i odpuścić go gwałtownie (żądni wrażeń mogą kopnąć hamulec) - nadsterowność gwarantowana - sam tak widowiskowe bączki zaliczałem![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Tzn. ja jestem hardkorem bo hamuję w zakrętach?Ale to fakt, w przypadku 155 szybkie latanie w zakrętach tylko i wyłącznie na gazie, chyba że ktoś chce trenować slajdy
Rzmudzior, jeśli chcesz na uczelni pomierzyć moje graty to możemy załatwić to inaczej, info na priv.
Jak już na korektory zeszło,to w jakiej pozycji daje on największy przepływ? Ściśnięty czy rozwarty? W moim zatarła się dźwignia i nie wiem czy jest w pozycji zamkniętej czy otwartej.
dźwigienka w kierunku przodu auta - większe ciśnienie na zaciskach
Szybkie pytanie - jaki numer mają wtryski Boscha w 2.0 TS 8v?
Coś mi świta, że w 1,7 są mniejsze...
0 280 150 702, 1.7 ma takie same.
Panowie, szybkie, rozpaczliwe pytanie:
Czy da się wymienić tłoki i tuleje nie rozbierając dołu silnika?
Warszat spieprzył remont (nie pomierzyli tłoków do tulei tłokowych) i teraz aby je wymienić, sugeruje rozebranie całego silnika jeszcze raz, przez co koszty znacznie wzrosną.
Czy da się to zrobić mając zdjętą tylko głowicę? Gdzieś słyszałem że można, ale czy ktoś zna technikę?
Szkoda mi świeżo wstawionego kompletu panewek i uszczelek/uszczelniaczy itp...
Ostatnio edytowane przez maicher ; 13-06-2012 o 14:29
korby i miskę odkręcić musisz. Ja tu problemu nie widzę, żeby je później na tych samych panewkach złożyć skoro silnik już masz pewnie dotarty.
Czy Twoje problemy z wolnymi obrotami były przez słabą kompresję?
No silnik dotarty, ale mówią żeby zakładać nowe panewki...
A wkładanie tulei cylindrowych - serwisówka przewiduje, że trzeba posłużyć się przyrządem zegarowym, który ustala położenie jednej względem drugiej czy coś takiego.
Da się to dobrze zrobić bez tego przyrządu? Ale tak na 100% dobrze?
Problemy z wolnymi obrotami były przez słabą i nierówną kompresję. Myślę, że w miarę rozszerzania się pierścieni - grzania się silnika - kompresja rosła i dzięki temu się wyrównywało.
Było to widać na hamowni - 115 koni przy pierwszym pomiarze, 118 przy drugim po rozgrzewce na pierwszym pomiarze...