Strona 32 z 182 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637383940414282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

jaki kulkuletni plan ratowania marki?? znasz ten plan od początku? ja go specjalnie sledziłem. I w tym planie jedno jest pewne: nieustanne przesuwanie terminów, wszelkich. Nazywasz to ratowaniem? Bo ja zabijaniem to nazywam. Firma ma groteskową ofertę i rynek swoje zrobi.

Co do 4C: i co ona zmieni? co zmieniła brera? chcesz uratować finanse firmy sprzedażą 25 tysiecy sztuk? Sergio mowil o pół milionie!! Co ma dol tego niszowa i znikoma 4C?

wyjasnisz moze po co było puszczanie 500 sztuk 8C? co to dalo? co przyniosło firmie?

NIC.

Prestiż może? Niemal nikt, poza alfistami, nie wie, ze takie auto w ogole istnieje. I co, najesz się prestiżem, jak kasy nie ma, bo sprzedaży nie ma, a nie ma, bo modeli nie ma?
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Jak zawsze uważasz się i swoją opinię za najlepszą, najmądrzejszą i jedynie słusznie naświetlającą obecną sytuację marki Alfa Romeo. Pewne fakty, które przytaczasz są niezaprzeczalne, ale są też inne fakty, w których wynikają prognozy optymistyczne, a nie tylko krytyka. Najbardziej mnie śmieszy porównywanie marki Alfa Romeo do Auto Union i Volkswagena. Jakiż trzeba mieć tupet, by porównywać sprzedaż, mnogość modeli, czy atrakcyjność masowych marek niemieckich z niszowymi perełkami włoskiej motoryzacji.
    Jaki jest plan ratowania marki wiedzą tylko na najwyższych szczeblach FIATA. Marka Alfa Romeo budowana jest niemal od początku po tym, jak spore straty przyniósł model 159. Globalizm motoryzacyjnych koncernów i sytuacje na rynkach na pewno wpłynęły na decyzje Marchionne. Rzeczywiście jest pożoga w salonach, bo MiTo i Giulietta to jedyne nowe modele, które można nabyć, ale przyszłość może być tylko lepsza. Nie wiem co zmieni 4C, bo nie zarabiam 10 tysiaczków na łapkę i ten model będę mógł jedynie oglądać na ulicy czy w TV, ale na nową Giulię albo SUV'a może będzie mnie stać za parę lat, więc patrzę na nie z optymizmem. 8C to prestiż, ale i danie sygnału, że marka jeszcze nie umarła, że jeszcze zaskoczy nie raz.
    Bzdura, że sprzedaży nie ma - jest, tylko proporcjonalna do popularności i przekonania i odwagi ludzi do nowego, czegoś bardziej spektakularnego, niż nudne, bezpieczne i "niezawodne" samochody niemieckie 'made in China'.

Niecierpliwię się na spy-shoty testów Giulii RWD na platformie D-Evo. Na to na pewno warto czekać, a Tobie życzę więcej optymizmu i realnego i szerszego spojrzenia na sytuację Alfa Romeo na rynkach europejskich i światowych.

Pozdr.,

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=Ludvigus;830334]Rzeczywiście jest pożoga w salonach, bo MiTo i Giulietta to jedyne nowe modele, które można nabyć, ale przyszłość może być tylko lepsza. .[QUOTE]

Niestety ale przyszłość może być też gorsza = nowe modele dodge ze scudetto

I tego się boje , obym sie myliła

Tr.maloseryjna.
    Gość

Domyślnie

Historia naszego producenta to dramat, tragedia, heroizm, walka o przetrwanie, nierentownosc. To stawia nas ponad wszystkimi. Do tego negatywne, stereotypowe opinie. Bronie C. E. O. Sergio Marchionne, co nie znaczy, ze zgadzam sie w, kazdym punktcie. Sprzedaz, ktora jest w planie, jest nierzeczywista i dobrze, poniewaz osobiscie, nie chce tak ilosciowej produkcji ( patrz. Moja nazwe ). Obecna liczba sprzedanych sztuk jest przyzwoita. Rzeczywista produkcja, tak. Masowosc to produkty B. M. W. , Mercedes- Benz, V. A. G.
    Ostatnio edytowane przez Tr.maloseryjna. ; 22-03-2012 o 00:05

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Dodge ze Scudetto to by byla profanacja...To juz lepsza rozciagnieta Julka

tr.Maloseryjna nieglupio prawisz, ale mimow wszystko mogli by sie bardziej postarac, a widac ze AR nie jest dla nich obecnie zadnym priorytetem, tylko czeka w kolejce, moze sie doczeka. Glowny rynek to beda Amerykanie. Ja wbrew wszystkim nie wroze jakis koncow swiata z tego bo juz widac ze na synergii moga zyskac duzo (jak po drodze nie spieprza czegos i nie zaczna robic takich cyrkow z przeklejaniem znaczkow aut): jak np nowe mocne silniki beznynowe, V6 diesel, nowe platformy z RWD, baza pod SUVy i duzo tego czego nei maja by stworzyc cos fajnego, wystarczy dodac wloski design.
    Wiec z narzekaniem ja osobiscie poczekam, moze nie bede musial (oby
    Mimo wszystko mysle ze nowa AR nie bedzie Dodgem ze Scudetto bo to bylby strzal w stope, chociaz z thema tak zrobili (samochod niebrzydki, ale jako Chrysler, nazywanie go Lancia to robienie z ludzi idiotow).
    Osobiscie amerykanskie muscle cary mi sie podobaja, ale nie chcialbym aby zrobili takiego muscle cara z alfy.
    Alfa ma miec to cos czego wielki klococzołg nie bedzie miał nawet jak tam wsadza V12. Alfie wystarczy dobry V6, piekne ostre spojrzenie i sylwetka. Skoro to ma byc nastepna 159 to najlepiej zeby bazowali na tym modelu i go ulepszyli (choc nie bedzi to latwe) zamiast upodabniac Giulie do reszty modeli tj do Giulietta czy Mito - to akurat jest najlatwiejsze: tu wydłuzyć, tam poszerzyc i mamy- tylko Giulia chyba ma nie byc z zalozenia nastepczynia Giulietty.
    My to wiemy ale czy wie o tym CEO fiata a jesli wie to czy z tego cos wyniknie?
    159 jest jedyna, idealna, ale sie nie sprzedawala, Julka robi sprzedaz ale wg opinii niektorych (w tym mojej) to juz nie to samo, to po porstu inny samochod, nie tak zadziorny i nie zmienia tego wielkie felgi, czy ekstra dodatki, nawet te 235 kucy na pokladzie, czy zielone koniczynki. Przyszlo mi do glowy takie porownanie: 159 jest jak Obcy z filmow R. Scotta pochalania Cie na całego i nieistotne staje sie tu czy ma 120, 150 czy wiecej mocy, to piekno w czystej formie Julka to nasza przyjaciolka, ladna, kragla o troche zdziwionych oczach, moze Ciebie zadziwic, fajnie jezdzi ale thats it

Jezdzac 159tka masz poczucie ze jezdzisz samochodem boskim bo bliskim idealowi nie chcesz z niego wysiadac. Jezdzac Julka niby fajnie, ale zawsze mialem jakies rozterki, musiala mnie do siebie przkeonywac. 159 zdobyla mnie od razu od pierwszego spojrzenia.
    Zasdrosnicy niech se tam ujadają ze 159 Opel, ze diesle, ze cos tam cos tam I tak 159 jest zaj...ta A po tym watku widac ile emocji wywoluje jej nastepczyni, wiec cos jest na rzeczy.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 22-03-2012 o 02:10

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Szewi - podpisuje sie pod kazdym zdaniem wszystkimi trzema rękami
    Chyba z mojej glowy wyciagnales caly post , wiec ja juz nic wiecej nie napisze bo Ty wszytsko dobrze ująleś

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

Zwróć uwagę na różnicę w cenie, na korzyść tego samochodu jest to, że jest porównywany do czegoś znacznie droższego.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    Jezdzac 159tka masz poczucie ze jezdzisz samochodem boskim bo bliskim idealowi nie chcesz z niego wysiadac. Jezdzac Julka niby fajnie, ale zawsze mialem jakies rozterki, musiala mnie do siebie przkeonywac. 159 zdobyla mnie od razu od pierwszego spojrzenia.
    Byłbym skłonny nawet wybaczyć 159 to bezpłciowe TBi, ale ta kierownica jest fatalna... Pomijając to, samochód faktycznie ujmuje za serce. Może kiedyś będę miał czerwone 159SW .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Kierownica w 159 jest zła?
    Wrecz przeciwnie - jest fantastyczna.
    Wygladem nawiązuje do klasycznych kierownic sportowych z lat 50-60 , trójramiennych , z okrągłą centralną piasta.

W przeciwieństwie do wszeobecnych kierownic z wielką bułą na środku ( niestety Giuletta tez taka ma )

No sam popatrz :
    Załącznik 50734Załącznik 50736
    Ostatnio edytowane przez Anka Cyganka ; 22-03-2012 o 09:00

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Może i jest klasyczna, ale w porównaniu z kierownicą ze 147 wygląda bardzo blado - szczególnie na żywo, bo na zdjęciu aż tak strasznie to nie wygląda:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa_romeo_interior_12_03_05.jpg
Wyświetleń:	170
Rozmiar:	16.8 KB
ID:	50735

Nazwa:	alfa-romeo-159-18-tbi-2010-501_6.jpg
Wyświetleń:	460
Rozmiar:	186.0 KB
ID:	50737

EDIT: nawet to samo zdjęcie wkleiliśmy

A jeśłi już szukać podobieństw kierownicy Giulietty to:
    a/ kierownica 8C Competizione

Nazwa:	alfa-romeo-8c-steering-wheel1.jpg
Wyświetleń:	327
Rozmiar:	99.5 KB
ID:	50738
    b/ Maserati Gran Turismo:

Nazwa:	2013-Maserati-GranTurismo-Sport-Steering-Wheel-588x441.jpg
Wyświetleń:	214
Rozmiar:	65.2 KB
ID:	50739
    c/ Giulietta:
    Nazwa:  pixel.gif
Wyświetleń: 300
Rozmiar:  43 BajtówKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa-Romeo-Giulietta-interior-review.jpg
Wyświetleń:	986
Rozmiar:	92.3 KB
ID:	50742

Mnie pasuje - chociaż wolałem tę ze 147.
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 22-03-2012 o 09:09
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS