Ustawienia przepływu? Co to za bzdura?
Ustawienia przepływu? Co to za bzdura?
tak właśnie dostałem egzemplarz testowy,za cenę wyższa niż na allegro,panowie da się jakoś czymś wyciszyć tył od dźwięku tłumika,ponieważ w trasie łep mi puchnie,tak nie może być,moim zdaniem jest za głosno w srodku,zamykam szyby to powinno byc w miare cicho
Tak jest ponieważ puszka jest źle wyciszona. Oni chyba pojęcia nie mają o tym co robią.
Swego czasu kupiłem do Coupe miał być średnio głośny, z końcówki było słychać jako tako ale w środku auta była masakra - cała puszka hałasowała. Kupiłem z allegro supersprinta i jak ręką odjął w środku cisza a z tyłu ładny pomruk.te tłumiki to jak dla mnie wydumka, supersprint był prawie 2 raz cięży a to pewnie przez zastosowanie grubszej blachy i większej ilości materiału tłumiącego. Którego w tym super hiper PROEXie praktycznie nie było.Nie wiem po jakiego ciągniecie ten temat tyle czasu.
Panowie, zamiast zajmowac sie gniotami typu proex, kupilibyscie sobie jeden (albo zdobyli) uzywany tlumik, np niemiecki Eisenmann, ktory brzmi rewelacyjnie. Potem tylko katowka i zrobic mu sekcje. Skopiowac budowe, wymiary puchy dostsowac do tego, co moze byc w Alfie, skrzyknac sie np w 10 osob i za 3 stowki macie super brzmiacy, trwaly tlumik z nierdzewki. Firm, ktore zrobia takiego customa z pocalowaniem reki jest sporo.
Krajcok
GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
XKR 4.0 V8 kompressor
lukas1983
masz racje,tylko co teraz dalej robić dzwonić niech go zabierają,tak nie może być,z tylu ok ale w środku to naprawdę tragedia
Jakbym wiedział że to takie ważne, sam bym wstawił fotę mojego CSC otwartego.. tyle że u mnie się to nieco różniło.. była jedna duża komora.. a nie podział.. ale reszta tak samo.. otwierałem mój żeby dołożyć nowy materiał wygłuszający bo jak to używka miało prawo się wypalić..ale ponieważ wykonanie z kwasówki to zero rdzy.. wystarczyło zaspawać, pomalować i jak nowy.. taki tłumik będzie na wieki tym bardziej że materiału wygłuszającego zostało dużo
![]()
Za niedługo działam z moim wydechem to wam otworze mojego 3 letniego Ulter'a który nadal jest cichy 50 tyś przelotu z ceglaną nogą na pedale gazu a teraz jakies 5 tyś km z 20VT pod maską . Zlotowicze mogli uslyszęć w tym roku ja bardzo cichy. Lekko podrdzewiał ale bez szału odmalowałem go i dalej sie ładnie prezentuje. Zobaczymy jak wygląda Ulter w środku na tle tego co pokazuję PRO EX
www.italiantrackday.pl
www.shopEFI.pl
www.gofastbits.pl
www.sprintfilter.pl
www.ricambiparts.pl
Mój Alfons - http://www.forum.alfaholicy.org/proj...rbo_teddy.html
Wrodzony wstręt do diesla
pomysł wręcz idealny kupić używkę i pociąć zrobić kopię i tyle. Ale chyba nie w martecu tam gdzie robiłeś bo wyszła kiszka - chyba dobrze kojarzę. Myślę że rm motors też odpada. Jest fajny topic na racingforum.pl właśnie o wydechach gdzie obok mtecha, elteca też jest tam o proexie - co prawda od hondziarza ale zawsze.
tutaj jest link do tematu i dodatkowo wstawiam fotki skopiowane z tego tematu z tłumikiem rm motors z "nierdzewki" po 2 miesiącach
a tu jest link do tematu
- - - Updated - - -
nie kłam. Dostałeś egzemplarz testowy jak się dowiadujemy z hakami i rurami a takich proex seryjnie nie sprzedaje. Aile zapłaciłes jeśli można wiedzieć? i z iloma końcówkami?
- - - Updated - - -
a czyli rozumiem kolega siewcu gdyby się dało to zamontował by tłumik od seicento 0,9l do alfy 1,8 - jesteś boski. Daj mi adres szkoły do której chodziłes żebym tam dzieciaków nie posyłał
- - - Updated - - -
tak bronię i się tego nie boję ani nie wypieram. Tak jak kiedyś pisałem wkurza mnie nagonka osób które zrobiły sobie fajny temat do nabijania postów bezsensownymi odpowiedziami nie mając zielonego pojęcia . Trochę bezstronności by się przydało. To że firma "Auto Jerzy" czyli wasz forumowy warsztat z nimi współpracuje to też pewnie nic nie znaczy - mile się zaskoczyłem jak pojechałem na zmianę oleju i miałem przyjemność porozmawiać z p.Darkiem m.in o wydechach proexa.
Pytanie brzmi czy jak kolega zamawiał wydech to był poinformowany o tym że to egzemplarz testowy - z jego dalszych wypowiedzi wnioskuję że tak. A co testowali - napisz do nich to się dowiesz bo ja nie wiem