Strona 32 z 37 PierwszyPierwszy ... 22232425262728293031323334353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Romeo
    Auto
    brak

Domyślnie

Ustawienia przepływu? Co to za bzdura?

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

tak właśnie dostałem egzemplarz testowy,za cenę wyższa niż na allegro,panowie da się jakoś czymś wyciszyć tył od dźwięku tłumika,ponieważ w trasie łep mi puchnie,tak nie może być,moim zdaniem jest za głosno w srodku,zamykam szyby to powinno byc w miare cicho

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Milicz
    Auto
    jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)

Domyślnie

Tak jest ponieważ puszka jest źle wyciszona. Oni chyba pojęcia nie mają o tym co robią.
    Swego czasu kupiłem do Coupe miał być średnio głośny, z końcówki było słychać jako tako ale w środku auta była masakra - cała puszka hałasowała. Kupiłem z allegro supersprinta i jak ręką odjął w środku cisza a z tyłu ładny pomruk.te tłumiki to jak dla mnie wydumka, supersprint był prawie 2 raz cięży a to pewnie przez zastosowanie grubszej blachy i większej ilości materiału tłumiącego. Którego w tym super hiper PROEXie praktycznie nie było.Nie wiem po jakiego ciągniecie ten temat tyle czasu.

Cytat Napisał borsukmax Zobacz post
    tak właśnie dostałem egzemplarz testowy,za cenę wyższa niż na allegro,panowie da się jakoś czymś wyciszyć tył od dźwięku tłumika,ponieważ w trasie łep mi puchnie,tak nie może być,moim zdaniem jest za głosno w srodku,zamykam szyby to powinno byc w miare cicho

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Panowie, zamiast zajmowac sie gniotami typu proex, kupilibyscie sobie jeden (albo zdobyli) uzywany tlumik, np niemiecki Eisenmann, ktory brzmi rewelacyjnie. Potem tylko katowka i zrobic mu sekcje. Skopiowac budowe, wymiary puchy dostsowac do tego, co moze byc w Alfie, skrzyknac sie np w 10 osob i za 3 stowki macie super brzmiacy, trwaly tlumik z nierdzewki. Firm, ktore zrobia takiego customa z pocalowaniem reki jest sporo.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

Użytkownik Romeo Avatar borsukmax
    Mieszka w
    piotrków trybunalski
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.8 106KW TS

Domyślnie

lukas1983
    masz racje,tylko co teraz dalej robić dzwonić niech go zabierają,tak nie może być,z tylu ok ale w środku to naprawdę tragedia

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Milicz
    Auto
    jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)

Domyślnie

Nie wiem co z tym zrobić.
    Ja puszkę ożeniłem do wieś tuninga - kadeta gsi i klient był bardzo zadowolony

lukas1983
    masz racje,tylko co teraz dalej robić dzwonić niech go zabierają,tak nie może być,z tylu ok ale w środku to naprawdę tragedia

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

poniżej zamieszczam zdjęcie otwartego tłumika CSC do chyba 147
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0904.jpg
Wyświetleń:	4199
Rozmiar:	79.1 KB
ID:	108325

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Jakbym wiedział że to takie ważne, sam bym wstawił fotę mojego CSC otwartego.. tyle że u mnie się to nieco różniło.. była jedna duża komora.. a nie podział.. ale reszta tak samo.. otwierałem mój żeby dołożyć nowy materiał wygłuszający bo jak to używka miało prawo się wypalić.. ale ponieważ wykonanie z kwasówki to zero rdzy.. wystarczyło zaspawać, pomalować i jak nowy.. taki tłumik będzie na wieki tym bardziej że materiału wygłuszającego zostało dużo
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Za niedługo działam z moim wydechem to wam otworze mojego 3 letniego Ulter'a który nadal jest cichy 50 tyś przelotu z ceglaną nogą na pedale gazu a teraz jakies 5 tyś km z 20VT pod maską . Zlotowicze mogli uslyszęć w tym roku ja bardzo cichy. Lekko podrdzewiał ale bez szału odmalowałem go i dalej sie ładnie prezentuje. Zobaczymy jak wygląda Ulter w środku na tle tego co pokazuję PRO EX

zgredek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Panowie, zamiast zajmowac sie gniotami typu proex, kupilibyscie sobie jeden (albo zdobyli) uzywany tlumik, np niemiecki Eisenmann, ktory brzmi rewelacyjnie. Potem tylko katowka i zrobic mu sekcje. Skopiowac budowe, wymiary puchy dostsowac do tego, co moze byc w Alfie, skrzyknac sie np w 10 osob i za 3 stowki macie super brzmiacy, trwaly tlumik z nierdzewki. Firm, ktore zrobia takiego customa z pocalowaniem reki jest sporo.
    pomysł wręcz idealny kupić używkę i pociąć zrobić kopię i tyle. Ale chyba nie w martecu tam gdzie robiłeś bo wyszła kiszka - chyba dobrze kojarzę. Myślę że rm motors też odpada. Jest fajny topic na racingforum.pl właśnie o wydechach gdzie obok mtecha, elteca też jest tam o proexie - co prawda od hondziarza ale zawsze.
    tutaj jest link do tematu i dodatkowo wstawiam fotki skopiowane z tego tematu z tłumikiem rm motors z "nierdzewki" po 2 miesiącach

Nazwa:	tlumik1.jpg
Wyświetleń:	912
Rozmiar:	93.1 KB
ID:	108357

Nazwa:	tlumik3.jpg
Wyświetleń:	726
Rozmiar:	46.1 KB
ID:	108358

a tu jest link do tematu

- - - Updated - - -

nie kłam. Dostałeś egzemplarz testowy jak się dowiadujemy z hakami i rurami a takich proex seryjnie nie sprzedaje. Aile zapłaciłes jeśli można wiedzieć? i z iloma końcówkami?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał siewcu Zobacz post
    Ustawienia przepływu? Co to za bzdura?
    a czyli rozumiem kolega siewcu gdyby się dało to zamontował by tłumik od seicento 0,9l do alfy 1,8 - jesteś boski. Daj mi adres szkoły do której chodziłes żebym tam dzieciaków nie posyłał

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Teddy84 Zobacz post
    Zgredek jak to komuś sprzedali egzemplarz testowy?? A jak oni ten przeplyw testuja?? Maja AR 1.8 na stanie ?? pod firmą ?? Ja rozumiem ze ich bronisz ale są tego jakieś granice
    tak bronię i się tego nie boję ani nie wypieram. Tak jak kiedyś pisałem wkurza mnie nagonka osób które zrobiły sobie fajny temat do nabijania postów bezsensownymi odpowiedziami nie mając zielonego pojęcia . Trochę bezstronności by się przydało. To że firma "Auto Jerzy" czyli wasz forumowy warsztat z nimi współpracuje to też pewnie nic nie znaczy - mile się zaskoczyłem jak pojechałem na zmianę oleju i miałem przyjemność porozmawiać z p.Darkiem m.in o wydechach proexa.
    Pytanie brzmi czy jak kolega zamawiał wydech to był poinformowany o tym że to egzemplarz testowy - z jego dalszych wypowiedzi wnioskuję że tak. A co testowali - napisz do nich to się dowiesz bo ja nie wiem

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia