Strona 32 z 66 PierwszyPierwszy ... 222324252627282930313233343536373839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 654

Temat: Bytom i okolice szukam Alfaholików?? wpisywać się :D

Użytkownik Ogier Avatar Bednar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    147 1.6 LPG

Domyślnie

Nie, Miarki i w Witczaka ale pora by się zgadzała jeździ bliźniaczka mojej w Bytomiu tylko ma korek w zderzaku i nie ma ramek więc może to ta

AoiKarasu
    Gość

Domyślnie

Czołem. Wychodzi na to, że od wczoraj mogę zaliczyć siebie do grona bytomskich alfistów. Jestem z centrum, a dokładniej Chrobrego. Kudłaty, czy ty mieszkasz gdzieś blisko mnie? Widziałem jak pytasz o Chrobrego kilka stron wcześniej.

Ponieważ to moja pierwsza Alfa, zapewne będę was trochę zamęczał pytaniami o okolicznych fachmanów, których polecacie, no i chętnie na browarka się wybiorę, jeśli będziecie coś ustawiać. Auto niestety jeszcze pod domem nie stoi, bo kupiłem daleko od domu i wracając wczoraj zaczęła mi świecić kontrolka sterowania silnikiem EOBD i komunikat, żeby odwiedzić deleara. Masakra, z początku w ogóle myślałem, że to jest kontrolka ciśnienia olejuPrzejechałem ostrożnie naście kilometrów, ale ostatecznie jak się pojawił klekot silnika, zostawiłem w warsztacie w Łodzi i czekam na opinię w poniedziałek. Z krzywym uśmiechem szykuję portfel, ale mam nadzieję zrobić ją na cacy i że mi posłuży dobrze. Blacha i zawieszczenie jest w niezłym stanie.

Co do tankowania, widziałem w postach, że Shell na Witczaka ma wzięcie. A co myślicie o Statoil przy DK88 (wyjazd na Gliwice)? W poprzednim aucie (Xedos 6) zwykłem tankować tam LPG, bo silnik śmigał najlepiej (różnica np. przy dowolnej BP w Bytomiu kolosalna). Trudno mi natomiast powiedzieć coś względem różnic E95.

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

nie, ja z Chorzowskiej jestem
    poskładasz i będziesz śmigał z radością

Bednar, może to była ta, o której piszesz, ale szedłem obwodnicą i z wiaduktu widziałem samochód, to nie widziałem czy ma ramki, czy nie

verdebiancorosso

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał AoiKarasu Zobacz post
    Czołem. Wychodzi na to, że od wczoraj mogę zaliczyć siebie do grona bytomskich alfistów. Jestem z centrum, a dokładniej Chrobrego. Kudłaty, czy ty mieszkasz gdzieś blisko mnie? Widziałem jak pytasz o Chrobrego kilka stron wcześniej.

Ponieważ to moja pierwsza Alfa, zapewne będę was trochę zamęczał pytaniami o okolicznych fachmanów, których polecacie, no i chętnie na browarka się wybiorę, jeśli będziecie coś ustawiać. Auto niestety jeszcze pod domem nie stoi, bo kupiłem daleko od domu i wracając wczoraj zaczęła mi świecić kontrolka sterowania silnikiem EOBD i komunikat, żeby odwiedzić deleara. Masakra, z początku w ogóle myślałem, że to jest kontrolka ciśnienia olejuPrzejechałem ostrożnie naście kilometrów, ale ostatecznie jak się pojawił klekot silnika, zostawiłem w warsztacie w Łodzi i czekam na opinię w poniedziałek. Z krzywym uśmiechem szykuję portfel, ale mam nadzieję zrobić ją na cacy i że mi posłuży dobrze. Blacha i zawieszczenie jest w niezłym stanie.

Co do tankowania, widziałem w postach, że Shell na Witczaka ma wzięcie. A co myślicie o Statoil przy DK88 (wyjazd na Gliwice)? W poprzednim aucie (Xedos 6) zwykłem tankować tam LPG, bo silnik śmigał najlepiej (różnica np. przy dowolnej BP w Bytomiu kolosalna). Trudno mi natomiast powiedzieć coś względem różnic E95.
    A mozna wiedzieć jak dawno kupiłeś??? Bo jak stało ci się tak zaraz w drodze powrotnej to bym auto oddał albo domagał się rekompensaty . Ja tak oddałem Megana Coupe ( troche było krzyku i straszenia sądem ale kasa odzyskana ) . Ciekaw jestem co stwierdzą fachmani . Namawiam kolege do klubowych ramek na tablice jak ogarnie auto albo do tych ,które ja mam ( zaproponowane przez Bocka - flaga włoch ,stronka i ksywka ) co by auto było rozpoznawalne . Druga sprawa o czym ja się przekonałem na własnej skórze to ,że lepiej kupować auto po forach niż z ogłoszeń czy aukcji . Auta klubowe zazwyczaj są bardziej zadbane a przynajmniej szczerze sprzedawane . Choć pewnie i tu są wyjątki . Kolega "AK" obserwuj temat i ten i te na forum regionalnym o spotach na kopcu ( bo to już legendarne wydarzenia ) i spikniemy się. Życze powodzenia z Alfą .

PS. A tak ogólnie : Jakby ktoś chciał kupić 2,4 JTD to zdecydowałem się sprzedać moją Alfe . Jest temat wrzucony w Bazar :
    http://www.forum.alfaholicy.org/sprz...n_cinsoft.html
    bo zbieram na GT a chwilowo jak pójdzie pobujam się moim mułem roboczym ( Bravo 1,4 +podtlenek LPG ) no chyba ,że je ktoś też chce kupić to również sprzedam

AoiKarasu
    Gość

Domyślnie

Kupiłem w sobotę. Więcej szczegółów z diagnozy będę miał dzisiaj za kilka godzin, to wrzucę. Ogólnie liczyłem się z wkładem finansowym w silnik, więc następny ruch zależy od diagnozy.

Co do ramek i innych klubowych bajerów, to jeszcze nie przebiegnąłem tematu, muszę obczaić stylistykę.
    A na kopiec chętnie się wybiorę, kiedy już wszystko będzie na ostatni guzik i będę mógł się w pełni cieszyć maszyną.
    Ostatnio edytowane przez AoiKarasu ; 10-06-2013 o 11:21 Powód: ort.

Użytkownik Embrion Avatar Maciek85
    Mieszka w
    Ruda śląska
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

witam !!! ruda śląska się kłania !!!!

- - - Updated - - -

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek85 Zobacz post
    !
    Hejka. Dla nowicjuszy przypominam - machajta jak jedzie Alfisimo z przeciwka . 8 na 10 nie odmacha ale z tych 2 pozostałych najwieksza radocha jest

Użytkownik Ogier Avatar Bednar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    147 1.6 LPG

Domyślnie

Pogoda juz odpowiednia do grilla to kiedy coś organizujemy?
    Może Ciapol się skusi wpaść i pochwalić nowymi felami

Użytkownik Embrion Avatar ciapol
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW

Domyślnie

Wywołany do tablicy... ja już ostatnio byłem skuszony

Użytkownik Rowerzysta Avatar daniel375
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto