Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Orson
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 16v Q-Tronic Progression

Domyślnie

Cytat Napisał 1962 Zobacz post
    Witam, znajomy widział w komisie Prestige cars w Zduńskiej Woli, 3 szt. dopiero co sprowadzonych 159. Pobierznie wyglądały ok.
    Na naszym forum już gdzieś wcześniej widziałem "różne" opinnie o tym komisie. Może ktoś więcej coś podpowie, czy jest sens tam
    jechać z mechanikiem,
    Witam.

Nawet się nie fatyguj, szkoda czasu. Omijać szerokim łukiem. Same odpicowane trupy z cofniętymi przebiegami.

Na forach Mazdy i Audi już były opinie o nich.

Pozdrawiam.

Tapatalk @ HTC Wildfire

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

Cytat Napisał Orson Zobacz post
    Witam.

Nawet się nie fatyguj, szkoda czasu. Omijać szerokim łukiem. Same odpicowane trupy z cofniętymi przebiegami.

Na forach Mazdy i Audi już były opinie o nich.

a ja nie narzekam mam autko od nich kuzyn wziął od nich astre gtc i tez jest git ( jedna zasada trzeba patrzeć co sie kupuje )

Pozdrawiam.

Tapatalk @ HTC Wildfire
    pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Ta Ti to jak bumerang wraca w ogłoszenia... Patrząc na cenę to mocno śmierdzący temat jest. Tak z 20 tysięcy (na biedę) za tania...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

lulaz
    Gość

Domyślnie

Witam,

Znalazlem 159tke, 2.4 jtdm 210KM, Q4 Ti z 2008 roku, z przebiegiem 90kkm. Sprzedawca zyczy sobie za nia 50k PLN. W rozmowie telefonicznej przyznal, ze auto jest powypadkowe (bity przod).
    Twierdzi, ze robione byly blotniki, maska, pas przedni, chlodnica.

W jego okolicy jest jedynie ASO Fiata, wiec nie wiem na ile mozliwe jest dokladne badanie.

Co myslicie? Zakladajac, ze to co mowi o uszkodzeniach to prawda to czy warto zainteresowac sie tematem, czy moze sobie odpuscic?
    W przypadku takiej kolizji na co najlepiej byloby zwrocic uwage podczas ogledzin?

Użytkownik Rowerzysta Avatar maxit1
    Mieszka w
    rawa mazowiecka
    Auto
    giulietta 2,0 jtdm 170 km+ audi a4 2,0tdicr

Domyślnie

Cytat Napisał lulaz Zobacz post
    Witam,

Znalazlem 159tke, 2.4 jtdm 210KM, Q4 Ti z 2008 roku, z przebiegiem 90kkm. Sprzedawca zyczy sobie za nia 50k PLN. W rozmowie telefonicznej przyznal, ze auto jest powypadkowe (bity przod).

W jego okolicy jest jedynie ASO Fiata, wiec nie wiem na ile mozliwe jest dokladne badanie.

Co myslicie? Zakladajac, ze to co mowi o uszkodzeniach to prawda to czy warto zainteresowac sie tematem, czy moze sobie odpuscic?
    W przypadku takiej kolizji na co najlepiej byloby zwrocic uwage podczas ogledzin?
    super dokładne oględziny potrzebne aso fiata sie przyda komputer potrzebny ciekawe w jakim stanie są poduchy ,dokładna zbierznosc itp

- - - Updated - - -

Cytat Napisał maxit1 Zobacz post
    super dokładne oględziny potrzebne aso fiata sie przyda komputer potrzebny ciekawe w jakim stanie są poduchy ,dokładna zbieżność itp
    aso może stwierdzic ile warte jest to autko.... popytaj o foty może posiada ??? autka po kolizji

Użytkownik Rowerzysta Avatar tasiek
    Auto
    159 1.9 JDTM 8v '07

Domyślnie

Witam,
    Bardzo dobrze, ja swoje przed zakupem sprawdzilem w ASO Fiat kolo fabryki, koszt nie pamietam juz teraz, ale 200+ PLN. W cenie podpiecie pod komputer i sprawdzenie wszystkiego, dostalem wydruki, sprawdzenie lakieru, calego zawieszenia, zbieznosc, hamulce itd. Przy takiej cenie jesli zdecydujesz sie na auto to zdecydowanie warto.
    http://www.forum.alfaholicy.org/signaturepics/sigpic18915_1.gif

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 2,0 Jtdm

Domyślnie

Witaj Maxit1, powiedz coś więcej o kupnie swojej julki u nich, oraz jak się do chwili obecnej sprawuje.

Topss
    Gość

Domyślnie

Witam,

niech zgadnę, biały sedan z Lublińca. Byłem oglądałem, auto dramat, licznik na 100% cofnięty, każdy element lakierowany, fiat nie ma nic wspólnego ze sprzedażą, pomijając fakt że sprzedawca z fiata nie ma pojęcia o samochodzie. poczytaj wcześniejsze moje posty. odradzam!!!

lulaz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Topss Zobacz post
    niech zgadnę, biały sedan z Lublińca. Byłem oglądałem, auto dramat, licznik na 100% cofnięty, każdy element lakierowany, fiat nie ma nic wspólnego ze sprzedażą, pomijając fakt że sprzedawca z fiata nie ma pojęcia o samochodzie. poczytaj wcześniejsze moje posty. odradzam!!!
    Tak, bialy sedan z Lublinca . No widzisz, w takim razie czym predzej sie odkochuje . Na zdjeciach, co chyba sam przyznasz, auto przesliczne.
    Wielkie, wielkie dzieki za Twoje informacje, bo szczerze powiem, ze juz coraz powazniej zastanawialem sie czy nie zrobic sobie wycieczki (300km w jedna strone), bo a noz nie jest z tym autem zle.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar gennosuke
    Auto
    AR 156 1.9 JTD CF2, AR 156 1.8 TS CF2, AR 166 3.0V6 CF3

Domyślnie

Witam wszystkich czy ktoś może podzielić się opinią na temat tego egzemplarza ?

http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...e1ac9663;r:;s:

Pozdrawiam.