Temat: Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    FXX ja napisałem WYGLĄDA ( moim zdaniem ) . A ,że inna kwestia jeżeli chodzi o własciwości jezdne . Ale ci powiem ,że własciciele aut na zdjęciach raczej się nie przejmują tym a ich auta napewno wzbudzają wytrzeszcz oczu przechodniów a o to chyba chodzi . Jakbyś podobnie nie myślał to nie jezdziłbyś Alfą tylko Fiatem czy Dacią . Tylko zauważ ,że ja w swoich postach nie neguje nikogo kto jezdzi na "cywilnym" zestawie a z kolei ci dla których 18-19" jest niedostępne z racji czy to miejsca zamieszkania ( czytaj dróg ) lub innych powodów , głównie kierowani może deczko zazdroscią wyśmiewają się na forum nie mając pojęcia o czym piszą ( oczywiscie nie pije do ciebie bo jest lajt ) . Tolerancja - to rzecz ,która scala brak jej -oddala
    Żeby nie było w pierwszym zdaniu również pisałem, że nie wygląda to moim zdaniem sportowo. Ale oczywiście masz rację, mi ma się to prawo nie podobać, a Ty masz prawo mieć moją opinię gdzieś, skoro Ty jesteś z tego zadowolony
    Również nie neguję innych opcji, sam ze względów praktycznych wzbraniam się jeszcze przed założeniem jakiejś większej felgi.

Słowo klucz tej całej dyskusji - TOLERANCJA

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Słowo klucz tej całej dyskusji - TOLERANCJA
    moja kończy się na poziomie kiedy po drodze która pozwala 99% pojazdów na rozwijanie prędkości równej dozwolonej ( 50km/h zabudowany ) jadę za "panem kochającym wytrzeszcz przechodniów" z prędkością nie większą niż 10km/h z powodu właśnie tego uwielbienia wytrzeszczu ...

Auto

Domyślnie

Dobra, tolerancja też ma swoje granice

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

a ich auta napewno wzbudzają wytrzeszcz oczu przechodniów a o to chyba chodzi
    a nie uważasz że to dość niskich lotów pobudki, żeby w ten sposób zwracać, ba, w ogóle zwracać uwagę przechodniów?
    Oczywiście, ich sprzęt, ich zbójeckie prawo, ale moje jest takie, żeby w zależności od nastroju, albo to obśmiać do rozpuku, albo pokręcić głową z zażenowaniem

Użytkownik Świeżak Avatar supermajku
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 SW 1,9 JTD 2001 115 PS

Domyślnie

W każdym razie rozciągnięte opony czy nadmierny negatyw wcale nie jest sportowy, BA! jest niebezpieczny, i nie komfortowy i wali po kieszeniach. to tak samo zmieniac tylne lamy PO XXXj (CO) ! wywalać kase na coś co średnio wygląda? "Bo mi się podoba" Dobre to są wymówki aby nie powiedzieć że się sfrajerowało np na tylne lampy a'la lexus. taki przykładów jest wiele. Zastanawia mnie jeszcze temat interpretacji sportowości. Bo poprawy osiągów, lub wzmocnienia wcale tam nie ma. Potem jeźdźcy z takimi kołami zawieszeniami naklejają sobie naklejki "Nie trąb pojebie bo jadę na glebie" to jeszcze bardziej denerwuje. Lub tuła się taki w centrum i szuka płaskiego miejsca bo rant. W taki sposób można się stać nieolnikiem swojego pojazdu. Nie poto zrezygnowaliśmy z drewnianych obręczy na rzecz metalu i gumy. Owszem elegancko wygląda ciut szersze koło i jest to bezpieczniejsze ale jedynie z dobrze dopasowaną felgą. Ładne to też jest jeżeli mamy "wypełniony błotnik" ale nic nie może nam ubywać z funkcjonalności auta. Dodam wam od siebie, że odkąd nie mam błotników to irytują mnie wciąż zachlapane szyby. ale coś kosztem czegoś mam za to teraz większą funkcjonalność. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	WP_20130831_027.jpg
Wyświetleń:	112
Rozmiar:	77.4 KB
ID:	114574

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

łeee ale koza
    weź toto z -200 na glebe , naciąg jakiś
    i będzie "wytrzeszcz"

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał supermajku Zobacz post
    i nie komfortowy i wali po kieszeniach.
    Używając Twoich wyrażeń - i ch*j Ci do tego, ani to Twoje pieniądze, ani to Twój komfort na tym nie cierpi, więc w czym problem?
    Patrząc na tą terenówkę to samo można powiedzieć - ani komfortu tam nie masz po tych modyfikacjach, a po kieszeniach pewnie lepiej wali niż obniżone zawieszenie...
    Zawsze możesz powiedzieć, że tak Ci się podoba i jest jakaś poprawa parametrów, ale to taka sama wymówka, żeby się nie przyznać, że się sfrajerowało i wywaliło w cholerę kasy na coś co jest do niczego w zasadzie niepotrzebne.

Widzisz, tak można każde modyfikacje przy samochodzie czy każdy pojazd określić tylko po co?

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    No i tutaj moge polemizowac bo ja mam gleboko wytrzeszcz itp przechodniow - to moje auto i to mnie ma sie podobac a nie przechodniom i taki lans to ja mam tam gdzie swiatlo nie siega :p

P.s
    Twoja teza obalona - mysle inaczej a jednak nie mam daci :p
    Bociek ale ja kupiłem Alfe bo nigdy nie będę jezdził Passatem , Mondeo i innymi komercyjnymi samochodami . Pozatym lubie włoskie samochody za styl a nie stać mnie na Ferrari czy choćby Maseratti. I lubie jak ludzie mimo wartosci mojego auta porównywalnej do roweru górskiego zerkają i dziwują jakie to fajne autko i o dziwo to nie VW czy Ałdi . A ,że chce by była bardziej indywidualna to chyba nic złego . I nie porównuj Alfy do Golfa z hokejem 1cm od gleby ( jak mowa o jezdzie 10km/h ) . Bociek ty jesteś tradycjonalistą ja jestem "tunerem" ( oczywiście zgodnie z zasobnością portfela ) . Lubie niski profil i twarde zawieszenie bo lubie zapier...lać . I czuje się pewniej jak w łuki wchodze na niskim sportowym zawieszeniu niż na pływającym seryjnym z oponami na wysokim .... Co do naciągu to już mi się nieche dyskutować bo ja zawsze powiem A a ty zawsze masz swoje B . Fakt jest taki ,że to jest stworzone do pewnego stylu , którego nie mam zamiaru ci po raz setny tłumaczyć i wmawiać czy polecać . Ty lubisz miski Haribo ja gorzołe wale- kwestia gustu . Ludzie zakładajcie co chcecie i gdzie chcecie i dajcie żyć. Ja z osobami pokroju Omena , Kenobi , Wheelerwaspa dyskutuje w temacie kół i tuningu na tematy odległe wam więc po co tworzycie napine ??? I tak tego nie zrozumiecie . Bociek po coś zakładał 18 cali na niskim skoro w twoich stronach jazda powyżej 50km/h to igranie ze smiercią , a i dzwiganie mocy do 199.9kunia - czyżby namiatka tunerskich zapędów???? A na wiosne będzie dyskusja jaki gwint założyć do Bockowej GT

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

a z osobami pokroju Omena , Kenobi , Wheelerwaspa dyskutuje w temacie kół i tuningu na tematy odległe wam więc po co tworzycie napine ???
    istota sprawy ! pany ... luuuzno, jeden nigdy nie zrozumie 18stek w alfie, myslac ze 16 to wystarczajaca opcja, drugi powie, ze 18 wygladaja jak dojazdy i by zalozyl wieksze ... koniec, robimy jak chcemy, tyle
    Ostatnio edytowane przez kenobi ; 20-11-2013 o 18:52
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    robimy jak chcemy, tyle
    Dodalbym - nie przeszkadzajac innym w korzystaniu z drog