Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Jak ktoś szuka sprawdzonego auta bez problemów to drzwi w ASO sa szeroko otwarte

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał KoŁoS Zobacz post
    Pochwal się w takim razie jakie szkody były w Twojej
    Na tyle małe że ASO je ogarnęła bez użycia szpachli.
    Po szczegóły zapraszam na telefon.
    Auta szpachlowane z 1,4mm grubości szpachli za kilkanaście tyś to nieporozumienie i nakręcanie biznesu handlarzom.
    A jak ktoś szuka nówki, tak jak omen napisał drzwi salonu stoją otworem
    Ostatnio edytowane przez Heathen ; 03-07-2019 o 22:51

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Giulietta 1.4 MA 170 KM, 2013 r.

Domyślnie

Cytat Napisał reluton Zobacz post
    Witam szanowne grono.
    Szukam giulietty 1.4 MA i moją uwagę zwrócił taki egzemplarz:
    m.olx.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-170km-pelna-f-v-23-79tys-km-CID5-IDApCS3.html#position=1&page=1
    Co o nim sądzicie?
    Będę wdzięczny za rozkodowanie vinu:
    ZAR94000007301302
    T.
    Panowie, nieśmiało się przypominam...

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Heathen Zobacz post
    Na tyle małe że ASO je ogarnęła bez użycia szpachli.
    Po szczegóły zapraszam na telefon.
    Auta szpachlowane z 1,4mm grubości szpachli za kilkanaście tyś to nieporozumienie i nakręcanie biznesu handlarzom.
    A jak ktoś szuka nówki, tak jak omen napisał drzwi salonu stoją otworem
    to nie pisz że bezwypadkowa - dla mnie auto bezwypadkowe to takie które poza fabryką nie widziało ręki lakiernika. wiem że to może za bardzo daleko posuniety pogląd ale nigdy nie jestem w stanie zweryfikować czy była to np rysa parkingowa czy np wstawiona ćwiartka.
    są samochody z naprawdę rzetelną historią serwisową i rzeczywiście bezwypadkowe tylko one odpowiednia kosztują

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    to nie pisz że bezwypadkowa - dla mnie auto bezwypadkowe to takie które poza fabryką nie widziało ręki lakiernika. wiem że to może za bardzo daleko posuniety pogląd ale nigdy nie jestem w stanie zweryfikować czy była to np rysa parkingowa czy np wstawiona ćwiartka.
    są samochody z naprawdę rzetelną historią serwisową i rzeczywiście bezwypadkowe tylko one odpowiednia kosztują
    Aj tam nie przesadzaj auto które było malowane będzie tak samo super jeżdzic czy wyglądac jak twoja wychuchanuana perełka z salonu

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Semantyka Panie.
    Pamiętaj że są samochody z rzetelną historią serwisową i bezwypadkowe, które jednak miały KOLIZJĘ.
    Z mojej strony tyle w temacie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    BMW E39

Domyślnie

Witam
    Mam zamiar kupić sobie pierwszą Alfę w życiu, obecnie jeżdżę Hondą i BMW i powoli będę je sprzedawał. Biorę pod uwagę 159 i Giuliette z silnikami benzynowymi. Gdzieś tutaj czytałem, że do silnika 1,75 tbi trzeba lać Pb 98, chciałbym się dowiedzieć czy do silników w Giuliettcie( 1.4 J-jet i Mulitiair)także trzeba tankować takie paliwo.

Dzięki za każdą odpowiedź.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał zeetekforce Zobacz post
    Witam
    Mam zamiar kupić sobie pierwszą Alfę w życiu, obecnie jeżdżę Hondą i BMW i powoli będę je sprzedawał. Biorę pod uwagę 159 i Giuliette z silnikami benzynowymi. Gdzieś tutaj czytałem, że do silnika 1,75 tbi trzeba lać Pb 98, chciałbym się dowiedzieć czy do silników w Giuliettcie( 1.4 J-jet i Mulitiair)także trzeba tankować takie paliwo.

Dzięki za każdą odpowiedź.
    Możesz lać zwykłe 95 ja do swojej Giulietty też leje 95 też gdzieś czytałem w internecie o tym ale to nie prawda

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Heathen Zobacz post
    Semantyka Panie.
    Pamiętaj że są samochody z rzetelną historią serwisową i bezwypadkowe, które jednak miały KOLIZJĘ.
    Z mojej strony tyle w temacie.
    Z doświadczenia praktycznego na polskim rynku handlarze piszą nie zaznaczają bezwypadkowy jak auto miało mocne uszkodzenia i najczęściej to ulep który nie powinien w ogóle na drogi wyjeżdżać, natomiast bezwypoadkowy to wiekszość i tak jest po mniejszych lub większych przygodach. Ogólnie oszustwo na potęgę.

Jeśli chodzi o zagranicę, to np we włoszech moja 159 była jako bezwypadkowa (dość duży salon VW/Seat/Skoda sprzedawał akurat to auto), też było zaznaczone jako bezwypadkowe, a na oględzinach wyszło że malowali oba przednie błotniki i zcieniowali po przednich drzwiach. podejżewam że obcierki na rantach likwidowali (bo na małych fragmentach rantów tych błotników wychodziło ok 300um).

Jak miałbym sprzedawać GIuliettę żony to zastanawiam się co miałbym zaznaczyć. Auto miało 2 mikro przygody, raz gość wjechał lekko w tył bo niewychamował na letnich oponach w zimie na skrzyżowaniu (wymieniony absorber, innych szkód brak) a raz żona przytarła i lekko zagięła rant błotnika przedniego - jest na paru cm szpachla do 350um i lakier scieniowany po błotniku - moim zdaniem nie było sensu wymianiać błotnika - było to 4 lata temu, wszystko jest tip top.
    [MENTION=34131]Dareek[/MENTION] wypadkowy czy bezwypadkowy jak nie zaznaczę bezwypadkowy to Ci co szukają auta dobrego, ominą takie - na pewno nie sprzedawałbym tanio bo auto jest pewne, serwisowane, doposażone, dbane itp. nie zaznaczając bezwypadkowy od razu sam się kwalifikuję do katergorii ulepów.

Generalnie jest tak że statystyczne auto które jeździ np 5 lat na drodze powinno mieć już jakąś przygodę, rodzynki bez takiej się zdarzają, ale to rzadkość. co z tego że Ty dobrze jeździsz jak ktoś na parkingu pod sklepem CI wjedzie w auto przy manewrowaniu. Życie.

Bezkolizyjne to są w salnonie, nowe bez przebiegu, choc i tu 100% pewności nie ma, bo jak podczas transportu/załadunku/rozładunku coś uszkodzą to przecież naprawiają i raczej nie informują klienta. Jak odbierałem swoją Giulię, to obok stał oklejony jeszcze na transport Ducato z wgniecionymi drzwi tylnymi, a na serwisie Jeep jeszcze bez rejestracji/z foliami z lekko uszkodzonym przodem, więc zakładam że jakis tam procent aut w samym transporcie ulega mniejszym lub większym uszkodzeniom.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    147/2007/JTDm/150KM

Domyślnie

Wystarczy już w ogłoszeniu tak samo rzetelnie jak tutaj wszystko opisać z zaznaczoną opcją "bezwypadowy" i po problemie (wskazana dokumentacja zdjęciowa, faktury, historia ASO etc. do wglądu dla zainteresowanego na potwierdzenie).
    Sprawdzanie przebiegów i historii serwisowych ASO "24h/7 dni" m.in. Alfa, Fiat, Lancia