Na zaciski potrzebujesz ? - hammerite się trzyma laaaatami, sprawdzony.
Na zaciski potrzebujesz ? - hammerite się trzyma laaaatami, sprawdzony.
Dokładnie na zacieki. Używałem hammerite w poprzednich autach i byłem ciekaw co warte są te farby do zaciskow. A występuje hammerite do pistoletu czy tylko pędzel?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
jaki wosk polecacie na lato do ciemnego lakieru? zależy mi na efekcie mokrego lakieru, do tej pory używałem dodo purple ale może macie coś innego równie dobrego lub lepszego do polecenia?
Jeśli interesuje cię większa pojemność niż dodo juice (osobiście bardzo lubie woski dodo) to polecam ci Kiwami z Soft99. Duża pucha, starczy na bardzo długo, hydrofobowość bardzo fajna, trwałość zbliżona do dodo. Zobacz jeszcze AngelWax Dark Angel- niestety jedyna wada tego wosku jest taka, że ceny ostatnio drastycznie poszły w góre... ale wosk naprawdę bardzo dobryJeszcze co ci polecę, to Poorboy's World Natty's Paste Wax Blue. Sporo go, łatwy w docieraniu, a efekt też zacny
Jest sporo dobrych wosków, w razie co pisz pw
![]()
właśnie nad Dark Angel też się zastanawiałem, tylko ta cena faktycznie powala i nie wiem, czy odnosi się to do jakości i mocno odbiega od np dodo? Jeszcze mam pytanie o QD, ostatnio popularny zrobił się Morning dew od Shiny, jak to jest z jego aplikacją, czy ciężka, jaki efekt i trwałość?
Jeśli chodzi o różnice miedzy Dark, a dodo- Dark jednak wygrywa, dosyć intensywnie nadaje głębi czarnym lakieromDodo co prawda też dobrze sobie z tym radzi, jednak do Dark'a troszkę mu moim zdaniem brakuje
QD od Shiny jest naprawdę udany. Podczas naszych testów, trwałość Morning Dew położonego na czysty lakier była okolo 30dni. Podczas gdy używaliśmy go jako qd do podbicia leżącego już wosku, kropelkował trochę dłużej(1-1.5 miesiąca). Aplikacja na ciemnych lakierach bywa trochę denerwująca przy docieraniu, my mamy sprawdzony sposób- psikamy na mikrofibre 2 razy, to w zupełności wystarcza by cały element pokryć QD'kiem, a następnie od razu polerujemy drugą fibrą nadmiar.Pracę umila rewelacyjny zapach
![]()
Nabyłem ostatnio puszkę tego wynalazku w motoryzacyjnym ale jeszcze nie naszła mnie wena na malowanie swoich brembo. Może w piątek ogarnę. W 147 malowałem zwykła niemagiczną farbą w sprey'u i wytrzymało jakieś 2-3 lata.
Co do QD to dla mnie bezkonkurencyjny jest Finalle. Ostatnio używam Soft99 ale po skończeniu butli wracam do finalle ze względu na łatwość aplikacji.
Panowie zapytam tak czym się różni wosk King of Gloss z Soft99 od tego drugiego Kiwami z soft99 bo tak szukam, patrze i nie wiem na który się zdecydować![]()