Wymieniłem termostat, koło pasowe, uszczelkę pod pokrywą zaworów i wyczyściłem kolektor ssący (ok 1kg sadzy :/). Od razu lepiej pocina![]()
Wymieniłem termostat, koło pasowe, uszczelkę pod pokrywą zaworów i wyczyściłem kolektor ssący (ok 1kg sadzy :/). Od razu lepiej pocina![]()
przydymilem tylnie lampy i boczne kierunki, ojczym zrobil mi nowa czarna perforowana podsufitke(jakby kto chcial to podsufitka w 145 146 300zl bo trza ja robic w srodku w aucie) wypucowalem caluski srodek szczoteczka i ciepla woda z plynem oraz naplakowalem itp
nie wyszło, że zdjęć nie dałeś?![]()
Moja bella była na Serwisie fiata:
-uszczelnienie układu różnicowego,
-wymiana łożyska na różnicowym ,
-wymiana gum stabilizatora ( wkońcu jest cichutko w samochodzie) aż nie wierzyłem ze te co były to były od nowości samochodu
-Zalanie Skrzyni nowym olejem Tutella 75.
-naprawa podgrzewanego fotela. W sam raz na zimowe wieczory
-czyszczenie i polerowanie skóry
- dostała dwa nowe buty Goodyear UG7+
-i przygotowanie do zimy umycie, woskowanie, suszenie, posmarowanie uszczelek sylikonem w sprayu, umycie szyb z obu stron
i to chyba na tyle. w tym miesiącu![]()
Jestem nowy i dziś pierwszy raz jeździłem moją alfuniąno i dostała gaśnicę i trójkącik - chyba się cieszy
przytarlem lekko zderzaknie moglem przez to spac w nocy...
Wymieniłem ostatnią z 8 świec, podczas ostatniej wymiany jedna się ukręciła(!) i dopiero dzisiaj, korzystając z wolnego dnia wkręciłem tą ostatnią 8 świecę, a także poprawiłem kable od głośnika w drzwiach kierowcy, bo coś nie zawsze grało.
Pozdrawiam.
- Rafał
W końcu pozbyłem się problemu z ciężko chodzącą skrzynią - porządne zasmarowanie tulejek i linek, przy okazji rozebrania dolotu, został lekko przetarty, chciałem go wcześniej czyścić, ale jest ok. I wymieniłem płyn chłodniczy na petrygo oraz płyn do spryskiwaczy na zimowy.
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Po wymianie wnętrza na skórę przyszedł czas na skórzaną kierownicę no i Bella dzisiaj ją dostała![]()
wymienione koło pasowe i olej z filtrem na zime w nastepnym m-cu bo w tym juz fundusze lekko nie pozwalaja wymiana klocków z przodu
Trzy Magiczne Cyfry
Była - 156 2,0 TS
Jest - 166 2,4 JTD