Strona 33 z 127 PierwszyPierwszy ... 23242526272829303132333435363738394041424383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1263

Temat: Sprowadzenie z USA

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

na plusie ten bezpiecznik raczej? w sterowniku poduszek nic nie trzeba było grzebać? błąd to masz na myśli w BCM ponowne załączenie tam to się nazywa chyba uzbrojenie czujnika intercyjnego, czy tylko jakieś błędy kasowałeś?
    pytam tak z ciekawości, napraw aut powypadkowych nie robie, ale lubie wiedzieć, czasem klientowi któy ma przyjechać za wczasu podpowiedzieć żeby mógł do mnie dojechać
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Julka18Q4 Zobacz post
    Giulia z 2018 uderzona w tył, zablokowane pasy i nie chce odpalić.
    *gdzie znajduje sie sterownik pasów/poduszek w Giuli i czy trzeba go wyciagnac do skasowania crash daty czy można to zrobić przez gniazdo OBD?
    *czy ktos juz wyjmowal sterownik samodzielnie, jest to skomplikowane?
    Wymień bezpiecznik pirotechniczny na klemie plusowej i skasuj błędy- nie musisz wymieniać sterownika o ile wystrzeliły tylko pasy lub boczne/ kurtynowe poduszki.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    na plusie ten bezpiecznik raczej? w sterowniku poduszek nic nie trzeba było grzebać? błąd to masz na myśli w BCM ponowne załączenie tam to się nazywa chyba uzbrojenie czujnika intercyjnego, czy tylko jakieś błędy kasowałeś?
    pytam tak z ciekawości, napraw aut powypadkowych nie robie, ale lubie wiedzieć, czasem klientowi któy ma przyjechać za wczasu podpowiedzieć żeby mógł do mnie dojechać
    W Elearn-a - napinacze i boczne poduszki /kurtyny mogą wystrzelić do 3 razy w róznych kombinacjach i wystarczy skasowanie błędów- dopiero jakikolwiek wystrzał przodu/kolanowych powoduje zapis crash dat-y na stałe w sterowniku. Teoretycznie sterownik do wymiany ale ponoć da się skasować zapis.

Auto

Domyślnie

EDIT, w międzyczasie kolega częściowo odpowiedział
    Tak, z tego co kojarzą to są specjaliści którzy zerują sterownik. nówka w ASO więcej to jest te ok 1.5k czy to przy magiku taki koszt?
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 16-06-2020 o 11:22
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

koszt czyszczenia- ok 200 pln, nowy w ASO 1650 pln

Auto

Domyślnie

dzięki, no to spoko jak za tyle da się to ogarnąć

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

z tego co wiem w przypadku sterowników AR nie ingeruje sie w środek tylko przez kostkę kasuje zapis.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    z tego co wiem w przypadku sterowników AR nie ingeruje sie w środek tylko przez kostkę kasuje zapis.
    Tak sie nie da chyba ze ktos ma sprzet za 40kola euro to tak. Pamiec w sterowniku to 5 minut roboty drugie tyle odkrecenie srubek.

Użytkownik Świeżak Avatar Julka18Q4
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia TI Sport Q4

Domyślnie

Wygląda na to, że w całości ocalały mi tylko lampy na klapie bagażnika, niestety te boczne są dość poszczerbane. Giulia jest z Kanady, i tutaj moje pytanie, czy mogę dokupić europejskie boczne lampy a te na klapie zostawić amerykańskie, czy one będą się ze sobą synchronizować?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Techno
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    Giuletta Sprint, Giulia Veloce 2.0T Q4 LSD

Domyślnie

Cytat Napisał Julka18Q4 Zobacz post
    Wygląda na to, że w całości ocalały mi tylko lampy na klapie bagażnika, niestety te boczne są dość poszczerbane. Giulia jest z Kanady, i tutaj moje pytanie, czy mogę dokupić europejskie boczne lampy a te na klapie zostawić amerykańskie, czy one będą się ze sobą synchronizować?
    Zwróć uwagę że lampy europejskie są różowe / malinowe a wersja USA jest krwisto czerwona. Moim zdaniem jeśli zewnętrzne zmienisz na eu a środkowe zostaną USA to będzie to bardzo słabo wyglądało. Jeśli chcesz mieć wszystko w ładnym odcieniu to musisz dokupić zewnętrzne USA i je przerobić.
    Przeglądnij zdjęcia na forum, zobaczysz różnice....
    Na prawą stronę nam wersję USA, bo mi została z mojego auta, MY18, jak coś to daj znać

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar Tomasz Dobosz
    Mieszka w
    Mazowieckie
    Auto
    Crosswagon, Mito, Giulia

Domyślnie

Ja u mnie zostawiłem lampy w klapie USA, kupiłem tylko europejskie boczne i żadnej różnicy zauważyłem, może za mało się przyglądałem