Pewnie tak. Ale prawda też jest taka, że raz dobrze wyregulowana instalka jeździ od przeglądu do przeglądu. Ja przynajmniej tak miałem i mam.
Pewnie tak. Ale prawda też jest taka, że raz dobrze wyregulowana instalka jeździ od przeglądu do przeglądu. Ja przynajmniej tak miałem i mam.
Jemu chyba chodziło o to ,że jak masz instalację gdzie jest możliwość programowo kosowanie błędów po przez obd, to jest to niebezpieczne.
Gazownik stosuje swoisty dupochron na żle wykonaną robotę ale użytkownik nie wie ,że np jeżdzi na ubogiej mieszance itd.
Wysłane z mojego Moto Z przy użyciu Tapatalka
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Jak sterownik LPG ma już komunikację po obd to w 95% przypadków ma włączoną adaptację po korektach benzynowych i dostosowuje sobie dawke lpg względem korekt jakie wykonuje ecu silnika.
Ja w poprzednim aucie miałem tak zrobione:
lpg wystrojone w punkt pod pełnym obciążeniem przy pomocy sondy AFR
następnie przez jakies 5 000km zbieranie korekt obd w średnim zakresie obrotów i nanoszenie ich na mapę lpg
po zakończonym procesie włączony automat, sterownik lpg bujał sobie mieszanką +/- 5%, a ecu miało odchyłki korekt od benzyny na poziomie +/- 1%.
Efekt końcowy: przez 60 tysięcy km tylko filty zmieniałem, ustawień nie trzeba było dotykaćAuto jeździ dalej u nowego właściciela.
Ostatnio edytowane przez piotraskvw ; 26-10-2019 o 09:31
Ja nie mam korekt po obd.
I dajesz wiarę 95 tyś i tylko filtry zmieniałem i czek się nie świeci[emoji848]
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Ja nie wiem jak mam w swoim tartarini, ale poki co nic się nie świeci, pali dychę, wiec chyba ubogo nie jest i wszystko gra. Niemniej zbieranie korekt przez 5 tysi to sporo.