Strona 33 z 135 PierwszyPierwszy ... 23242526272829303132333435363738394041424383133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Kolego niczego nie dezawuuję, po prostu w aucie powypadkowym moga występowac przeróżne usterki pozornie nie związane z wypadkiem, albo ujawniają się uszkodzenia podzespołów dopiero po pewnym czasie od zdarzenia - zapewniam cię że ich wychwycenie i usunięcie nie bedzie wcale łatwe i serwis w takich przypadch może odmówić naprawy gwarancyjnej. Naprawa powypadkowa została sprowadzona do przez ciebie do wymiany paru blach i "bambetli". To rozwiązanie komunikacyjne (jak piszesz) jeździło do czasu aż nie miało dzwona, a w tym przypadku trudno winić auto, a raczej kierowcę. Co do klimatyzacji - to zanim coś napiszesz najzwyczajniej przeczytaj instrukcję:
    Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    ...Sugestia, że nie potrafię obsługiwać klimatyzacji ....
    sam to napisałeś:
    ....
    3. Dziwnie działająca klima - chłodzi tylko podczas jazdy - też może być związana z nierzetelną naprawą,....
    więc dostałeś odpowiedź:
    Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    ... Klima przy włączonym S&S chodzi tylko podczas jazdy - przeczytaj instrukcję...
    ...
    wiec o co ci chodzi? Moja sugestia jest raczej taka że powinieneś założyc własny temat traktujący o źle wykonanej naprawie powypadkowej (nikt tego nie neguje) i bojach z serwisem który to robił, a nie mieszać w temacie usterki po 10tys km (wprowadzając ludzi w błąd że masz takie kłopoty z autem od wyjazdu z salonu), bo twoje auto w jednym kawałku nie osiągnęło nawet tego przebiegu.
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

A ja cię zapewniam, że potrafię wyegzekwować swoje prawa, więc lepiej niech nie odmawiają. Klimatyzacja działa niepoprawnie - nie wyłącza się, co byłoby oczywiste - tylko próbuje chłodzić gorącym powietrzem ustawiając nawiew na maksimum, więc twoja sugestia jest dobra, ale nieco chybiona. I to, że napiszesz, że nie dezawuujesz wcale nie znaczy, że tak nie robisz. Wina kierowcy? Jeżdżę od 20 lat samochodami, to mi się parę obtłukło, choć akurat wina była tego drugiego kierowcy, tylko co taka sugestia wnosi do sprawy, oprócz prób dezawuuowania mojej opinii właśnie?

Część usterek jest produkcyjnych, część pewnie ponaprawowych. Wrócę do tematu za tydzień, może będę wiedział więcej.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    koło koła
    Auto
    emty

Domyślnie

A ja cię zapewniam, że potrafię wyegzekwować swoje prawa, więc lepiej niech nie odmawiają. Klimatyzacja działa niepoprawnie - nie wyłącza się, co byłoby oczywiste - tylko próbuje chłodzić gorącym powietrzem ustawiając nawiew na maksimum, więc twoja sugestia jest dobra, ale nieco chybiona. I to, że napiszesz, że nie dezawuujesz wcale nie znaczy, że tak nie robisz. Wina kierowcy? Jeżdżę od 20 lat samochodami, to mi się parę obtłukło, choć akurat wina była tego drugiego kierowcy, tylko co taka sugestia wnosi do sprawy, oprócz prób dezawuuowania mojej opinii właśnie?

Część usterek jest produkcyjnych, część pewnie ponaprawowych. Wrócę do tematu za tydzień, może będę wiedział więcej.
    a no to jednak...puknąłeś
    no to wszystkie problemy mogą wynikac z tej przyczyny, sprawa jest niejednoznaczna, stąd wynajęcie prawników,
    ale coz no moze uda ci sie cos tam ugrac, to i tak chyba bedzie raczej ukłon ze strony FAPu czy moze nawet samego prezesa? poznasz wielu ciekawych ludzi....
    zycze powodzenia zwłaszcza ze walczysz nie tylko o swoja sprawe

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

No piszę to przecież od początku chyba? To było parę miesięcy temu, też zresztą wtedy pisałem, że mi obtłukli nowe auto. Prawników jeszcze nie wynająłem, na razie próbuję załatwiać sprawę po ludzku. No i nie liczę na ukłony, tylko na usunięcie wad fabrycznych i rzetelną naprawę szkody (jeśli to z niej wynikają problemy), za co ASO wzięło dość dużo pieniędzy od ubezpieczyciela. A sprawa jest o tyle jednoznaczna, że skrzynię reklamowałem już wcześniej. Póki co, po ostatniej wizycie w ASO jestem większym optymistą, niż kiedy tam byłem dwa dni temu.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

... Klimatyzacja działa niepoprawnie - nie wyłącza się, co byłoby oczywiste - tylko próbuje chłodzić gorącym powietrzem ustawiając nawiew na maksimum, więc twoja sugestia jest dobra, ale nieco chybiona.....
    Tylko wcześniej pisałeś coś zupełnie innego, zamiast opisać dokładnie problem. Jak masz takie objawy to udzielę ci darmowej diagnozy - przyczyn może być kilka:
    -urwane ciegno od przesłony ciepłego/zimnego powietrza
    -uszkodzony presostat ( nie włącza wentylatora podczas postoju i sprężarka nie pracuje to zagotowanie silnika)
    -centralka klimatyzacji wymaga adaptacji (jesli klimatyzacja była rozszczelniona)
    Wszystkie te usterki moga byc skutkiem wypadku.
    No piszę to przecież od początku chyba? ....
    A od początku to pisałeś tak:

Tylko poważnie ma być? A proszę bardzo. Zasadniczo po ostatniej serii usterek doszedłem do stanu wrzenia. To jest moja pierwsza i ostatnia Alfa.
    .... Piękne auto, ale jakość żenująca, ....
    - ani słowa o dzwonie....
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 13-05-2011 o 17:34
    AR156 1.6TS 2000

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, że mogą i jest to nawet bardziej prawdopodobne, niż że były tam od początku, choć akurat tego nie mogę zweryfikować, bo kupowałem auto w zimie i dopiero jak się zrobiło ciepło to widzę, że coś jest nie tak. Dzięki za darmową diagnozę, zawsze to lepsze niż próby lokalizowania problemu między kierownicą a oparciem fotela. Trochę mi to wygląda na opcję nr 2, pierwszy punkt jest wykluczony, bo temperaturę da się regulować.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:38 ----------

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    - ani słowa o dzwonie....
    No jak to? Jest przecież to w drugim zdaniu, którego już nie zacytowałeś, że te rzeczy mogą wynikać z "niezbyt rzetelnej naprawy", etc? Jak już cytujesz, to może precezyjniej, co?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Nie pozalujesz!!!!

---------- Post added at 23:56 ---------- Previous post was at 23:55 ----------

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Chłopaki, nie żartujcie, ja mam za 2 tygodnie odbiór, a już się zastanawiam, czy na pewno chcę .
    Nie pozalujesz!!!! Ja mam przejechane przeszlo 20 tys. i nic takiego sie nie dzieje by odrazu plakac...po prostu pozbylem sie z glowy glupich kompleksow ktore czesto sie slyszalo na temat AR. The best car in the WORLD Pozdrawiam i zycze przyjemnosci jakie zagwarantuje ci twoja Julka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Załącznik 25654
    Zdaję sobie sprawę, że mogą i jest to nawet bardziej prawdopodobne, niż że były tam od początku, choć akurat tego nie mogę zweryfikować, bo kupowałem auto w zimie i dopiero jak się zrobiło ciepło to widzę, że coś jest nie tak. Dzięki za darmową diagnozę, zawsze to lepsze niż próby lokalizowania problemu między kierownicą a oparciem fotela. Trochę mi to wygląda na opcję nr 2, pierwszy punkt jest wykluczony, bo temperaturę da się regulować. ---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:38 ---------- No jak to? Jest przecież to w drugim zdaniu, którego już nie zacytowałeś, że te rzeczy mogą wynikać z "niezbyt rzetelnej naprawy", etc? Jak już cytujesz, to może precezyjniej, co?
    Tylko bez nerwow prosze
    Kolega "milleniusz" widze ze ma troche problemow z kochana Julka, szkoda ....ale dzwon to dzwon wiec naprawde nie mozemy tego porownywac jak juz wczesniej kolega "Maciek-156" pisal w moim temacie "usterki po 20 tys km."

To jest niestety grubszy problem ktory dotyczy tylko twojego autka i fajnie byloby otworzyc nowy temat... a jezeli te autko jest dla Ciebie takie straszne to radze sprzedac i kupic Bugatti Veyron ktore jest chyba bez niedorobek i dobrze przetestowane...

Chyba wszyscy kochamy Julki wiec naprawde zalezy nam rowniez na opini...a co ja moge powiedziec na ten temat jakosci Julki jest tylko to, ze juz mysle o kupnie NOWEJ JULECZKI QV

Rozumiem ze zdarzaja sie przypadki 1 na milion....zdarzaja sie jakies nie dorobki...ale na litosc boska, nie wyolbrzymiajmy problemu...

Jezdze Julka na szczescie po Holenderskich drogach ale tydzien temu zawitalem do Wroclawia i po prostu sie zalamalem....
    Julka chyba nie nadaje sie za bardzo na nasze Polskie (dolnoslaskie kurewsko przypominajace drogi z 19 wieku, mam 18 fele ale jak tam jezdzic z 19.... - bardzo mi wstyd za nasz kraj, ale to juz inna historia.... ) i w tym przypadku nie mozemy rowniez kierowac wszystkiego na jakosc AR....

Moze to zabrzmi smiesznie ale ja pozbylem sie 99% usterek w mojej Julce w bardzo prosty sposob.... po prostu 50% tych usterek siedzialo w mojej glowie ( poniewaz to moja pierwsza AR i nasluchalem sie jakie to AR sa arawyjne) i drugie 50 % z mojej niewiedzy ( zle uzytkowanie auta, sposob ubierania-jak ktos juz napisal ze zla bielizne uzywam hahaahh itp. od 3 tysiecy km nie slysze nic z zawieszenia nawet gdy temperatura byla okolo 5 stopni...mialem tylko ten problem pomiedzy 3 tys a 12tys km.
    Problem zniknal i nie wiem jak....tak z dnia na dzien....a co do skrzyni to chodzi troszke inaczej niz na poczatku...nie wiem czy tak jak u niektorych Julek ale jest tylko ten "inny" dzwiek przy przezucaniu biegow z 1 do 3. Mi ogolnie sie on podoba

To naprawde dziala...ktore auto nie zgrzyta albo cos jest nie tak spasowane? chyba nie ma takiego a jezeli ktos powie ze jest to ja powiem tak: albo bylo ciemno albo byles pijany ze nie widziales lub nie slyszales...ostatnio przygladalem sie porshe ktore widac w zalaczniku i panowie na spasowanie prawych drzwi moglibyscie pisac i pisac!!! Niemieckie, drogie i co??? Przypadek czy seria niedorobek?

Przejechane mam 20500km i nie moge powiedziec 1 ZLEGO slowa o problemach technicznych JULKI a juz nie mowiac jak ludzie patrza sie na te autko Fajnie jezdzic z glowa do gory nawet na zachodzie

Zycze szczescia i przyjemnosci z jazdy ( sluchajcie wloskiej muzy to daje jeszcze wieksza frajde )
    I lOVE ITALY, I LOVE GIULIETTA
    Giulietta- SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	222804_203574366348456_100000876816736_484026_5373290_n.jpg
Wyświetleń:	206
Rozmiar:	79.3 KB
ID:	25657  
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 14-05-2011 o 00:29

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

...No jak to? Jest przecież to w drugim zdaniu, którego już nie zacytowałeś, że te rzeczy mogą wynikać z "niezbyt rzetelnej naprawy", etc? Jak już cytujesz, to może precezyjniej, co?
    Kolego jak już pisałem wcześniej załóz oddzielny wątek o bojach z serwisem (jesli bedziesz chciał przeniosę twoje wypowiedzi do tego wątku) - wszyscy na pewno bedą zainteresowani, bo każdemu może coś się przytrafić. Ale nie używaj pojęcia usterek skoro masz (nieusunięte przez serwis) uszkodzenia powypadkowe. Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy technicznej, weź na odbiór auta z serwisu rzeczoznawcę PZMot - koszt symboliczny 300-500zł
    Wracając do twojej usterki to jak to jest leci ciepłe powietrze z kratek, czy temperaturę da się regulować (nie mam na myśli cyferek na wyswietlaczu)?
    Ostatnio edytowane przez Maciek-156 ; 14-05-2011 o 06:18
    AR156 1.6TS 2000

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Ja kontynuuje odkrywanie coraz to nowych wtop w tym coraz bardziej działającym mi na nerwy samochodzie.

Oto te nieszczęsne drzwi o których pisałem ... na drugiej fotce można dostrzec jak "pięknie" jest spasowana uszczelka - która to w jednym miejscu chowa się z drzwiami, żeby za chwilę w drugim wystawać 6mm. Szczyt piekna nie ma co.

Ale nic to dziś chciałem sobie popatrzeć przez moj zajebisty szklany dach zrobiony przez zajebistych specjalistów z Włoch.
    Otóż te barany okleiły część mocowania dachu jakąś taśmą klejącą na której to po miesiącu pokazały się jakieś burchle

Nie ma co gustownie i pięknie - a przede wszystkim profeska na maxa

Idąc dalej i szukając co mi skrzeczy w tej pie......j klapie w bagażniku zobaczyłem że z jednej strony przykrecona jest z jakąś podkładką tylko po to by z drugiej strony tej podkładki już nie było. I to z tej z której słysze brzęczenie na nierównościach.

Jeśli ktoś posiada schemat zdjęcia tego plastiku to poproszę bo jadę jutro w trasę i jak sobie tego nie wyeliminuję to zrobię coś sobie albo temu autu.

I przykro mi bo żadne banały w stylu Cuore sportivo czy magia Włoch do mnie nie przemawiają. Mam tu do czynienia z największą tandetą w kategorii aut kompaktowych pod względem wykonania. I żadne puste slogany reklamowe w stulu SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE tego nie zmianiają. Oczekuję od produktu żeby był dobrze wykonany, baz względu czy to AR czy VW .... dla mojego egz. slogan mógłby brzmieć co najwyżej "bez dokładności jesteśmy feljtuchami". Nie kupuję tej Magii ani sercem ani rozumem.
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 14-05-2011 o 15:05