To jest 16V 78KM, ale mam ogromne wątpliwości, czy w przypadku jakiejs dalszej podróży nie będzie "zawalidrogą", więc raczej pomyślę o mocniejszym silniku (tego 78KM niestety jest zdecydowana przewaga na rynku aut używanych...)
Czy ktoś z forumowiczów oglądał bądź zna jedno z tych aut:
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yQaYW.html
https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...-ID6yzLkb.html
Szukam czegoś dla żony, ta druga oferta oczywiście jest ciekawsza, ale pierwszy ma pełniejszą historię i gaz.
Tą drugą oglądałem.
Mechanicznie wydaje się być ok, nic nie stuka i nie puka w czasie jazdy. Nie brałem do warsztatu na szczegółowe oględziny z braku czasu.
Z minusów - powycierane wnętrze (materiał na podłokietniku, już widać na materiale siedzeń), odpadający przycisk z kierownicy, trzeszczący i ruszający się uchwyt drzwi od wewnątrz, zwłaszcza przy zamykaniu drzwi takie wrażenie raczej średnie - jakby to był jakiś dostawczak. Do tego totalnie łyse letnie opony, brak zimówek, do zrobienia rozrząd (z papierów nie wynikało, aby coś było robione więc rocznikowo to już czas najwyższy) i właściciel niezbyt chętny na negocjacje cen.
Z bajerów to chyba tylko automatyczna klimatyzacja, nic więcej zdaje się nie było ciekawego.
Wydaje mi się, że w ten cenie można by oczekiwać czegoś więcej, niż tylko mechanicznej poprawności, acz to moje zdanie, uprzedzam niezbyt wiążące.
Dodam dla potencjalnych kupców MiTo. Jeżeli ktoś planuje zakup MiTo na felgach 18" i dany model wykracza po za budżet to za felgi z sportivy/qv (czarne z białym) jestem w stanie odkupić. Poluje już na 18" długi czas i cały czas lipa.
Cześć,
Potrzebuje pomocy przy oględzinach samochodu.
Czy ktoś z Was oglądał to Mito z ogłoszenia poniżej?
Ewentualnie wiecie jaki mniej więcej koszt naprawy takiego uszkodzenia? Z tego co widać, to do wymiany prawy błotnik, kierownica, felga. Przez telefon dowiedziałem się, że był wymieniany wahacz. Co jeszcze mogłoby być do wymiany po strzale w koło?
allegro.pl/alfa-romeo-mito-2009r-1-4-benz-oplacona-i6820548890.html
Mam nadzieję, że jesteście w stanie mi pomóc.![]()
a opłaca się w ogóle?? silnik lipa, wersja max golas....
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...