Strona 34 z 1566 PierwszyPierwszy ... 242526272829303132333435363738394041424344841345341034 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Ja serwisuję swoje alfy w Posicz-Polmozbyt Lublin (obecnie Automobile Torino) i nigdy nie miałem większych uwag a uważam się za wymagającego klienta. Teraz jeżdżę tymczasówką, czyli Fiatem Sedici, ale serwisuję w tym samym miejscu.

Obecny właściciel mojej ostatniej alfy - 159ti 3,2V6 Q4 chwali sobie poziom utrzymania samochodziku, więc o czyś to świadczy.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał qooba Zobacz post
    JPo każdej wizycie dzwoniła do mnie miła pani z jakieś firmy w imieniu FAP i pytała o poziom zadowolenia .
    No no no...
    No no no))))

Cytat Napisał Haveblue Zobacz post
    J

Obecny właściciel mojej ostatniej alfy - 159ti 3,2V6 Q4 chwali sobie poziom utrzymania samochodziku, więc o czyś to świadczy.
    takiego auta sie pozbyłeś aby kupić sedici?????
    czy ja dobrze umiem czytać??

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Tak. 159 jak dla mnie już się zestarzała i trzeba było ją sprzedać ... choć rzeba przyznać, że był to wyjątkowo udany model i wersja. Mi brakowało już jedynie 30-40kM do pełni szczęścia.

Swoją drogą Sedici w wersji 2,0MultiJet 4x4 jest wspaniałym autem. Może nie tak ładnym jak Alfa i nie tak żwawym, ale też ma swoje wyjątkowe zalety piszę poważnie ... i gdyby nie fakt, że jak dla mnie bagażnik ma o jakieś 8-10cm za krótki to byłby wspaniałym i wyśnionym autkiem

Czekam na Giulię (czy jak tam ją chcą nazwać).

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Ja akurat wszystkie wizyty w ASO Fiata/Alfy wspominam dobrze. W Poznaniu u Nagórskich, a później w Pol-Carze w Ostrowie Wlkp. Zawsze miła obsługa, na bieżąco informacje o aucie (co do zrobienia, koszt, itp), w Ostrowie miałem też zawsze auto umyte i raz dostałem auto zastępcze za friko.
    I teraz porównując serwis Audi to po prostu przepaść. Zawsze pierwsze stwierdzenie, to że ten typ tak ma, potem dopiero walka o naprawę/rozwiązanie problemu. Dodatkowo terminy oczekiwania to min 1,5-2 tyg. Mam porównanie serwisów w PL i BE - w obu przypadkach niestety podobnie... Ogólnie obsługa posprzedażowa w grupie VAG kuleje i to mocno...

Jak to w końcu jest. Giulia ma być też w kombi, czy tylko sedan?
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Najpierw berlina, potem sportwagon
    "sedana" i "kombi" nie bedzie
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Q4 2015 - sedan, 2016-2018 kombi. Jak wejdzie do sprzedaży pod koniec 2015, to pewnie w okolicach Q3 2016 można spodziewać się kombi.

Właśnie sprawdziłem jak to jest po włosku - http://it.wikipedia.org/wiki/Familiare. Spodziewałem się większej finezji (choć i tak brzmi o niebo lepiej niż Kombinationskraftwagen). Ale za to jaki ładny przykład na zdjęciu dali

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

kombi też będzie?
    tym lepiej

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

nigdy nie rozumiałem fascynacji samochodami kombi... dla mnie tylko sedany albo hatchbacki.... Kombi to jednak krowiaste auto sie robi. Po co zresztą, jak w mojej 156 wersja kombi ma... mniejszy bagażnik niż sedan

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Anderson, twierdzenie, ze 156SW ma mniejszy bagaznik to czysta ingorancja lub brak wiedzy na temat pomiaru bagaznikow. Bagaznik wg normy liczy sie do rolety... a powyzej tejze roletyjest przeciez jeszcze mnostwo mnostwo miejsca. Norma tego nie uwzglednia.

Dodatkowo przez klapę SW wejdą rzeczy, które do berliny za cholerę się nie zmieszczą.
    Już nie wspomne, że po zlozeniu siedzen robi sie z auta ciezarowka.

Litry to nie wszystko, liczy się tez wieko

Zatem kupowanie SW lub po prostu kombi jak kto woli, jest jak najbardziej sensowne, jesli ktos tego potrzebuje. Mysle, ze to nei jest kwestia fascynacji tylko polaczenie przyjemnego z pozytecznym.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Anderson, będziesz miał większą rodzinkę to zmienisz zdanie No i 156 w ogóle nie grzeszyła nigdy pakownością. Też nie przepadam za kombi (teraz ma sedana), ale sytuacja niejako zmusza mnie do rozglądania się za czymś pakowniejszym. Dla mnie takie 159SW, czy Insignia Sports Tourer wcale źle nie wyglądają, nie wspominając o CLS Shooting Break Mercedesa, ale to nie na moją kieszeń.
    Dlatego Giulia w wersji kombi może być fajnym wozem zarazem i rodzinnym i sportowym (taki odpowiednik RS4 tylko o wiele ładniejsza
    Pozdro,
    Bartas