Kolega Siwy poleca 4300K a mi bardzo pasuje 6000 KNapisał adamo
Kolega Siwy poleca 4300K a mi bardzo pasuje 6000 KNapisał adamo
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Własnie jeszcze nie zdecydowałem, ale z tego co tu widać to najbardziej mi odpowiadają 5000k, podobno taka sama barwa ksenonów jest mintowana w mercedesach, vw, bmw, ford, opel, audi czy to prawda? A inne marki jekie mogą mieć barwy?
A jakich producentów/konkretne oferty polecacie przez wzglad na stosunek jakości do ceny?
W audi jest bardziej zbliżone 6000K. Mnie żółte światła też denerwowały, ale do HID'ów nie jestem przekonany - dają zbyt mocne światło, ciężko je wyregulować przez ten trefny światłocień, no i najważniejsze, że są nielegalne Zresztą co 3 samochód jeździ na tym u nas i już pomału zaczyna to "zalatywać słomą".
Zamontowałem póki co żarówy (P blue vision). Wizualnie jest super. Ale w nocy nadal nie ma rewelacji jeśli chodzi o oświetlenie.
Robił ktoś soczewy w modelu po FL? Będę wdzięczny za linki do zdjęć takiego zabiegu.
tak na szybko może pomoże 6000
:arrow:
na pewno odradzam firmę z Krakowa (zniszczenie reflektora zamontowanie używanej przetwornicy) ;//Napisał puotek
natomiast mogę polecić firmę z Mysłowic bardzo duży wybór przetwornic szybko i sprawnie
http://www.well-done.pl/content/view/8/9/
Pzdr
TWARDY ja u siebie orginalnie mam soczewki więc nie powinno być żadnego problemu a wręcz przeciwnie powinno być lepiej, no chyba, że się mylę to mnie poprawcie.
HID na soczewkach ma to do siebie że barwa zmienia się wraz z kątem i odległością od reflektora.
PS
Zagadka: Co to za barwa HID na zdjęciu? Nagród nie przewidziano.
Stawiam na 4300kNapisał pedro220
![]()
Też stawiam na 4300K :mrgreen:Napisał pedro220
PS.
Napisał pedro220
No to was zaskczę
Więc nie zdążyłem założyć tych 4300K i jeżdżę aktualnie na 8000K! (te ze zdjęcia)
Nie wyglądają na tyle prawda? a mają właśnie taką barwę!
pozdrawiam