Czekaj, tzn. że EPER pokazuje cenę za zestaw do 2.0: 500 zł/szt?
Bo już myślałem, że się pomyliłeś i podałeś cenę - 2000 zł za 2 brakujące Tobie zestawy?
Daj namiar na tych ziomków z USA. To Spruell?
Czekaj, tzn. że EPER pokazuje cenę za zestaw do 2.0: 500 zł/szt?
Bo już myślałem, że się pomyliłeś i podałeś cenę - 2000 zł za 2 brakujące Tobie zestawy?
Daj namiar na tych ziomków z USA. To Spruell?
Ano, Eper mi dał 541 zł/sztuka, podejrzewam że warto poczekać do spadku euro, bo ceny się też od tego wahają.
A Spruellhttp://www.spruellmotorsport.com/pis...cc-p-4235.html
W wersji jakiej ja bym to chciał jak bym miał brać, to prawie 1500$ (bo +200$ jeżeli nie oddasz swoich starych tulei, a weź je ślij przez ocean).
Nadal nie wiem do końca jak mam zrobić ten silnik, ale chyba uzależnię wszystko od tłoków/tulei - najgorsza pozycja w budżecie![]()
Ostatnio edytowane przez Rzmudzior ; 14-06-2012 o 13:18
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
najlepiej by było zapodać takie tłoki i korby żeby z 1.8 zrobić 2.0
Chyba wał jest inny w 1.8 i 2.0 i tego nie przeskoczę?
No chyba, że wał zmienię
nie nie...to za droga zabawa
no właśnie wykorbienia są inne bo chciałem takiego myka zrobić ale nie bardzo chce mi sie szukać korb i tłoków z innych ts/nord żeby to jakoś zgrać
O ile dobrze pamiętam, to 1.8/2.0 czyli 67102/67202 mają 84 mm średnicę tłoka, tylko skokiem się różnią, więc inny wał nie dziwi
Szkoda, że nie ma tu potencjału na zrobienie strokera 1.9 z niską kompresją, ale by doładował ^^
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Hola, hola, panowieMuszę Was zmartwić ale blok 1.8 i blok 2.0 NIE SĄ takie same. Blok 2.0 ze względu na większy skok jest wyższy, niedowiarkowie mogą pomierzyć
Stąd właśnie w 2.0 duuuużo częściej pada uszczelka głowicy i leje na zewnątrz płynem.
BTW, do 2.0 blok nadal dostępny w ASO![]()
Uff dzięki Grzybek. Bo ja już to sobie w głowie sto razy układałem jak to możliwe, że wykorbienie wału większe, blok taki sam, kompresja ta sama, a tłok nie wali w głowicę w 2.0
Koziro. Po prostu to zrób. Zdejmij pokrywę zaworów, zmierz luzy na zaworach, sprawdź napięcie łańcucha. I nie zastanawiaj się czy już trzeba.
Trzeba.
Ale ciekawe że tuleje te same, tego się nie spodziewałemWidocznie basen na płyn jest taki sam tylko wał osadzili niżej a to dobre info bo w razie W można szukać sensownych tulei z 1.8.