Strona 34 z 182 PierwszyPierwszy ... 24252627282930313233343536373839404142434484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1819

Temat: Alfa Giulia w 2014?

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Rosso Alfa ... czytasz w moich myślach.
    Taki chciałam ale nie było na stoku , a nie mogłam czekać 3 miesiące na skonfigurowaną tylko musiałam brać co było.
    Co do wad - sama sie nieraz zastanawiam i naprawdę ciężko mi sie czegokolwiek doczepić.
    Jakieś naprawde totalne drobiazgi , których nawet teraz na szybko nie potrafię wymienić.
    No oczywiście gdyby zamiast 170 miała 250 koni to bym sie nie obraziła
    Nieraz wsiadając i jadąc myślę co bym w niej zmieniła i wiele razy dochodzę do wniosku ze dla mnie jest to auto idealne
    Mnie też dziwi ta słaba sprzedaż , nie wiem dlaczego , może dla innych nie ejst to auto idealne , jak dla mnie , może cena była za wysoka , może.... no nie wiem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Wychodzi na to, że Giulietta na tle 159 to auto wręcz naszpikowane wadami - jeśli je dodatkowo porównać ze 147, to z tej drugiej wychodzi totalny chłam .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

Ale tak jak napisłam " dla mnie " 159 jest idealna , podkreslam " dla mnie"
    Jak uszyta pode mnie , dokladnie tak jak bym chciała.

Ale kazdy człowiek jest inny , i to co dla mnie idealne widocznie dla większosci nie .
    Ktoś inny ma inne oczekiwania , gust , styl jazdy , zastosowanie auta , itd , itp

P.S - znalazłam wade !! mam konsole cetralną i na kierownicy szczotkowane czarne aluminium ale juz ta wąska listewka nad schowkiem pasazera i co idzie na drzwi jest z tego brzydkiego plastiku srebrnego. Powinna też być z czarnego identycznego aluminium

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

Dlatego tutaj nie powinniśmy dyskutować o gustach tylko o stosunku jakości do ceny i proszę o nie porówynywanie najuboższej wersji 159 z najbogatszą Julką. Dodajmy do tego fakt, że ceny nowych 159 trochę zatrzymały się w czasie.

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał TheRealDeal Zobacz post
    Dlatego tutaj nie powinniśmy dyskutować o gustach tylko o stosunku jakości do ceny
    Raczej o przyszłości marki i nowej Giulii

TheRealDeal
    Gość

Domyślnie

no to cena jest podstawą wszelkich rozważań, bo jeśli za ciężkawą budę zasilaną silnikiem o mocy 150km będą chcieli 30k euro to ja tej marce przyszłości nie wróżę.

ps. żal ostatnio mi było patrzeć jak jakiś facio w podstarzałym BMW poganiał 159 Kolejny dowód na to, że to bardzo drogie "dzieło sztuki", które "nie jeździ"
    Ostatnio edytowane przez TheRealDeal ; 22-03-2012 o 20:21

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Zastanawiający jest kompletny bezkrytycyzm posiadaczy 159-ek. Czy jesteście w stanie wymienić jedną wadę tego modelu? Bo ja nie doczytałem się na tym forum chyba żadnej od ich posiadaczy... Czyżby auto idealne? I taki niewypał sprzedażowy? Widocznie ideały faktycznie są nudne...
    sorry ze karmie trolla juz ost raz.

Cos jest na rzeczy. Nie znam własciciela 159/Brery/Brery Spidera, ktory by nie byl zakochany w swoim aucie, z tego moze wynikac fakt ze wlasciciele nie widza wad.
    A takie mimo, ze to dzielo sztuki sa (ja tez ich nie widze jest watek w dedykowanym dziale co lubicie czego nie lubicie w swoich 159, sporo spraw tam jest narzekanie np na wage
    Fakt niezaprzeczalny, ze auto wywoluje emocje a to kazdy lubi. Przyklad ost mialem scenke ze stoje na swiatlach, obok mnie zatrzymal sie gosciu (nie pamietam auta ale jakies nie na F.) i pokazal mi kciuk w gore z uznaniem... W zasadzie nie ma dnia zeby ktos sie nie patrzyl na auto, czasem to denerwuje, ale wsiadajac do srodka naprawde nie chce sie wysiadac, czasem szukasz sobie tras gdzie sie przejechac troche na sile. 159 to auto niezwykle, a jego cena hmm powiem tak: naprawde za smieszne pieniadze mozna kupic reweleacyjny woz.

Musze stanac tez w obronie 147emki to swietne auto i zarazilo mnie wirusem alfa (mialem wersje 2.0 TS przedliftowa) i zaluje bardzo ze ja sprzedalem. Tak wygladala:

159 a konkretnie dwie (bo obecna to moja druga 159) spowodowala ze ten wirus odzyl jeszcze mocniej.

A co do Julki....
    Mysle, ze Julka jest godna nastepczynia 147emki i gadanie ze to fiat Bravo jest tak samo bzdurne jak gadanie ze 159 to Opel.
    Mysle ze tez jest zdolna zaszczepic w kims wirus alfa kto dopiero kupuje swoja pierwsza alfe.

PS. Kierownica w BMCe ładna (ten srodek dziwnie znajomy , ale nieergonomiczna z tymi mikro przelacznikami (juz w 159 ciezko czasem trafic jak ktos ma duze paluchy
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	krakow-147.jpg
Wyświetleń:	225
Rozmiar:	97.1 KB
ID:	50820  
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 23-03-2012 o 13:02

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał szewi Zobacz post
    czasem szukasz sobie tras gdzie sie przejechac troche na sile
    mam to samow żadnym poprzednim aucie tak nie miałem mimo że z założenia lubię jeżdzic
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

zadna alfa po 92 r (procz wersji gta) nie ma w mojej ocenie tak rewelacyjnego układu kierowniczego jak 159 Co do Giulii ja tam bardzo bardzo liczę na rwd...
    ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam

http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html

Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

159 nie jest porażką sprzedażową, bzdury. 159 byla wytwarzana przez 6 lat i jeszcze w tym roku jest w ofercie. 159 nie osiagnęła zakładanych celow sprzedaży, po wielkim sukcesie 156. Pokażcie mi alfe, poza 156, która w ostatnich 20 latach sprzedawała się znakomicie?? Julka obecnie schodzi dobrze ale to żaden szał.

Odwalcie się więc z tymi gadkami od 159.

Realia są takie, ze tylko sprzedaż na poziomie wyższym od 156 bylaby uznana za sukces. Tak się nie stało z paru przyczyn, oczywistych dla mnie. Po kolei:

1. auto weszło w pustkę miedzy modelami: w 2005 zakonczono 156, na koniec 2006 zakonczono 166. Oba auta były modelami z roznych półek, dla róznego klienta. Tymczasem 159 była większa od 156 ale mniejsza od 166. Sytuacja sprzedażowo trudna.

2. auto było za ciężkie i otrzymało za małą gamę silnikową. Wpakowanie w 159 silnika 1.8 MPI to był oczywisty bezsens ze strony firmy. Znów: sytuacja trudna. Kłania sie pomyłka, jaką byla wspolpraca z GM. Odbiorcy modeli AR uznali to za utrate tożsamosci.

3. auto miało pecha do akcji promocyjnych. Pamiętam fatalny klip, gdzie ze 20 razy powtarzało sie słowo "fałsz" czy "nieprawda". Używanie określen negatywnych budzi skojarzenia negatywne, wie to każdy kto liznał tematów wpływania na odbiorcę albo znaczenia komunikatów.

4. auto było duże ale było jednocześnie małe. Duża fura ale z miejscem w srodku tak sobie... Itd. Rozumiecie o co chodzi, nie rozwijam tematu. To ogranicza liczbe nabywcow.

5. Po stosunkowo "taniej" 156 weszło auto zdecydowanie droższe. Kierunkiem docelowym automatycznie stała sie węższa, bo bogatsza grupa nabywcow. Dla nich jednak był to klasyczny sedan: oczekiwali wiec wiekszej przestronnosci (to nawiązuje do kilku punktow wyzej).
    Nizsza cena, na poziomie ceny 156, spowodowalaby, ze 159 mogla powtorzyc tamten sukces. A tak wielu z powyzszych powodow, odpuscilo zakup.

Co ma swoje dobre strony. Auto jest BEZDYSKUSYJNIE ponadczasowe, przez wiekszosc uznawane za piękne, a przy tym nie zalało rynku Co daje właścicielom pewne poczucie wyjatkowosci, wyroznienia sie, bez wywalania fortuny na auta z wyzszej polki. I stad tez wynika miłość włascicieli do tych aut.
    Ostatnio edytowane przez KRS ; 25-03-2012 o 20:37
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?