Czy ja wiem, zwykle starsi ludzie wymagają od auta komfortu, a sportowe auta żadko kiedy go gwarantują.
Czy ja wiem, zwykle starsi ludzie wymagają od auta komfortu, a sportowe auta żadko kiedy go gwarantują.
No to masz w domu komfortowe wozidło ale i sportowe auto dla przyjemnosci. I wszystko gra. Mój wujo tak ma, facet ma 65 lat i w garażu toyote avensis kombi a przed domem stoi ford cougar. I daje radę. Nie ma reguł.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
ja juz znalazlem swoja alternatywę….W sumie szybciej niz zakaladalem. Dzis odbieram swoją nową "kochankę", a bedzie nia piękne czarne BMW 335i hardtop cabrio w sportowym M pakiecie i automacie z manetkmi przy kierownicy, navi idrive, itp.
Na nowa troche szkoda az tyle kasy no i musialbym jeszcze sporo czekac, przeklakulowalem i stwierdzilem ze uzywana ale sprawdzona, nie od handlarza tylko tez pasjonata da mi tez duzo frajdy, tym bardziej ze po swojej 9tce to wybredny sie zrobilem.
Z tylu co ciekawe moga komfortowo podrozowac dorosli pasazerowie, przetestowane, bo jest sporo miejsca na nogi.
z dalszych plusow to nie trzeba bedzie znowu robic ringow
Podwojnie fabr. doladowany benzynowy 3 litrowy R6, przy sportowym fabr wydechu wersji M brzmi oblednie (szczegolnie przy otwartym dachu), seryjna moc 306 km i 450 nm potwierdzona na hamowni (ktora w prosty sposob programem podciagne do 360 / 500 ale to spokojnie, najpierw bede musial ogarnac fabryke i naped na tyl…
V max bez ogranicznika ponoc wyciaga 270 (tarcze nawiercane, ceramiczne klocki, sportowe zawieszenie), 0-100 osiaga po 5 sek z groszami
A najlepsze w tym jest to ze ten samochod wyglada naprawde niepozornie, demon i banan pojawiajś się jak sie doda mocniej gazu - jak sie nim jedzie normalnie nawet sensownie pali, dzis w trasie zreszta bede wiedzial co i jak))
Mozna posłuchac jak brzmi ten silnik tu:
http://www.youtube.com/watch?v=TaYu4rM6y_4
Ostatnio edytowane przez szewi ; 22-07-2014 o 13:11
Gratulacje Marcin, to już coś konkretnego pod maską
Wrzucaj foty bestii !
"A zatem posiadanie tego samochodu jest jak życie z przepiękną, lecz przy tym zdrowo kopniętą dziewczyną. Bardzo dobrze wiecie, dlaczego się zaangażowaliście. I w tym samym stopniu jesteście świadomi, że wasz związek po prostu nie ma żadnych szans."
J.Clarkson
Warszawscy Alfaholicy - Facebook Group
Brera Team Poland - Facebook Group
szewi będziesz śmigać jak boguś![]()
jaki boguś?Powiem krotko Buma (Bawarka, slyszalem juz rozne okreslenia
kocha przyśpieszać i nie sadzilem ze mi tyle frajdy sprawi taka glupia przejazdzka, w zasadzie mam ochote wymyslac sobie jakies trasy, byle tylko sie nia przejechac (dawno tak nie mialem…
…Automat to jest to szczegolnie w trybie sport i manetki przy kierownicy. A teraz mniej fajna sprawa, spalanie ma sie nijak do tych o ktorych pisza (tj spalaniu 10 czy 12 litrów to mrzonki). Wczoraj w trasie spalanie 15,7fakt nie oszczedzalem jej…
ale prowadzenie, radość, dzwiek silnika, wkrecanie na obroty, radio niepotrzebne
Rozkladanie i skladanie dachu to jest dopiero transformers…
EDIT. rozwazalem tez maserati QP - to swietne auta fakt, też byłem zakochany, ale powiem tak, wg mnie tylko jakies w miare swieże GT lub nowsze Ghibli (tylko za tą kasę ile kkosztuje Ghibli dostaniecie 2-3 auta które dadzą Wam co najmniej podobny fun![]()
Quattroporte - szczególnie te starsze to straszne kapcie niestety się robią po tych kilku latach (w srodku czułem się jak w alfie 166 bez urazy dla tego wspaniałego wozu, wg mnie nawet wnętrze 166tki przebija QP).
Po ogledzinach bardzo szybko się wyleczyłem z maserati.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 20-07-2014 o 12:04
Szewi to kiedy sie zaprzentujesz w nowym nabytku? Chetnie bym sie przejechal z Toba tym cackiem![]()
Sent from my iPhone
Damn... Zabrzmialem jak typowa blacha
Sent from my iPhone
Born to be wild.
zeby nie kontynuować juz OT - jak sie nadarzy jakiś spot, nie wiem pod narodowym, czy gdzie to sie teraz odbywa...