Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar Myszkin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    służbowe

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Tak bylo 10 lat temu. Od jakis 5-7 lat wiekszosc wydluzyla okresy miedzyprzegladowe, mowie o np. VW, Bmw, citroen.
    Najpierw napisałeś że każdy, teraz piszesz że większość - i znów rozmijasz się z prawdą - co 30 tys km na przeglądy wzywają VW (i jego pociotka - Skoda), Alfa, Opel oraz Hyundai, niektóre modele Renault. Wielu producentów zaleca przeglądy wg wskazań komputera (np BMW, Mercedes, Volvo, niektóre modele Renault, Audi). Część ma co 20 tys km (Ford, Citroen, Fiat, Peugeot). Japońskie marki, ale także takie jak Dacia czy Chevrolet trzymają się 15 tys km.
    "Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."

"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"

młody30
    Gość

Domyślnie

Trzeba jechać i zobaczyć jak pasuje to brać. Sam szukam z tym silnikiem i za wiele ich nie ma

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Fiat obecnie co 30k wzywa lub dwa lata. Zalezy co pierwsze bedzie. Honda pisalem. Kia/Hujdaj co 15k. Skoda Octavia I wg kompa (auto z 2007 roku wiec pozniejsze pewnie tez) Na reszcie sie nie wyznaje

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    Fiat obecnie co 30k wzywa lub dwa lata. Zalezy co pierwsze bedzie. Honda pisalem. Kia/Hujdaj co 15k. Skoda Octavia I wg kompa (auto z 2007 roku wiec pozniejsze pewnie tez) Na reszcie sie nie wyznaje

Temat jakby o czym innym, a tu 2 strony o ............., ale co tam
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Przecież to takie charakterystyczne dla tego forum...
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

Myszkin: PSA ma przeglądy co 30k km.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tomex_187
    Mieszka w
    Kopenhaga/Kolobrzeg
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 185KM by Tune-Up 2007 r. 175000km

Domyślnie

Cytat Napisał tomex_187 Zobacz post
    ]
    No i dupa dupa!!!! wczoraj poszla Alfa :/ :/ :/ teraz nim taka druga znajde tutaj to ja nie wiem ile minie :/ po prostu brak slow... :/

- - - Updated - - -

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/alf...=autouncle_web
    A co na to panowie powiecie? co Wy na ten kolor...hmmm... no i 1.9 ma maly przebieg, to mysle, ze mozna jej chipa poprawic.. nie wiem sam...
    Witam Czerwona Alfa 1.9jtdm 2007, 117000km zostala kupiona....tym razem przeze mnie Powiem tak: silniczek w miare dynamiczny, prowadzenie autka swietne, wnetrze dobrej jakosci, wiec ogolnie jest git Podczas zakupu dostalem gwarancje na pol roku, i juz wyczailem pare rzeczy do naprawy.... mianowicie: klima nie dziala, antena od radia nie dziala, podnoszenie lewego reflektora, lampka w schowku , a teraz to co mnie naprawde straszy... podczas przyspieszanie na 2 gim biegu zacina sie na jakies pol sekundym, ale to sie zdarza tytlko czasami, powiedzmy, ze co dziesiaty raz i w granicach 3000RPM :/ nie wiem dlaczego, czasami mam tez odczucie ze raz przyspiesza lepiej a raz gorzej, ale to moglo mi sie tylko wydawac. Chyba w lewym tylnym kole cos buczy tak minimalnie, albo lozysko, albo hamulec tam o cos obciera, nie wiem. Poza tym to po wymianie rozrzadu z pompa wody, wieczorem zamawiam oponki Goodyear Eagle F1 Eagle Asymetric 2 i wlasnie mam pytanie, tutaj nie ma rozmiaru 225/50/17, tylko jest 225/45/17 i te o troszke nizszym profilu wezme, bo innego wyjscia nie mam...Hmmm moze Wy wiecie co mojej pieknej dolega... Pozdrawiam i witam w rodzinie

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał tomex_187 Zobacz post
    Witam Czerwona Alfa 1.9jtdm 2007, 117000km zostala kupiona....tym razem przeze mnie Powiem tak: silniczek w miare dynamiczny, prowadzenie autka swietne, wnetrze dobrej jakosci, wiec ogolnie jest git Podczas zakupu dostalem gwarancje na pol roku, i juz wyczailem pare rzeczy do naprawy.... mianowicie: klima nie dziala, antena od radia nie dziala, podnoszenie lewego reflektora, lampka w schowku , a teraz to co mnie naprawde straszy... podczas przyspieszanie na 2 gim biegu zacina sie na jakies pol sekundym, ale to sie zdarza tytlko czasami, powiedzmy, ze co dziesiaty raz i w granicach 3000RPM :/ nie wiem dlaczego, czasami mam tez odczucie ze raz przyspiesza lepiej a raz gorzej, ale to moglo mi sie tylko wydawac. Chyba w lewym tylnym kole cos buczy tak minimalnie, albo lozysko, albo hamulec tam o cos obciera, nie wiem. Poza tym to po wymianie rozrzadu z pompa wody, wieczorem zamawiam oponki Goodyear Eagle F1 Eagle Asymetric 2 i wlasnie mam pytanie, tutaj nie ma rozmiaru 225/50/17, tylko jest 225/45/17 i te o troszke nizszym profilu wezme, bo innego wyjscia nie mam...Hmmm moze Wy wiecie co mojej pieknej dolega... Pozdrawiam i witam w rodzinie
    Po pierwsze - nie zamawiam 224/45/17. Jesli już - to 215/55R17 albo dedykowane 225/50R17. Na 45-kach stracisz na komforcie i obniżysz niepotrzebnie auto.
    Szarpanie - EGR do sprawdzenia.
    Buczenie - może łożysko, może opona - na podnośnik i test. Antena od radia - jeśli nie działa, to albo wtyczka wypięta przy radio, albo spalony wzmacniacz anteny (w podstawce anteny w dachu). W drugim przypadku - ratuje wymiana anteny na oryginalną, albo wstawienie jakiejś podobnie wygladającej bez wzmacniacza.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Auto
    159SW 1.8 MPi

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-giu...C29025591.html - w piątek oglądałem, nie polecam, silnik dziwnie pracuje dwa lakierowane chyba wszystko oprócz tylnej klapy, nawet dach, właściciel "komisu" a raczej sprzedawca twierdził że nie ma różnicy miedzy 130 a 190 mikronów grubość lakieru, ogólnie nie skory do rozmów.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar tomex_187
    Mieszka w
    Kopenhaga/Kolobrzeg
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 185KM by Tune-Up 2007 r. 175000km

Domyślnie

A 215\55 nie bedzie wygladac zbyt wasko do Alfy...hmmmm... zejscie profil 45 hmmmm chyba to nie bedzie duzej roznicy, to jest tylko 5% do szerokości opony, sam nie wiem... antene koles mi wymieni, a ERG to musze sprawdzic. Jak zmienie opony to zobaczymy czy dalej cos bedzie.