A skąd ci użytkownicy wiedzą co by było, gdyby zmieniali częściej? Może jeszcze częściej moduł by się psuł?
Ja zmieniam co tyle co ile jest w instrukcji. Zresztą mało mnie to obchodzi, bo mam 5 lat gwarancji, a potem sprzedaję.
Ty to w ogóle jesteś wszechwiedzący, powinieneś wykładać na tym forum. Kup sobie bmw z longlife, pozdrawiam
Ja biorę rachunki z każdej wymiany.
Wprawdzie nie ma na nich przebiegu, bo to nie ASO, ale biorąc pod uwagę daty i całkowity przebieg można wywnioskować, jak często był zmieniany olej.
W moim przypadku niezgodnie z instrukcją, czyli 8000, 15000, 30000, 45000, 60000 i 74000. Do tego płukanka i ostatnio filtr MA.
Od pierwszej wymiany lany Motul, zero problemów i totalna czystość pod korkiem oleju.
No tak tylko ile ludzi robi coś takiego jak Ty?a w szczególności na zachodzie robią tak jak producent zaleca i tego się trzymają.
Nie uważacie, że producent lepiej wie? Jeśli wiecie lepiej, to dlaczego nie wy jesteście producentami, tylko Włosi?
A pomyślałeś, że chociażby producenci na tych różnych "mykach" zarabiają później ogromną kasę w serwisach na usługach i częściach?!
A ty zaglądałeś?