Zmieniłem rączki szyb tak aby pod wpływem drgań same się nie odsuwały, oraz zmiana opon na * zimowe *![]()
Zmieniłem rączki szyb tak aby pod wpływem drgań same się nie odsuwały, oraz zmiana opon na * zimowe *![]()
Ostatnio edytowane przez K@rdi4N ; 26-10-2011 o 11:39
Alfa Romeo 156 Arcydzieło Designu - Czasopismo "MOTOR"
Ja chyba sprawiłem sobie i Alfie dzisiaj najlepszy prezent przed zimąUdało mi się załatwić garaż
A ja wrzuciłem opony zimowe Kleberki na stalówkach odświeżonych i odmalowanych i wyglądają jak nówki terazPrzy okazji nowe śruby kół wrzuciłem, bo stare juz były w średnim stanie a nie chce niespodzianki w razie awarii ogumienia... nawet nie wiedziałem ze Febi Bilstein robi śruby do kół, bo takie mi sie udało wyrwać w ilości 20 sztuk...teraz jest miodziooo
![]()
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
A ja dziś nic nie zrobiłem bo skubana dostała w dupe na światłach od Audicy A4 i się obrazilismy na siebie...Swoją drogą niewiem co miał pod maską w tej audicy ale conajmniej 2,8L bo moje 190Km i 405Nm padło. Mam doła , pije do wiosny Alfy nie myje![]()
Założyłem kołpaki na nowo kupione felgi z oponami zimowymi. Wprawdzie to nie to samo co alufelgi, ale ogólny efekt jest OK![]()
Potraktowałem ją odkurzaczem![]()
Zmieniony olej z Castrola Magnatec 10W40 na Motul Synergie 6100+ 10W40 + filtr oleju, dodatkowo przed wymianą Engine Flush. Stan licznika 178150 km.
159 SW 1.9 JTS 16V 2006r.
147 1.9 JTD 8V 2004r.
Dostała odkurzaczem :] polerkęczarnidełko na oponki i kwasek na aluski dla lepszego efektu
błyszczy się zawodowo
![]()
Miała dostać koncówkę wydechu bo org za brzydka więc poczeka do poniedziałku bo dzisiaj w sklepie nic ciekawego nie byłopoza tym 30L Shell V power ma zalane od wczoraj i jest znaczna różnica między zwykłym ON. Aaa i choineczka o zapachu cytrusowym :]
Nowy termostat - teraz pięknie nagrzewa się do 90 i, co najważniejsze, trzyma tą temperaturę; nowa rolka rozrządu (SKF), bo stara wydawała ciche, acz niepokojące dźwięki; opony zimowe założone, a sama Bella umyta i pachnąca. Teraz tylko wycieraczki zmienię i jestem gotowy na zimę. Tylko portfel jakiś lekki teraz...
„Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”
Blaise Cendrars