Strona 35 z 40 PierwszyPierwszy ... 25262728293031323334353637383940 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 398

Temat: Julka z 2016... kilka pytań przed zakupem

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Vieworld
    Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Łapie sie z animacja i grafika... Dobrze wiem jak tam jest "latwo" o wize.. Robi sie OT.

A co do auta. Wątpię abym wzial cos innego niz alfę. Zbyt duzo stracilem czasu na czytanie.. by terac brac focusa st 2.0/250 lub ds4 1.6/200 chyba ze trafi sie jakas super oferta.. Bo tylko te 2 modele biore pod uwage jesli nie giulietta... Czy doloze do 235 w recznej skrzyni? Musze to przemyslec (bez pisania kolejnych 30 stron)... Dobranoc.
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 06-08-2016 o 22:34

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Też się interesowałem DS4, ale 1.6 ciężko znaleźć jakieś fajne no i trochę mało sportowe jednak. Forda w ogóle nie brałem pod uwagę - nie ten typ samochodu.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Cytat Napisał Vieworld Zobacz post
    Łapie sie z animacja i grafika... Dobrze wiem jak tam jest "latwo" o wize.. Robi sie OT.

A co do auta. Wątpię abym wzial cos innego niz alfę. Zbyt duzo stracilem czasu na czytanie.. by terac brac focusa st 2.0/250 lub ds4 1.6/200 chyba ze trafi sie jakas super oferta.. Bo tylko te 2 modele biore pod uwage jesli nie giulietta... Czy doloze do 235 w recznej skrzyni? Musze to przemyslec (bez pisania kolejnych 30 stron)... Dobranoc.
    Vieworld- to w końcu kiedy zamówisz bo wątek jeszcze trochę będzie miał rok?

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

W DS4 tak poszli z designem po bandzie, że szyby w tylnych drzwiach się nie otwierają No i jest tak wysoko zawieszone, że wygląda dziwacznie. Za to materiały w środku dobre.
    Giulietta 1.4 MA / AR 147 JTDM 16V

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Cytat Napisał TILT Zobacz post
    W DS4 tak poszli z designem po bandzie, że szyby w tylnych drzwiach się nie otwierają
    Drzwi to jedno.. Posiedziałem z translatorem na forach francuskich i ten silnik parę lat temu niby poprawili, ale te auta dalej mają problem z rozrządem czy wypluciem oleju i nie są to pojedyncze przypadki...

Cytat Napisał Dareek Zobacz post
    Vieworld- to w końcu kiedy zamówisz bo wątek jeszcze trochę będzie miał rok?
    A daj mi spokój, odcinam się póki co od aut - będę myślał w październiku czy cokolwiek by przejeździć rok czy na kredyt... jak się coś trafi pewnego z tego forum to może wezmę, grill z przodu piękny (dla mnie), zawsze w poprzednim roczniku można zamontować ten z 2016.. ten montował więc mam pewność 100%, że to ten sam rozstaw: https://www.flickr.com/photos/depeche101/

---

Nie ma wielu modeli aut pod mój gust. Giulietta lub ewentualnie Focus ST - tylko jak już to po lifcie bo przed 2014 deska wygląda jak w samolocie (!). Wszystko będzie się rozbijać o kasę lub jakąś pewną fajną okazję.

A póki co trzeba porozwiązywać obecne problemy z soboty więc uciekam, a sam temat może innym się przyda...
    Ostatnio edytowane przez Vieworld ; 08-08-2016 o 09:01

Mieszka w
    mazowieckie
    Auto
    CLK C209

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Też się interesowałem DS4, ale 1.6 ciężko znaleźć jakieś fajne no i trochę mało sportowe jednak.
    Ten jest fajny jesli chodzi o wyposazenie ale 5 letnią to mozna miec fajnym wyposazeniem julke tct 170 lub 235..
    http://otomoto.pl/oferta/citroen-ds4...-ID6yqUvf.html

I nawet ogladalem sie za tym ale jak pisalem, problemy z rozrzadem i plucie olejem to ja dziekuje.. Mialem juz VW Polo ktory wywalam olej i mial ciagle problemy ze skrzynia, nie chce znow miec niepewnego auta... Zapewne skoncze z jakas julką...

Sprawy sobotnie juz prawie ogarniete. Jednak odcinam sie dalej od auta na jakis czas... Chociaz dzis mi sie sniła Julka 170 tct, ze kupilem z dachem panoramicznym a pierwsze co to zamontowalem w niej brembo czerwone xD

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

To też kilka pytań ode mnie (zamówiłem już veloce 240KM) - szczególnie w porównaniu do mojej obecnej Mazdy 6:

- czy auto ma/można wyposażyć w system automatycznego hamowania (w mazdzie kilka razy uratowalo mi tylek jak ktos sie postanowil np zatrzymac przy starcie ze swiatel kiedy ja mam noge na gazie
    - czy auto ma/można wyposażyć w blind spot monitoring (pomarańczowa dioda migająca/alarmująca, że ktoś jedzie szybciej od nas po sąsiedzku)
    - ile kosztują przeciętnie przeglądy?
    - czemu dane techniczne podają 6.6s do 100kmh a wg testów modelu MY2015 było 6.0/6.1
    - czy w bagażniku są jakieś haczyki na torby?
    - poprawiono coś od testu Zachara w kwestii uchwytów do zamykania bagażnika, czy nadal kaleczą?
    - czemu droga hamowania na tych wielkich zaciskach i tarczach jest dłuższa niż w uchodzącej za słabą w tym względzie mazdzie 6gj (przynajmniej syntetycznie)?
    - czy dodatkowa gwarancja do 45000 km na trzeci rok rozlicza się jakoś proporcjonalnie? tzn czy mogę np zrobić 42000 w dwa lata a w trzecim zgłosić usterkę przy stanie licznika 44500? czy mogę robić max 15 tys rocznie?
    - jest jakiś patent na twardy podłokietnik w drzwiach i na brak podłokietnika między siedzeniami z veloce?
    - czy fotele to skóra naturalna czy syntetyk na tych boczkach?
    - jakieś rady po zakupie? na lakier coś trzeba kłaść (powłoka)?
    - to nowe uconnect z live ma jakieś darmowe aktualizacje map?
    - co to za mapy sa w nawigacji? tomtom?
    - czy system multimediów odczytuje jakieś formaty bezstratne? flac, apple?
    - jak jest z poziomem hałasu przy >160kmh?

dzięki!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Veloce

Domyślnie

Odpowiem na to co wiem

- czy auto ma/można wyposażyć w system automatycznego hamowania (w mazdzie kilka razy uratowalo mi tylek jak ktos sie postanowil np zatrzymac przy starcie ze swiatel kiedy ja mam noge na gazie
    +Nie
    - czy auto ma/można wyposażyć w blind spot monitoring (pomarańczowa dioda migająca/alarmująca, że ktoś jedzie szybciej od nas po sąsiedzku)
    +Nie
    - ile kosztują przeciętnie przeglądy?
    +Pytałem to pierwszy ma kosztować mniej niż 1000 zł
    - czemu dane techniczne podają 6.6s do 100kmh a wg testów modelu MY2015 było 6.0/6.1
    +W instrukcji jest 6s.
    - czy w bagażniku są jakieś haczyki na torby?
    +Haczyki po bokach? Nie stwierdzono.
    - poprawiono coś od testu Zachara w kwestii uchwytów do zamykania bagażnika, czy nadal kaleczą?
    +Ogólnie ciężko się zamyka klapę. Albo mocny zamach albo popychanie klapy i zostawienie odcisków na lakierze.
    - czemu droga hamowania na tych wielkich zaciskach i tarczach jest dłuższa niż w uchodzącej za słabą w tym względzie mazdzie 6gj (przynajmniej syntetycznie)?
    - czy dodatkowa gwarancja do 45000 km na trzeci rok rozlicza się jakoś proporcjonalnie? tzn czy mogę np zrobić 42000 w dwa lata a w trzecim zgłosić usterkę przy stanie licznika 44500? czy mogę robić max 15 tys rocznie?
    +Chodzi o to żeby nie przekroczyć limitu kilometrów. Nieważne w jakich proporcjach je podzielisz. Jak więcej przejeździsz to tylko wcześniej pojawisz się na przeglądzie. Tak ja to rozumiem.
    - jest jakiś patent na twardy podłokietnik w drzwiach i na brak podłokietnika między siedzeniami z veloce?
    +Skórzane siedzenia i masz podłokietnik pomiędzy siedzeniami. Jak chcesz miękki podłokietnik w drzwiach i podłokietnik na środku to czym chcesz trzymać kierownicę ?
    - czy fotele to skóra naturalna czy syntetyk na tych boczkach?
    - jakieś rady po zakupie? na lakier coś trzeba kłaść (powłoka)?
    +Ja mam mat i nie kładę. Póki co myje się jak normalny z tym, że myję na myjniach ręcznych.
    - to nowe uconnect z live ma jakieś darmowe aktualizacje map?
    +Dobre pytanie. Sama aplikacja się aktualizuje ale jak mapy są pobierane tego nawet na stronie TomToma nie podają.
    - co to za mapy sa w nawigacji? tomtom?
    +TomTom z tym, że mam TT zewnętrznego i jest o niebo lepszy niż ten w Julce i ma nowsze mapy.
    - czy system multimediów odczytuje jakieś formaty bezstratne? flac, apple?
    - jak jest z poziomem hałasu przy >160kmh?
    +Znośny

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał D154573R Zobacz post
    +Haczyki po bokach? Nie stwierdzono.
    Nie ma jednego po prawej stronie? Był w MY2010, jest w MY2014...

Uconnect MY2014 nie odczytuje FLAC, w nowym się to pewnie nie zmieniło.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Dziękuję - gdyby ktoś znał dodatkowe odpowiedzi to bardzo proszę
    A co do trzymania ręki - zakładam, że lewą mogę trzymac kierownicę i trzymać jednocześnie łokieć na podłokietniku, czy nie? a prawa przy automacie raczej nie ma takiego znaczenia. Niestety twardy podłokietnik po lewej mam też w mazdzie (wyrobil sie w kwartal i odplynela pianka... i cierpie z tego powodu