Przejehane 80k i nic. Standardowe przeglądy co 10k i żadnych dodatkowych kosztów. Odpukać w niemalowane i oby tak dalej. Nie rozumiem tych co odradzają (na jakiej podstawie) LPG do tych Multiair.
Najbardziej odradzaja Ci, kt go nigdy nie mieli
ja zrobiłem tak:
dojazdówka która była we wnęce wylądowała w pokrowcu w bagażniku a w dojazdówce subwoofer. Przewód do subwoofera jest długi i można go spokojnie inaczej poprowadzić aby starczył nawet z zapasem. Na subwooferze położyłem pierścień ze styroduru i na nim kółko z tworzywa o średnicy dojazdówki w ten sposób mogę kłaść ciężkie rzeczy na tym bez uszczerbku na subie. jak znajdę chwilkę to zrobię jakieś zdjecia.
Zdjęcia
tak wygląda w pokrowcu
tak po rozpięciu pokrowca - wzmocnienie aby ciężary mogły leżeć
po zciągnięciu płyty z PCV
bez tej obręczy sub by wystawał
podłączenie - w tle karabińczyk który łączy pokrowiec z zaczepem w podłodze w celu ochrony przed przypadkowym przestawieniem pokrowca z kołem - aby przewodu nie wyrwać.
![]()
Ostatnio edytowane przez zbigniew-777 ; 04-04-2020 o 14:42
była - Alfa Romeo 147 1.6 105 KM FL Distinctive + BOSE
a ja jezdziłem już 5 razy albo 6 po bitej godzinie a czasmi dłużej i z AFR wszystko sprawdzane i dalej dupa jest, ja nie wiem co z tym samochodem jest nie tak. Albo nie podchodzi mi cos z tej instalacji albo coś faktycznie jest zjebane co na benzynie się nie ujawnia a na gazie pokazuje czego efektem jest problem z wystrojeniem.
Tak Multiair, jutro bede miał kabel to CI powiem bo teraz nie wiem jakie mam ciśnienie. Problem mam z tym że jeżeli jest ustawione wszystko bardziej wyżej góry tj. kiedy turbo wstanie i pompuje dobre ciśnienie to wtedy znowu na niższych obrotach go potrafi szarpać i odwrotnie jak dół w miarę ok to góra kuleje. A najgorsze z tego wszystkiego jest to że np. jak startuje na benzynie od 2tyś obrotów do konca to ciągnie ładnie równo bez żadnych spadków mocy, a na lpg np jest tak że od 2.5 jedzie spoko, poźniej nagle przy 3.5-3.8tyś jest drugi strzał mocy jakby miał drugą turbine i jedzie ok, mocniej. Albo znowu po kolejnej regulacji miał tak że jechał w całym zakresie płynnie ale przy ok. 3.5tyś obrotów miał lekką zwieche lekkie osłabienie albo lekki przycięcie i poźniej jedzie znów dobrze. Juz nie mam siły do tego, i mój gazmen też
elektronika: KME Nevo-Sky Max
przełącznik: DG7 RGB
wtryski: Alex Barracuda 130nl
reduktor: MAGIC 3 POWER
wielozawór: Tomasetto Extra Ø8
przewód zasilający: Faro Ø8
wlew gazu: w klapkę paliwa
zbiornik (litry/średnica/wysokość): 49/630/200 wewnętrzny
no cóż to jest wróżenie z fusów. Jednak jeśli na benzynie jest ok to raczej powodem jest źle dobrana instalacja gazowa.