Strona 35 z 112 PierwszyPierwszy ... 25262728293031323334353637383940414243444585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1114

Temat: Wykresy z hamownii naszych alf

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ale dowód nie uwzględnia kierowcy i wielu innych aspektów typu paliwo inne koła itp.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał berni82 Zobacz post
    No u mnie duża strata mocy. Przepływomierz zaniża ale pewnie coś jeszcze jest nie tak czego nie czuć. Najlepsze jest to że w dowodzie auto ma 1460 kg a wyszło 1610kgZałącznik 86084
    To ktoś robił program nie likwidując wcześniejszych usterek?!

Użytkownik Rowerzysta Avatar berni82
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

Podana waga jest bez kierowców z mała ilością paliwa. Program wgrany na moją odpowiedzialność. Nie jeżdżę jak szaleniec więc nie męczę motoru. Nigdy nie było problemu z silnikiem tylko z przepływomierzem który ma zaniżone wartości, stary też zaniżał. A czy wtryski są w 100% tego nie wiem będę to pomału sprawdzał jak i to czy układ dolotowy jest szczelny itp.

- - - Updated - - -

Druga sprawa to, to że auto ma już prawie 400 tyś. a pogoda w trakcie hamowania auta(hamownia mobilna) była kiepska do tego 3 osoby w aucie, koła zimowe itp. To tez ma bardzo duży w pływ na wyniki.
    Ostatnio edytowane przez berni82 ; 15-02-2013 o 17:17

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał berni82 Zobacz post
    Podana waga jest bez kierowców z mała ilością paliwa. Program wgrany na moją odpowiedzialność. Nie jeżdżę jak szaleniec więc nie męczę motoru. Nigdy nie było problemu z silnikiem tylko z przepływomierzem który ma zaniżone wartości, stary też zaniżał. A czy wtryski są w 100% tego nie wiem będę to pomału sprawdzał jak i to czy układ dolotowy jest szczelny itp.

- - - Updated - - -

Druga sprawa to, to że auto ma już prawie 400 tyś. a pogoda w trakcie hamowania auta(hamownia mobilna) była kiepska do tego 3 osoby w aucie, koła zimowe itp. To tez ma bardzo duży w pływ na wyniki.

To chyba najpierw trzeba było auto posprawdzać a dopiero potem eksperymentować.
    Wagę pasażerów uwzględniono? Opony nie mają tu znaczenia.
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Pirat drogowy Avatar zip.pl
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR 147 1.9JTD 8V NOVITEC

Domyślnie

To i ja poproszę o ocenę, komentarz i ewentualną poradę
    .
    Nazwa:  Badanie%u00252Bhamownia%2BAlfa%2BRomeo%2B001.jpg
Wyświetleń: 789
Rozmiar:  111.4 KB

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

Waga z dwoma pasażerami to 1760 o ile pamiętam. Auto chodziło jak marzenie przed wgraniem, druga sprawa że był robiony cały wydech i to pewnie też miało wpływ na znikające konie. Olej nawet został zalany na 5w40 w tamtym roku i zero wycieków i zero kopcenia. Silnik w ogóle nie wciąga oleju.Przez długi czas olej ciągle był koloru złota. Uważam więc że silnik był w super stanie jak i elementy o które dbam bardzo mocno. Czyszczenie wtrysków w tamtym roku nowa regenerowana turbina itp. Dbam o auto bardziej niż o żonę Ostatnio zmieniłem nawet siedziska jak i tunel aby wszystko ładnie pasowało. Co do wydechu usunięte kat jak i tłumik środkowy, zastąpiony rurą o tej samej średnicy. Wydech przelotowy. Wydech chodzi pięknie a na 5 biegu chodzi jak w sportowym benzyniaku. Jedyny problem jaki mam to ciągle przepływka, zaniża mi o jakieś 300 jednostek. Przepływka nowa boscha. Kolektor będę czyścił może za miesiąc jak pogoda będzie lepsza, a pamiętam że jak sprawdzałem egr czy jest zaślepiony(zamiana aut renault na alfe) to było pełno nagaru. Co mogłem to wyciągnąłem. Teraz chce to zrobić prawidłowo czyli wyciągnąć cały kolektor ssący.

- - - Updated - - -

Mam do was małe pytanie czym tak naprawdę różni się filtr powietrza z silnika 136 km od 150 km? Patrzałem na wielkość obu filtrów i są takie same. Chodzi o gęstość?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

W 1.9 (w 2.4 pewnie też) aby zdemontować kolektor trzeba wymontować pomę, a aby wymontować pompe trzeba rozrząd rozebrać wiec to nie ejst tak raz dwa

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

No to żeś mnie zdołował, 5 mc temu wymieniałem rozrząd. A te firmy co się polecają że czyszczą kolektory itp coś to daje czy to ściema i beż demontażu się nie obejdzie?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Milicz
    Auto
    jest 156 1,9 power by Cinek 177KM ----> GT power by Cinek 188KM / 380Nm ;-)

Domyślnie

u mnie na warsztacie przyjechał gość i czyścił to jakąś chemią ( pompka i takie tam założone na klapę gaszącą w trakcie chodzenia auta).
    Pacjent to było Vito. Skasował 240 funtów i faktycznie wyczyściło kolektor ale nie wiem czy to zbieg okoliczności że kilka dni później głowica poszła w górę na wymianę uszczelniaczy zaworowych. Na moje oko to ta chemia była za agresywna i zniszczyła uszczelniacze.... Lepiej poświęcić dzionek i wykręcić kolektor i umyć go samego wedle mnie

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 2.4 jtd

Domyślnie

Kiedyś myślałem nad tym "LIQUI MOLY Czyści kolektory dolotowe w Dieselu" ale nie znalazłem nikogo kto by się mógł wypowiedzieć o tym środku. Ogólnie środki liqui są bardzo dobre z tego co chłopaki mówili ale ryzykować raczej nie będę. Jedynie mam w planach użyć jeszcze tylko militeca-1 do skrzyni i może wspomagania.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał zip.pl Zobacz post
    To i ja poproszę o ocenę, komentarz i ewentualną poradę
    .
    Nazwa:  Badanie%u00252Bhamownia%2BAlfa%2BRomeo%2B001.jpg
Wyświetleń: 789
Rozmiar:  111.4 KB
    cóż to tylko novitec który nie trzyma momentu do końca.
    Niewiem czy nie lepiej to by chodziło bez tego chipa.