Strona 35 z 45 PierwszyPierwszy ... 2526272829303132333435363738394041424344 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 443

Temat: Zegarki klubowe TIMEX - ZAPISY ZAMKNIĘTE

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

6000 tyle nie dam... to nie Certina ;p

jersey
    Gość

Domyślnie

Jak będzie miał mechanizm z Certiny to co za różnica? Ale ok, skasowałem możliwości finansowe mojej osoby. Zobaczymy co powie Gerlach.

Użytkownik Świeżak Avatar round_cube
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    156 | 147 | 156GTA | 159SW | Brera

Domyślnie

wolałbym logo Alfy Romeo a nie klubu...

jersey
    Gość

Domyślnie

Prawa autorskie. Raczej wątpię, żeby Alfa pozwoliła nam wykorzystać swoje logo. Zresztą zegarek ma być klubowy więc logo klubu chyba ma więcej sensu?

Użytkownik Świeżak Avatar round_cube
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    156 | 147 | 156GTA | 159SW | Brera

Domyślnie

dla kogo ma więcej dla tego ma więcej. Dla mnie nie ma i tyle. Wolę jednak coś sygnowane logo AR niż jakiegoś tam klubu. może być tak, że za kilka lat o klubie słuch zaginie a jednak marka AR trochę w historii motoryzacji osiągnęła
    Jakoś ramki, koszulki i naklejki, które zawierają logo AR się produkuje i nie słyszałem by kogoś pozwano za to poza tym może być grawer na dekielku że to klubowe. Ale wiadomo gusty są różne.

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

W automacie grawer na wahadle, bo jak ma być dekiel bez szybki to słabo

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159SW 2.0 170 Ti, Clio 1.6 E-Tech Alpine

Domyślnie

Cytat Napisał jersey Zobacz post
    Prawa autorskie. Raczej wątpię, żeby Alfa pozwoliła nam wykorzystać swoje logo. Zresztą zegarek ma być klubowy więc logo klubu chyba ma więcej sensu?
    Tez uwazam, ze logo klubu lepiej by pasowalo. Zdecydowanie bardziej eleganckozegarek by sie prezentowal niz z wepchanym na sile calym znaczekiem.

Jak będzie miał mechanizm z Certiny to co za różnica? Ale ok, skasowałem możliwości finansowe mojej osoby. Zobaczymy co powie Gerlach.
    Kontaktowales sie moze z Gerlach? Jesli nie to wysle im email z zapytaniem na jakich zasadach moga przygotowac serie ze wstepnym kosztorysem.

- - - Updated - - -

Ja dozuce 2 grosze do wygladu

Czerwone wskazowki (nie jestem zwolenikiem fosforu bo i tak po czasie jego wydajnosc spada)

Biala tarcza z czerwonymi cyframi (nie wiem jak by to sie prezentowalo, ale moje zegary w starej 156 slicznie sie prezentowaly ^^)

lub

Czarna tarcza z czerwonymi cyframi

Duzy datownik u gory w sumie fajnie by wygladal (jak podlicznik przebiegu )

Pasek skorzany czarny z czerwona nicia.

Z tego co ogladalem, to na ich stronie opcja zegarka z przezroczystym deklem to okolo +99zl
    Ostatnio edytowane przez michuw81 ; 23-09-2015 o 15:52
    Always Loking For A drive

jersey
    Gość

Domyślnie

Flatbeet będzie się kontaktował z Gerlachem. Ma do tego uprawniania (wykorzystanie logo klub etc) - jest w końcu adminem od gadżetów

Użytkownik Rowerzysta Avatar michuw81
    Mieszka w
    Manchester - Nysa
    Auto
    159SW 2.0 170 Ti, Clio 1.6 E-Tech Alpine

Domyślnie

Flatbeet będzie się kontaktował z Gerlachem. Ma do tego uprawniania (wykorzystanie logo klub etc) - jest w końcu adminem od gadżetów
    no to git
    Always Loking For A drive

jersey
    Gość

Domyślnie

Poszperałem trochę po necie. Zegarki dla klubu Mustanga przy serii 50 sztuk szły po ok 2000 złotych. Klub miał podobnież 3 projekty do wyboru. Nie wiem czy to doszło do skutku, forum tylko dla zalogowanych, ale takie mieli informacje na swojej stronie.

Więcej info jest na stronie klubu miłośników zegarków - oni także robili swoje zegarki (Dyw. 303, można obejrzeć na stronie Gerlacha). Przy serii 100 sztuk był po 890 PLN/szt. Mieli wybór z dwóch projektów (robionych pod ich dyktando więc wybierali wszystko - kolory, etc). Klubowicze płacili w 3 ratach: 250 złotych na start, 250 po około 2 msc. i 390 gdy zegarki były gotowe.

U nas seria raczej 100 nie osiągnie, sądzę że realne zainteresowanie to 10, maksymalnie 20 sztuk. I chyba o taką serię warto pytać, z zastrzeżeniem, że liczba chętnych może wzrosnąć po ogłoszeniu ankiety/naboru chętnych. Cena pewnie przy tak małej ilości będzie bliżej tego co zapłacił Mustang niż Zegarkowicze, zwłaszcza że wymagania (szklany dekiel, otwarte serce, chronometr etc) mamy spore.
    Ostatnio edytowane przez jersey ; 23-09-2015 o 21:30