Niby nie jedzie a jest sekunda różnicy między nimi do setki.
Niby nie jedzie a jest sekunda różnicy między nimi do setki.
Tbi pali dużo gdy weźmiemy pod uwagę spokojną jazdę. Tym silnikiem zwyczajnie nie opłaca się jechać po emerycku bo to nie przekłada się na jakieś małe spalanie (choć ja w trasie na drogach po za miastem spokojnie mogłem zejść do 8 litrów w manualu). Za to pali już zupełnie normalnie gdy jedziemy dynamicznie.
1.4 170 możemy spokojnie zejść do 7 litrów. Tylko tutaj odwrotnie. Jak już zaczniemy to naprawdę cisnąć to spali mało co mniej od tbi.
Miałem porównanie tych 2 aut przez ponad rok.
10,5 żeby mieć w tjecie średnie spalanie to trzeba jechać z butem w podłodze, a to nie jest normalna jazda. U mnie przy średniej 62 km/h z 20000 km wychodzi 8,5 l. żebym miał 10,5 Toby m musiał po prostu deptać.
120KM T-Jet GP 2008
Trasa po drogach wojewódzkich 6 do 7l.
Miasto ok 8l (i to już uważałem za sporo).
Ponad 10l/100km palił tylko na autostradzie 130km/h +++, obroty szły do 4 000.
Kupując TBI liczyłem się ze spalaniem na poziomie 10l. Jest 12l (za ostatnie 30tkm), jeżdżę raz spokojniej, za octavia w dieslu na prawym pasie, a czasem dynamiczniej.
Ostatnio edytowane przez gindek ; 27-11-2019 o 00:19
1.4 170km. Prędkości 180/200. Bez szarpanej jazdy. Równo, dynamicznie. Weszło do baku 46l po 290km. Czyli ponad 15l na setkę. A dodam że i 20 potrafi spalić przy bucie w podłodze.
tylko pamiętajcie ze TBi tylko benzyna, a 1.4 można zagazować i wtedy niech 15 nawet pali to i tak wychodzi mniej jak 7![]()