Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Chyba przebieg jest malo prawdopodobny bo 50 tys. km w 5 lat? gdy po dwoch mial 65 tys....co sadzicie ???

Powiedziałbym, że przebieg jest bardzo dziwny (delikatnie mówiąc), skoro samochód jest zakupiony od pierwszego właściciela, to wielce zastanawiające jest, iż ów właściciel dopóki prowadzona była ewidencja w ASO, robił średnio +33 tys km/rok, a zaraz jak skończyło się serwisowanie, to średnie przebiegi spadły, aż do .... 8 tys km/rok

Oczywiście autko jest bezwypadkowe, więc nie stało rok rozbite w szopie, po prostu po okresie gwarancji, Pan Niemiec, stwierdził, że strach jeździć dieslem ? :> Jednym słowem: FENOMENALNA OKAZJA, a ilustruję to poniższy obrazek:

Pozdrawiam

202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Nooo, racja - zauwazylem to samo a ktoś umie rozszyfrować te naprawy gwarancyjne ??? tzn. czy można z nich wywnioskować jakiego typu problemy miala ta alfa (powazne, malo powazne)???

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mar0s
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Te naprawy to jakieś pierdoły. Pamiętaj jednak, że jest wysokie prawdopodobieństwo, że jeśli np. samochód był sprowadzony w 2012, to mógł mieć nalatane ok. 230 tys km, podczas których nie wiadomo co, kto i dlaczego wymieniał w samochodzie

Jeżeli nie przeszkadza Ci przebieg +200.000, prawdopodobnie cofnięty na 100 000, to poszukaj lepiej sobie furki z realnym przebiegiem 200 k km - zapłacisz sporo mniej, a będziesz wiedział co masz

Pozdrawiam
    202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT

Użytkownik Rowerzysta Avatar wlodeczek1
    Auto
    Jest Alfa 159 SW 2.4 2007 210 ps (była Alfa 156 SW 1.9 JTD 2004 r.)

Domyślnie

W superalfa mieli też ostatnio taką fajną 159 1.9 z 2006 z czerwonymi siedzeniami, fajne wyposażenie. Zastanawiałem nad nią, bo w ofercie miała chyba 114 000 i cena też nie należała do najniższych. Sprawdzałem po VIN to w 2008 miała coś koło 68 tys , wiec przez na następne 4 lata zrobiła niecałe 60 tys, zatem nagły spadek przebiegu o połowę . Oczywiście książka serwisowa się kończyła się właśnie na tym 2008 r. i od pierwszego właściciela. Nie twierdzę, ze tak nie mogło być ale trzeba być czujnym i ewentualnie targować cenę.

Ja zdecydowałem się na Tomka KRK , mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już będę cieszył się autkiem

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Alixxx Zobacz post
    Piękna, ale budżet 30kpln
    Ogólnie ma być 2.2, ale zobaczyłem i zacząłem kombinować na temat zużycia paliwa V6.
    Przy budżecie 30 tysięcy??? To szybko go "przepalisz" w baku, kupując 3.2 V6...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Alixxx Zobacz post
    Piękna, ale budżet 30kpln
    Ogólnie ma być 2.2, ale zobaczyłem i zacząłem kombinować na temat zużycia paliwa V6.
    no sorry ale jak masz budzet 30k to nawet jezeli przy pomocy opacznosci kupisz jakas 3.2 v6 za 30k to bedzie to taki okaz ze wydasz dodatkowe 5-6 tysi na oplaty w stylu clo, recykling i rejestracje, akcyza, itp oraz przynajmniej drugie 5-6 tysi na to zeby wogole zaczela sensownie jezdzic.

na forum byla juz omawiana taka z mikolowa

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-3-2...C27870514.html

ogolnie ze to diler fiat to mozna zaryzykowac ogledziny ale i tak moim zdaniem bez 3-4 na start sie nie obejdzie predzej czy pozniej

Jezeli az tak bardzo chcesz to moze po dlugim weekendzie moge zobaczyc tego mega rodzyna na warszawskiej bialolece. Ale jezeli bede mial racje co do jego stanu to bede dochodzil rekompensaty za straty moralne

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Jestem na stronce Tomka KRK codziennie i stoi tam fajna 2,4, czarna za 39k z hakiem i po licznych opiniach na forum wiele bym sie nie zastanawial i ja kupil gdyby nie to, ze to kombiak a ja "choruje" na czarnego sedana...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał wlodeczek1 Zobacz post
    W superalfa mieli też ostatnio taką fajną 159 1.9 z 2006 z czerwonymi siedzeniami, fajne wyposażenie. Zastanawiałem nad nią, bo w ofercie miała chyba 114 000 i cena też nie należała do najniższych. Sprawdzałem po VIN to w 2008 miała coś koło 68 tys , wiec przez na następne 4 lata zrobiła niecałe 60 tys, zatem nagły spadek przebiegu o połowę . Oczywiście książka serwisowa się kończyła się właśnie na tym 2008 r. i od pierwszego właściciela. Nie twierdzę, ze tak nie mogło być ale trzeba być czujnym i ewentualnie targować cenę.

Ja zdecydowałem się na Tomka KRK , mam nadzieję że w przyszłym tygodniu już będę cieszył się autkiem
    wlasnie dlatego superalfa mi nie lezy. Niby maja same rarytasy i super okazje ale cena jest zdecydowanie powyzej sredniej rynkowej. Jak dla mnie OK pod warunkiem ze place wiecej za cos to rzeczywiscie ma miejsce w rzeczywistosci. Tyle ze przy blizszych ogledzinach okazuje sie ze zaczyna cos byc nie halo.
    Zreszta koledzy z Czestochowy pisali ze oni szykuja auta na sprzedaz. Z jednej strony nie ma w tym nic dziwnego ale cos czuje ze czasem moze byc to pudrowanie czegos mniej fajnego

- - - Updated - - -

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    Jestem na stronce Tomka KRK codziennie i stoi tam fajna 2,4, czarna za 39k z hakiem i po licznych opiniach na forum wiele bym sie nie zastanawial i ja kupil gdyby nie to, ze to kombiak a ja "choruje" na czarnego sedana...
    jak cie nie przeraza spalanie to na forum jest fajny policyjny srebrny 3.2, wklejalem go zreszta wyzej.
    Lakier czarny fajny ale upierdliwy w utrzymaniu

Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    jak cie nie przeraza spalanie to na forum jest fajny policyjny srebrny 3.2, wklejalem go zreszta wyzej.
    Lakier czarny fajny ale upierdliwy w utrzymaniu
    Nie tyle spalanie mnie przeraza co kolor nie musi byc czarny, jakis ciemny ujdzie - ale nie przepadam za "jasnymi" lakierami a ten srebrny jest dla mnie za jasny. Wiem ze wybrzydzam strasznie ale jak mam wydac 40k to chyba troche mam prawo Poza tym samochod rakieta, rozwazalbym na pewno gdyby...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał swierzak7 Zobacz post
    Nie tyle spalanie mnie przeraza co kolor nie musi byc czarny, jakis ciemny ujdzie - ale nie przepadam za "jasnymi" lakierami a ten srebrny jest dla mnie za jasny. Wiem ze wybrzydzam strasznie ale jak mam wydac 40k to chyba troche mam prawo Poza tym samochod rakieta, rozwazalbym na pewno gdyby...
    powiem tak, kolor srebrny to lakier ludzi oszczednych. Nie widac jak jest nawet mocno zakurzony. Czarny natomiast masakra ale co kto lubi. U mnie sasiad ma bialgo miciaka i w zime co 3 dzien bywal na myjni, bo lubi