Strona 36 z 168 PierwszyPierwszy ... 26272829303132333435363738394041424344454686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Szkodnik, wszystko się rozbija o stan auta. W dzisiejszych czasach ciężko komukolwiek wierzyć, czy temu co sprzedaje za 18 czy temu co za 30. Tak na prawdę żeby ocenić realny stan auta to byś ze 2dni musiał je maglować na 10 stronę. Ja miałem trochę pecha i kupiłem auto w wydawałoby się dobrym stanie jak się okazało sporo części było już zużytych a babole powyłaziły po 3k km. I tak sobie teraz wyłażą po kolei. Z drugiej strony był użytkownik który IDEALNIE określił Alfę i część jej użytkowników. "kupili w miarę tanie i dobre auto i myślą, że Pana Boga za nogę złapali, a później jak auto trzeba serwisować to okazuje się że części są w cenach jak w każdym aucie (nie tańsze jak sam samochód)". Później na siłę naprawiają na tanich częściach i wychodzą kwiatki. Cholera ja na prawdę zarabiam marne pieniądze ale jak coś zaczyna stukać to w miarę szybko diagnozuje a potem odkładam kasę jak już mocno zacznie się tłuc i kupuję markowe rzeczy (patrz TRW). Do sedna 30k to rozsądna cena pod warunkiem że wszystko robione jest na czas. Oleje, filtry, klima itp co rok jak w mordę strzelił! I DZIEŃ DOBRY olej w skrzyni również, jak ktoś powie, że się nie wymienia to niech rower kupi. Ja widziałem swój "niewymieniany" i wyglądał jak z mc donalda po całym dniu. Faktury na naprawy i części jakie są założone + na umowie zapewnienie sprzedawcy, że rozrząd przykładowo był wymieniany 15k temu. Nie miał dzwona =/= nie był malowany, wiadomo ocierka na parkingu nawet profesjonaliście się zdarzyć może. Reszta części w dobrym stanie to można dać te 30k.

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Stan stanem to zrozumiałe ale i wersja tezja akurat nietypową mam i kolor tez)ale jeszcze gtekiem nie nacieszyłem sie)

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał mlody354 Zobacz post
    Cholera ja na prawdę zarabiam marne pieniądze ale jak coś zaczyna stukać to w miarę szybko diagnozuje a potem odkładam kasę jak już mocno zacznie się tłuc i kupuję markowe rzeczy (patrz TRW)
    Markowe nie znaczy dobre mówię o TRW

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Gt 2.0 JTS

Domyślnie

Moja Alfa stoi juz za 13.000... Ma swoje mankamenty, lecz myślę jak ktoś kupi ją za takie pieniądze to może doprowadzić ją do idealnego stanu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Że TRW złe? Przecież tu wszyscy pod niebiosa wychwalają? W takim razie co kupować?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Markowe nie znaczy dobre mówię o TRW
    Niewiem o co Ci chodzi ale odpowiednio zgodnie ze sztuka zamontowane markowe czesci lataja w alfach latami

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

moze kiedys nietykowi trafiło sie podrobione TRW i stąd taka opinia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

nie nie nie wszystkie części biorę z pobliskiego inter carsu więc mowy o podróbce nie ma, bardziej wydaje mi się że poprostu uwalona partia czasem idzie i już jak to w dobie produkcji taśmowej nie ma dla mnie trwałych rzeczy 1000 sztuk jest ok kolejne 1000 może być słabe.. a większość różnicy polega tylko na wytłoczeniu innego znaczka

gdzieś mam zdjęcia klocków z trw którym ze środka wręcz wypadła okładzina jak by gryzoń jakiś tam grasował... wahacze z trw nie kupuje za szybko padają dwa razy dałem szanse im i wystarczy, wytrzymały tyle samo co inne

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

To jakie wahacze? Po zimie pewnie będę miał do zrobienia Ktoś jeszcze wspominał o poliuretanach, to tak z innej bajki. Jakie i gdzie kupić?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Tylko power flex do wahaczy nowych TRW po demontazu zwyklych gum.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk