A co powiecie na opony wielosezonowe goodyear 4season,latem spisaly sie ok,niewiem jak zima,nigdy niemialem do czynienia z ta opcja,jesli sa ok to nie bede zakladal zimowekprosze o opinie
A co powiecie na opony wielosezonowe goodyear 4season,latem spisaly sie ok,niewiem jak zima,nigdy niemialem do czynienia z ta opcja,jesli sa ok to nie bede zakladal zimowekprosze o opinie
Niedawno w Motorze chyba był test całorocznych i wyszły nieźle. Ale było wyraźnie zaznaczone, że to jest jakiś kompromis i nie nadają się do mocnych aut w których potrzeba wykorzystać 100% możliwości opony. Do swojej raczej bym nie założył.
bieznik super,rocznikowo tez ok,mysle ze 6-7mm tam zostalo![]()
Ja kupiłem sobie Nokiany WR D3 205/55R16. Na razie sprawdziłem na drobnym śniegu. Jest ok tylko jest mały minusLetnie mam 18 i teraz jak samochód "siada" na dołku to delikatnie obcieram przodem. Szkoda, że nie wziąłem 60. Trudno
Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05
guard
Z tanich opcji do 159-ek - posiadacze felg 17-calowych mogą spokojnie kupować opony Nexen WinGuard Sport 225/50R17. W tym przedziale cenowym są wg mnie bezkonkurencyjne. Ciche, fajnie reagujące na mokrej nawierzchni (zmora większości tanich zimówek), nie dające odczucia jazdy na jakiejś miękkiej, uginającej się klusce. Na typowej drogowej brei śnieżno-błotnej - zachowują się moim zdaniem praktycznie wzorcowo.
Jeśli komuś zależy na lekkim podniesieniu auta - założyć 215/55R17, tutaj też mogę się dobrze wypowiedzieć o produktach Nexena - chociaż ten rozmiar ma inny bieżnik, to też nie ma zasadniczo większych wad - ani nie hałasują, ani nie zachowują się w podejrzany sposób, śliskie na mokrym nie są, na kopny śnieg trzeba poczekać![]()
Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 04-12-2012 o 19:16
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Ja kupiłem za 1100zł "nowe" używki Continentala, 2x 8mm i 2x 7.5mm. Póki co po dzisiejszym śnieżku, a potem trasie Lubin - Wrocław muszę powiedzieć, że jest jak najbardziej OK.
Radziłem się kolegi oponiarza, czy nie lepiej chinole nowe... on stwierdził- pojeździj tydzień, jak będzie coś źle to oddasz. Póki co nie ma nawet przesłanek ku temu![]()
Z Chinoli zimowych miałem do czynienia jak na razie tylko z jednym rodzajem opon, które były porównywalne do europejskich zimówek. Szkoda, że przestali robić je w tym wzorze (wierna kopia bieżnika Goodyeara) - były ciche, śmiesznie tanie, dobrze to jeździło i po białym i po czarnym... Reszta - albo kaprawe trzymanie na mokrym, albo wycie nie z tej ziemi, jak przy rozwalonych łożyskach, albo szybkie zużywanie się gumy...
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
mam identyczne opony 205/55/r16 też Nokiany WR 3D teraz będzie 2 sezon spisują się bardzo dobrze ale tak jak piszesz auto jest trochę nisko i często słyszę jak obcieram jednak 60 były by dużo lepsze
Tomek - Yaro