Strona 36 z 80 PierwszyPierwszy ... 262728293031323334353637383940414243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 797

Temat: [regulamin] Konkurs - Zdjęcie miesiąca

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    a

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    Margor - oczekujesz że będziemy prócz konkurus robić jakiś nowy temat żeby pokazać 20 odrzuconych zdjęć? I tylko po to żeby ktoś się zaraz przyczepił "przecież to zdjęcie jest lepsze od tamtego". Zejdź na ziemie. Konkurs jest dla CHĘTNYCH, nie dla niezadowolonych, chyba że chcesz poprowadzić ODRZUCONE ZDJĘCIE MIESIĄCA.
    OK poddaję się ...nie będe już o tym pisał. Szkoda ale nie ma zabawy bez zaufania a to straciłem w zeszłym roku.

Cytat Napisał michalepwa Zobacz post
    To nie jest tak!!

Ten konkurs to TYLKO zabawa!! Wiele osób wysyłało fotki i nie dostały się dalej...
    Myślę że nikt z jury nie jest też stronniczy. Łukasz nic z tego nie ma więc czemu uważasz że ma być stronniczy..
    Czy zabawie szkodzą jasne zasady? Nie wiem czy Jury jest stronnicze czy nie,
    wiem, że kilka razy w zeszłym roku zostały odrzucone niezłe zdjęcia i nie
    chodzi tu tylko o moje. Co najmniej 3 osoby pokazywały po
    konkursie odrzucone fajne fotki, a w konkursie był chłam. (oczywiście
    nie wszystkie ...żeby się ktoś nie czepiał, że nie szanuje
    kolegów) Zastanawia mnie dlaczego pokazanie zdjęć odrzuconych jest takim
    problemem?

---------- Post dodany o godzinie 23:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:02 ----------

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Margor Zobacz post
    nie będe już o tym pisał. Szkoda ale nie ma zabawy bez zaufania a to straciłem w zeszłym roku.
    ja czegoś tutaj nie rozumie. Kurde albo pasują reguły albo nie. Albo się bawimy albo nie. Jak nie pasują reguły i nie chce się ktoś bawić to na co się udzielać w temacie?

wiem, że kilka razy w zeszłym roku zostały odrzucone niezłe zdjęcia i nie
    chodzi tu tylko o moje.
    decyzja jury jaka była taka była. Kwestia gustu i technicznej jakości zdjęć a nie czyjejś stronniczości.
    Chyba nikt tutaj nikogo nie przekupuje jakie zdjęcia mają trafić pod głosowanie

Auto
    a

Domyślnie

Dziwna odpowiedź? Właśnie dlatego by coś zmienić i żeby pasowało. Gdyby
    ludzie zawsze godzili się na to co było to mieli byśmy epokę kamienia łupanego
    a nie jeździli Alfkami

mrutyś
    Gość

Domyślnie

ale weź pod uwagę to, że tak na prawdę czy zdjęcie się podoba czy też nie to kwestia gustu oglądającego.
    To nie jest tak, że administracja uważa, że konkurs miał idealne reguły i zdjęcia, które wygrały w poszczególnych miesiącach nadają się do kalendarza. Jak wiemy zmienił się nieco regulamin i do kalendarza na przyszły rok zdjęcia będą wybierane z puli wszystkich a nie tylko zwycięskich.
    Nie zmienia to jednak faktu, że w ogromnej większości zdjęcia jakie są nadsyłane na konkurs są po prostu kiepskie...(jakościowo/technicznie/kompozycyjnie itd. itp.)

Jeśli zrobimy temat "odrzucone zdjęcia miesiąca" to też tam będą spekulacje, które powinno być odrzucone a które nie... które bardziej zasługuje na miano odrzuconego a które mniej...
    Tak na prawdę z każdym konkursem gdzie w jakimś stopniu decyduje gust jury jest podobnie i zawsze są spekulacje czy słusznie czy też niesłusznie

Podobnie jest jak w World Press Photo... przecież ktoś może powiedzieć, że on zrobił by lepsze zdjęcie i że te zdjęcia co tam wygrywają to w ogromnej większości zdjęcia chwili... czyli w zasadzie "być i zrobić" tylko aby wygrać trzeba przede wszystkim tam być później zrobić a następnie je wysłać na konkurs
    na pewno tam też wiele odrzuconych zdjęć to perełki... tak po prostu bywa... decyduje nie tylko technika wykonania... decyduje też gust dlatego jak komuś gust saroo się nie podoba to może dołączyć do jury i tam "bronić" zdjęć jakie saroo odrzuca a ktoś uważa za fajne
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 14-01-2011 o 00:47

Auto
    a

Domyślnie

Jak decyduje gust gdy się go ma to wszystko jest OK.
    Nie chodzi o gust tylko o poziom. Nie można odrzucać zdjęć na wysokim poziomie bo mi się akurat nie podoba! A dopuszczać byle co bo tam są "fajne fele" które bym chciał. Dam przykład; Można nie słuchać Jazzu i go nie lubić ale nie można jednocześnie uznać, że piosenkarze Disco Polo to najwięksi artyści. Tzn każdy sobie może co sobie chce ale powinien mieć świadomość że nie jest znawcą i nie podejmuje się oceniania innych.
    Ostatnio edytowane przez Margor ; 14-01-2011 o 02:23

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Jak decyduje gust gdy się go ma to wszystko jest OK.
    no i beton. a słyszał że gusta nie podlegają dyskusji?

Tzn każdy sobie może co sobie chce ale powinien mieć świadomość że nie jest znawcą i nie podejmuje się oceniania innych.
    przecież jury nikogo nie oceniało. Wybierało jedynie te lepsze z całego chłamu co wpłynął na maila. Poza tym administracja szukała osób do jury, było się zgłosić a nie teraz wylewać żale.
    ja nie uważam aby to co odpadło było jazzem a te co saroo wybrał było "disco polo". To co wybrał było lepsze i tyle. Święte prawo jury - jury ma ZAWSZE rację. Jak jej nie ma to przeczytaj raz jeszcze Jury ma ZAWSZE rację. Nie podoba się to zostań jury
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 14-01-2011 o 02:52

Auto
    a

Domyślnie

[QUOTE=mrutyna;472326]no i beton. a słyszał że gusta nie podlegają dyskusji?

Gusta nie podlegają to oczywiste ale jakbyś czytał dokładnie to właśnie to napisałem. Przeczytaj dokładnie! Ja pisałem o POZOMIE.....Klasioe...Jakości...Wiedzy na konkretny temat itp itd. nie zrozumiałeś porównania
    Przeczytaj uważnie .Jak wybór jest kwestią gustu to wszystko OK.

mrutyś
    Gość

Domyślnie

Gusta nie podlegają to oczywiste ale jakbyś czytał dokładnie to właśnie to napisałem.
    "gdy się go ma". Ok, masz go więc Ty i nikt poza Tobą. A jeśli nawet ma go ktoś poza Tobą to nie jest to jury i tyle z tego wynika.
    Więc zgłoś się że chcesz być w jury konkursu i już nie płacz.

a pisałem o POZOMIE.....Klasioe...Jakości...Wiedzy na konkretny temat itp itd.
    sugerujesz że saroo to nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim miejscu?? Więc zgłoś się sam. tyle bo zaczyna się OT.
    pewno odrzucił Twoje zdjęcie, które uważasz za super ekstra zajebiste i będziesz wylewał teraz żale udowadniając że konkurs jest beee...
    Jak dla Ciebie jest beee to nie bierz w nim udziału. Każdy kto decyduje się na udział w konkursie decyduje się na oddanie ocenie jego zdjęcia przez jury, które gust ma... nawet jeśli nie taki sam jak dany uczestnik to jednak ma. Tyle.
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 14-01-2011 o 03:08

Auto
    a

Domyślnie

Cytat z Mrutyny..."przecież jury nikogo nie oceniało. Wybierało jedynie te lepsze z całego chłamu co wpłynął na maila. Poza tym administracja szukała osób do jury, było się zgłosić a nie teraz wylewać żale.
    ja nie uważam aby to co odpadło było jazzem a te co saroo wybrał było "disco polo". To co wybrał było lepsze i tyle. Święte prawo jury - jury ma ZAWSZE rację. Jak jej nie ma to przeczytaj raz jeszcze Jury ma ZAWSZE rację. Nie podoba się to zostań jury [/QUOTE]"

Przeczytaj swoje 2 pierwsze zdania. One sobie przeczą! ..."...jury
    nikogo nie oceniało. Wybierało jedynie te lepsze ..." Jak nie oceniało to skąd
    wiedziało co chłam co dobre?
    Oceniał i powinno oceniać. Cała dyskusja bierze się z tąd że ja nie wierzę
    że ocenia tylko wybiera...a to kolosalna różnica. OK kończę. 500 słów temu
    napisałem ze rezygnuję z dyskusji i się w to nie bawię do czasy kiedy sami nie
    zrozumiecie ze regulamin jest kiepski i ze ciągle będzie źle nowi na forum będą
    z nadzieją brali udział miesiąc 2 potem zrezygnują i ciągle kilkunastu
    znajomków będzie się w to bawiło. Próbowałem pomóc by to forum miało świetny konkurs ale nie chcecie.
    Ostatnio edytowane przez Margor ; 14-01-2011 o 04:13

mrutyś
    Gość

Domyślnie

po przeglądnięciu Twojego albumu nie uważam aby w jury była niewłaściwa osoba i tyle.
    Zrobiłeś kiepskie zdjęcie to odpadło by i kilkanaście razy a nie tylko kilka. Niektórych prawda w oczy kole... więc jak w podstawówce: "dostałem banię - to pani głupia. A jak dostałem kolejną to się uwzięła." A tego mrutynę to saroo lubi bo jego zdjęć w konkursie było kilka... a w ogóle to liczy się tylko kolesiostwo i Ci co głosowali w konkursie, że dane zdjęcie wygrało to pewno autor ma dużą rodzinę...

Próbowałem pomóc by to forum miało świetny konkurs ale nie chcecie.
    odrzucają Cię niczym Zbawiciela ponad 2tys lat temu... tacy ludzie... może za 2 tys lat zrozumieją swój błąd
    OT
    Ostatnio edytowane przez mrutyś ; 14-01-2011 o 03:18