Strona 36 z 38 PierwszyPierwszy ... 26272829303132333435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 378

Temat: Moduł usb emulator zmieniarka cd alfa romeo

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Wszystko ładnie ale wlutowując sie za głowice magnetofonową mamy po niej zapewne wzmacniacz korekcyjny i system redukcji szumów czy sie myle?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

A myślisz że sygnał ze zmieniarki to od razu do głośników leci? jest dokładnie ta sama sytuacja. Nawet można by było się pokusić o stwierdzenie że do odtworzenia analogu z kasety użyto lepszych układów. Ale to są już jakieś pierdoły nie do wychwycenia nawet przez aparaturę pomiarową. Tak więc do dobrego aux`a się nie przyczepisz. Jedyne co to nie będziesz miał sterowania z ICSa no i niektórym rzęzi napęd kasety.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Z prostego technicznego powodu.
    Oba sposoby przyjmują źródło w formacie MP3. Tak więc różnicy być tu nie może.
    Nie przyjmują w formacie MP3 a w czystym audio. Jeśli masz na myśli sam odtwarzacz, to myślę, że przyjmie też inne formaty. Należy się tu jeszcze zastanowić na jakością użytych przetworników w odtwarzaczu i emulatorze.

Co mamy dalej? Wtyczka i kabel. Jaki idzie do zmieniarki/emulatora? Zwykły, wielożyłowy ekranowany z wysokoprocentowej miedzi. Możliwe że z pozłacanymi końcówkami. Dokładnie taki sam sobie możesz kupić. Ba nawet powiem że lepszy bo ten co mam wa bagażniku to dupy nie urywa....
    No już bez przesady z tymi kablami. Jeszcze trochę i będziecie lite złoto kłaść

Co dalej? Wejście do ICSa, kolejna wtyczka. I tu nawet jest duży minus dla zmieniarki - wejście aux to pomija..
    Jak wyżej nie zmienia to postaci rzeczy dla sygnału.

Co dalej? Idzie drukiem na procesor a potem przedwzmacniacz. Dokładnie ta sama droga co przy wlutowanym aux. Zupełnie nie ma różnicy.
    Tu się trzeba zastanowić, gdzie wy się właściwie wlutowaliście. Czy zaraz za głowicą a na wejściu układów korekcyjnych głowicy (obcinanie pasma i korekcja zakłóceń) czy bezpośrednio na wejściu procka.

A więc.. Wysokiej jakości kabel + profesjonalny lut stacją lutowniczą da nam nawet lepszy dźwięk niż oryginalny kabel z emulatorem.
    Ale jaki jest minus aux? Że nie masz obsługi na ICSie.
    Ale jakość nie może być gorsza a nawet może być lepsza. A to że większość zrobiła to na byle jakim kablu i jeszcze na dodatek zwykłą pistoletówką to dlatego może mieć "średni" poziom jakości i skarżyć się na jakość.
    Marek powiem Ci szczerze, że nie zdajesz sobie sprawy z lutowania. Pistoletówką położę Ci taki lut, jakiego kolbówką nie uzyskasz, choćby ze względu na lepszą kontrolę nad topnikiem i temp cyny
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

ja sie wlutowałem tam gdzie było pokazane na zdjeciu gdzies temacie o AUX i teraz sie zastanawiam czy to dobre miejsce bo chyba trzeba bylo ominąć układ wzmacniania odczytu

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Danus masz rację z kablami. Nie ma co przesadzać z lutowaniem nie. Napisałem stacja lutownicza a nie sama kolbówka. Nie ma szans pistoletówką uzyskać tak dobrych i powtarzalnych spoin. Niestety.

Użytkownik Pasjonat Avatar danus77
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 20V Sportronic '04r

Domyślnie

Marek wierz mi.. Mam stację lutowniczą, kilka kolbówek i pistoletówek. Pierwszych dwóch używam jedynie w przypadku drobno-rastrowych scalaków, reszta pistoletówką. Od maszynowego lutu odróżnia je jedynie kolor i świeższy wygląd no i oczywiście skład, bo nie jest to badziewie w stylu ROHS
    Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
    były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
    jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
    Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
    http://chomikuj.pl/danus77

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Kable ok, ale do elektroniki tylko stacja. Umiejętności tu pomagają ale stacji nie zastąpią.

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

A moze ktos sie wypowie co miał AUX a teraz ma emulator? Marek nie odpowiedziałes co myslisz o tych wtyczkach co podałem linki ?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    Marek nie odpowiedziałes co myslisz o tych wtyczkach co podałem linki ?
    No jakbym miał wybierać to nie xcarlinka bo to ponoć nie działa.

Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

przeciez xcarlink jest od audiostrady ktory ponoć działa

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia