Wszystko ładnie ale wlutowując sie za głowice magnetofonową mamy po niej zapewne wzmacniacz korekcyjny i system redukcji szumów czy sie myle?
Wszystko ładnie ale wlutowując sie za głowice magnetofonową mamy po niej zapewne wzmacniacz korekcyjny i system redukcji szumów czy sie myle?
A myślisz że sygnał ze zmieniarki to od razu do głośników leci?jest dokładnie ta sama sytuacja. Nawet można by było się pokusić o stwierdzenie że do odtworzenia analogu z kasety użyto lepszych układów. Ale to są już jakieś pierdoły nie do wychwycenia nawet przez aparaturę pomiarową. Tak więc do dobrego aux`a się nie przyczepisz. Jedyne co to nie będziesz miał sterowania z ICSa no i niektórym rzęzi napęd kasety.
Nie przyjmują w formacie MP3 a w czystym audio. Jeśli masz na myśli sam odtwarzacz, to myślę, że przyjmie też inne formaty. Należy się tu jeszcze zastanowić na jakością użytych przetworników w odtwarzaczu i emulatorze.
No już bez przesady z tymi kablami. Jeszcze trochę i będziecie lite złoto kłaść
Jak wyżej nie zmienia to postaci rzeczy dla sygnału.
Tu się trzeba zastanowić, gdzie wy się właściwie wlutowaliście. Czy zaraz za głowicą a na wejściu układów korekcyjnych głowicy (obcinanie pasma i korekcja zakłóceń) czy bezpośrednio na wejściu procka.
Marek powiem Ci szczerze, że nie zdajesz sobie sprawy z lutowania. Pistoletówką położę Ci taki lut, jakiego kolbówką nie uzyskasz, choćby ze względu na lepszą kontrolę nad topnikiem i temp cyny
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
ja sie wlutowałem tam gdzie było pokazane na zdjeciu gdzies temacie o AUX i teraz sie zastanawiam czy to dobre miejsce bo chyba trzeba bylo ominąć układ wzmacniania odczytu![]()
Danus masz rację z kablami. Nie ma co przesadzaćz lutowaniem nie. Napisałem stacja lutownicza a nie sama kolbówka. Nie ma szans pistoletówką uzyskać tak dobrych i powtarzalnych spoin. Niestety.
Marek wierz mi.. Mam stację lutowniczą, kilka kolbówek i pistoletówek. Pierwszych dwóch używam jedynie w przypadku drobno-rastrowych scalaków, reszta pistoletówką. Od maszynowego lutu odróżnia je jedynie kolor i świeższy wygląd no i oczywiście skład, bo nie jest to badziewie w stylu ROHS![]()
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Kable ok, ale do elektroniki tylko stacja. Umiejętności tu pomagają ale stacji nie zastąpią.
A moze ktos sie wypowie co miał AUX a teraz ma emulator? Marek nie odpowiedziałes co myslisz o tych wtyczkach co podałem linki ?
przeciez xcarlink jest od audiostrady ktory ponoć działa![]()