Można jeździć bez tej listwy która jest przy klapkach? Cały czas mi spada aktualnie potrzebuję samochodu i na chwilę obecną nie mogę go postawić w warsztacie.
Można jeździć bez tej listwy która jest przy klapkach? Cały czas mi spada aktualnie potrzebuję samochodu i na chwilę obecną nie mogę go postawić w warsztacie.
Ostatnio edytowane przez Patryk95 ; 01-06-2016 o 17:39
,,w życiu pokochalem kobietę i alfe, ujmują za serce i potrafią zrujnować domowy budżet"[/COLOR]
A co powiecie o takim zestawie? https://tafmet.pl/zaslepki-kolektora...553474169.html . Chyba lepsza opcja niż spawanie. 15mm mają przedlifotwe kolektory czyli będzie pasował do mojej alfy z 2006r.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 01-06-2016 o 16:35
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Czy warto oddać auto mechanikowi który nigdy nie zaslepial kolektora a mówi że by się tego podjął. Gość ogólnie specjalizuje się w AR. I czy musi być ingerencja w kompa czy tylko usunięcie mechaniczne klap?
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
Jeśli nie będzie ingerencji w ECU, to nastawnik będzie dalej działał. Wcześniej czy później pokaże się z nim problem i pokażą się błędy 2009, 2014.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
A czy można zrobić tak że najpierw zaślepienie a później elektronika i jaki to koszt jeśli tylko elektronika
Zostawiasz silniczek od sterowania klap, same klapy wywalasz, a dziury po nich zaślepiasz i żadnego błędu nie będzie. Jak chcesz wywalić silniczek całkiem wtedy musisz usunąć go z ECU.
A czy przy takim rozwiązaniu żadnych problemów z autem niema ? Typu problemy z odpalaniem turbo dziura zwiększony apetyt na paliwo i takie tam. Bo jak narazie autko chodzi bez zarzut i chce żeby tak zostało;-)
Jak kolektor po wywaleniu klap zostanie dobrze uszczelniony i wyczyszczony to może być tylko lepiej.