Strona 360 z 370 PierwszyPierwszy ... 260310350351352353354355356357358359360361362363364365366367368369 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,591 do 3,600 z 3691

Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

MyGiulia twierdzi, że IBS 78%.
    Podłączę do ładowania i zobaczymy.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Cytat Napisał jo_gurt Zobacz post
    Czy może ktoś coś takiego zauważył u siebie?
    Jeden raz przez trzy lata podczas jazdy nie miałem dźwięku kierunków. Chwilę wcześniej był i przy następnym użyciu wajchy wrócił bez wyłączania samochodu. Tak samo jeden raz zaliczyłem znikniecie ekranu podczas jazdy, zrestartował się jakby.

IBS 78% to nie jest zły poziom. Blisko fulla w rozumieniu logiki ładowania Alfy (powyżej 80% przestaje ładować, przynajmniej u mnie).

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Tak bllisko fulla, to nie to.
    Mi pare razy w roku nie zastaruje touch jak wlaczy sie carplay, naprawia się po wejsciu do menu auta i potem przelaczenie na carplay tez już działa. Z reszta nie tylko u mnie tak sie zdarzalo, rozne wersje radia polift i jego firmwaru, rozne wyswietlacze touch.

Bywa też że na wyswietlaczu 8.8 zamiast animacji GTA pojawia sie logo Alfy do tego w zlych kolorach... Widocznie glitch jakis idzie przy rozruszniku czasem ktory jakos zakluca/oglupia proces bootowania sie radia. Czasem tez mam wtedy wrazenie że radio dluzej wstaje, tak jakby w miedzyczasie zresetowalo sie albo czekalo na cos-opoznienie np zalaczenia sie kanery cofania na ktora czasem pare sek musze poczekac w takim wypadku. No cóż, idealne to nie jest ale jakos dziala
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Subaru OBK 3.6 MY12, Giulia 2.0T MY23

Domyślnie

A opóźnienie w bootowaniu radia też zauważyłem. Rzadko, bo rzadko i zawsze wstawało w końcu, więc nigdy się nad tym nie zastanawiałem za długo.
    Ale te kierunki to irytujące

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Blisko fulla w sensie jak napisałem - wg inteligentnego ładowania Alfy. U mnie równo przy 80% kończy się ładowanie z alternatora, a jak spadnie IBS do 79% czy oczywiście niżej - to i pojawia się stałe ładowanie (na stałe powyżej 14V). Widzę to dokładnie na super apce AndroidAuto od naszego forumowego kolegi.

Opóźnienia startu ekranu też widzę, najczęściej jak natychmiast po starcie wrzucę wsteczny i obraz z kamery od razu jest, a jak zrzucę na D to ciemno przez dłuższą chwilę. Ale ogólnie działa to oceniam dość przyzwoicie (odpukać, tfu-tfu).

Która to animacja GTA???? Może z rutyny już nie zwracam uwagi ale nie zauważyłem nigdy nic innego oprócz logo Alfy, nigdy narazie nie widziałem złych kolorów.
    Ostatnio edytowane przez netzmark ; 16-10-2024 o 10:44

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

@Netzmark --- Nie o to chodzi. Źle założone nadkole, wina mechanika.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał netzmark Zobacz post
    Która to animacja GTA???? Może z rutyny już nie zwracam uwagi ale nie zauważyłem nigdy nic innego oprócz logo Alfy, nigdy narazie nie widziałem złych kolorów.
    właśnie zamiast GTA pojawia się standardowa w tym wypadku logo AR ale brak bodajże zielonego koloru - np krzyż taki fioletowawy i wtedy widze opóźnienie. zdarza się to sporadycznie - parę razy w roku
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar Krzysztof Fly
    Mieszka w
    kujawsko-pomorskie
    Auto
    Stelvio Executive 2.0T 280KM 2019

Domyślnie

Cytat Napisał quadalcanal Zobacz post
    Witam wszystkich, czy ktoś z Was już miał tak iż osuneło się nadkole i tym samym część została starta przez koło? i jeszcze w do tego odpadło denko od reflektora i tym samym do środka wpadało błoto a w finale spalił się reflektor / wymiana całego/. Moja żona walczy w sądzie z ASO we Wrocławiu /partacze już raz coś tam nie dokręcili i musiała wracać do nich/ i jestem ciekaw czy to nie jest jakaś wada fabryczna? czy tylko partactwo w montażu w fabryce...
    A może zawitała do twojego samochodu kuna? To małe zwierzątko potrafi naprawdę nieźle nabroić w samochodzie. Sam miałem już różne dziwne efekty w swoich samochodach, np. kilka razy zdjętą gumową osłonę reflektora w Peugeocie Partnerze, odsunięte wygłuszenie ściany grodziowej, aby zrobić sobie wejście pod podszybie w tymże samym samochodzie. O uszkodzeniach wężyków, wygłuszenia maski i pokrywy silnika tylko wspomnę.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Skąd może pochodzić ten wyciek / zapocenie? Wymaga to natychmiastowej naprawy?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3332.jpg
Wyświetleń:	288
Rozmiar:	133.5 KB
ID:	290192Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3324.jpg
Wyświetleń:	273
Rozmiar:	136.7 KB
ID:	290193Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3335.jpg
Wyświetleń:	259
Rozmiar:	90.6 KB
ID:	290194

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

To od strony kierowcy wygląda jak zapocenie pokrywy rozrządu ale olej może po tej osłonie spływać z innego miejsca więc trzeba się dokładnie rozejrzeć. To z lewej strony też wygląda jakby spływało gdzieś z silnika, zapocenie jest na przednim dyferencjale. Tragedii nie ma ale warto zaplanować naprawę i to uszczelnić. Bez dokładnego obejrzenia trudno wytypować źródło wycieku ale ja obstawiam osłonę rozrządu.